Hezky den,
Chystame se na dovcu - 7 hodin cesty autem cisteho casu, takze cca 8-9 hodin v aute. Jsem ve 2. Trimestru, leiden hezerozygot bez komplikaci. Konzultovala jsem to s hematolozkou a ta mi odmitla dat antikoaugulacia- pry se mam ridit rezimovymi opatrenimi - pit, kazdou hodinu zastavit, mit nohy nahore- zkratka, nohy nahore mit v aute opravdu nemuzu a muze se stat ze uvizneme v kolone a ma dalnici se z auta treba nedostanu, abych se protahla. Mate prosim zkusenosti?
Stejne tak jsem byla na 1. Kontrole v breznu a na dalsi jdu az na konci cervna - jsem pro ne sice nerizikova, ale i pres to jsem z pristupu rozpacita, cekala jsem vetsi hlidani a prevenci🤷🏻♀️
@evsi88 myslím, že je to běžný postup u heterozygotů. Taky jsem nedostala žádný injekce. Jela jsem do Chorvatska asi 16 hodin, mně teda doktorka neříkala, že bych měla zastavovat každou hodinu a ani jsem to nedělala. V minulém těhotenství letecky jenom 2,5 hodiny a taky mi nic nepředepsali. 7 hodin v autě mi přijde maličko 🙂
@evsi88 Mam stejnou anamnézu, ale doktorka mě teda v těhotenství sleduje více, co dva měsíce na krev, kde berou všechno možné, zatím hodnoty hezké, že si nemusím nic píchat až po porodu v šestinedělí fraxiparin jo a předepsala mi hned na začátku kompresní stehenní punčochy. Jako s tím cestováním bych asi preventivně řešila krev čajem z borůvkového listí nebo kopřivou, pokud máš od doktora dovolené bylinkové čaje. Maximum zastávek a na nich co nejvíce zaměstat nohy, ať se končetiny prokrví co nejvíce než budeš zase sedět...
@evsi88 Neriskovala by som po svojej skusenosti. Bola som na clexane od 20tt a každý týždeň mi dávku zvyšovali, mala som blbé výsledky. Keď som tam v 20tt prišla prvýkrát na krv ,tak mi ešte sestrička vynadala ,že je to skoro. Tiež mám leiden hetero. Nevieš kedy sa to môže zvrtnúť
@evsi88 mám stejnou diagnózu a taky jsem byla bez komplikací a i tak mi předem říkali, ať se objednám, pokud bych otěhotněla nebo cestovala (myšleno asi hlavně letadlo) déle než cca 3 hodiny. Koukám, že na každé hematologii to tedy berou jinak.. V těhotenství jsem chodila každý měsíc na kontrolu na krev a v obou těhotenství jsem skončila zhruba od 30tt. s injekcemi až do konce šestinedělí. Ale pokud se cítíš dobře, cestu autem bych brala jako bezpečnější, přece jen můžete téměř kdykoli zastavit během cesty máš celkem prostor na nohy, takže si s nima můžeš i pravidelně cvičit.
Ahoj, nemám sice podobnou anamnezu, ale ve 2. trimestru jsme byli v Chorvatsku. Cestu jsme si rozložili, cestou tam jsme zůstali 3 dny ve Slovinsku a cestou zpátky den v Salcburku... Nemáte taky možnost si cestu proložit větším výletem?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
i ja jsem resila cestovani ve 2. trim s poruchou srazlivosti, chteli jsme teda letecky a zadny z doktoru s tim nechtel nic mit a rekli mi, ze i kdyz vlastne nemam diagnozu, ale jen vyssi riziko, tak to mam proste odlozit. a ze mi v mem pripade nic na redeni krve nenapisou, protoze kdybych se naopak nekde rozkrvacela tak by to byl zas opacny pruser. a tak jsme dovcu letecky proste odlozili. Ale autem bych se asi nebala.. myslim ze zastavovat a protahnout se da vzdycky..