Ahoj holky, asi potřebuju uklidnit. Jsem v 19tt a včera mi i manželovi začalo být špatně, hned dnes jsme si zašli na testy na covid a vyšly pozitivní. Mám od srpna dvě dávky očkování, na treti jsem už kvůli těhotenství nešla. Při obou dávkách jsem si pak pichala 10 dní clexanu. Takže předpokládám, že bych měla i teď. Samozřejmě je sobota všude zavřeno, mám tu jednu injekci clexanu, která mi zbyla z druhé várky po očkování, tak si ji asi dnes pichnu a pak asi vydržim do pondelka... Ale samozřejmě vymýšlím spoustu katastrofických scénářů :( můžete mě prosím trochu uklidnit - po tak dlouhé době od zjištění pozitivního testu vám byly předepsány léky na ředění krve? 🤔 Díky 🌷
@1leny nebo koupit aspoň stacyl.nebo anopyrin a dát preventivní dávku. Nebo zavolat na gyn.pohotovost.. a domluvit se.. předepíší. Já aktuálně covid mám a na gyndu pohotovost jsem volala a byli.na mě velice vstřícní, že kdybych se zhoršila mám hned volat .... Jinak já píchám Zibor...
Jsi sledována někde na hematologii? Pokud ano, zavolala bych, poslali by ti eRecept. Já jsem měla Covid v 17tt, taky mám Leidenskou mutaci, píchala jsem si po dobu příznaků + dva týdny, takové je aktuální doporučení. První injekci jsem si dala v den pozitivního testu.
@1leny měla jsem to stejně- 20tt + covid + Leidena. Volala jsem na hematologii, kde mě sledovali od začátku těhotenství. Okamžitě nasadili Clexan a měla jsem ho až do porodu. Covid mi hrozně zahustil krev, museli mi ho dokonce zvyšovat až na 0.8 (z 0.4). Chodila jsem pak na odběry po 3 týdnech az do porodu.
Všechno ale dopadlo dobře, synovi bude 9 měsíců a má se čile k světu 🙂
Holky dekuju! Jsem sledovana na hematologii, akorát v pátek jsem teď měla jít na kontrolu s tim, že už bychom asi nasadili injekce až do šestinedělí zase (takhle jsem to měla v prvním těhotenstv). Ale hemato u nás v sobotu nejede. Tak jsem nakonec volala na pohotovost, nejdřív interní, tak mi řekli, že žádné injekce jen proto, že nám covid, nepotrebuju a že jestli se bojím, tak se můžu objednat na hematologii. Tak jsem radši volala ještě na gynekologickou a tam mi hned řekli, že to chce injekce a napsali mi je, tak mi je jela kamarádka hned vyzvednout. Takže děkuju, nakoply jste mě ☺️❤️
@1leny já jsem prodělala Covid v 34.tydnu,ptala jsem se doktora a ten mi sdělil, že není třeba plášit a žádné injekce mi nepredepsal. Po uzdravení mě a mimčo zkontroloval a tuk, tuk dobre. V 37.tydnu jsem prodělala hnusnou chřipku, byla horší než Covid. Teď mám už po porodu a tuk, tuk, opravdu je vše v pořádku.
A ještě se zeptám - měly jste při covidu dráždivý/dávivý kašel? Dneska to na mě přišlo a já se tu od rána dusím, už mě bolí i břicho.. Co jste na to braly? Budu volat zítra doktorce, ale jestli na to nemám třeba něco doma:(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@1leny jestli jsi z toho nervozni, tak radeji zavolej na pohotovost a porad se. ja mam covid ted. ve ctvrtek me skrabalo v krku, z patka na sobotu sem mela teplotu, bolely me svaly, zimnici - to bylo tak nejhorsi. v sobotu odpo sem si delala antigen, v nedeli pcr a v pondeli rano sem volala gyn, ze mam covid a ze nemuzu prijit a hned mi to napsala. ale to uz sem mela jen rymu a malicko kasel. uz bych se povazovala za docela zdravou, kdybych nevedela ze mam covid. takze nejmene 4-5 dni od zacatku priznaku, ale ja teda jine problemy nemam.