Ahoj holky, tak jsem byla na pravidelné kontrole na urologii a bylo mi řečeno, že mám opět (po dvou letech) v pravé ledvině kamínky. Doktor říkal, že neví, jak to bude probíhat a kdy půjdou ven. Trápí mě to hlavně protože jsem ve 20tt. Po zkušenostech z před dvěma lety, si nedokážu představit, že by se chtěly teď nějak hýbat. Tehdy mě nacpaly lékama proti bolesti (ibalgin v kombinaci s algifenem), občas jsem si zajela i na injekci proti bolesti, protože léky prostě nestačily. Kamínky nakonec po pěti dnech vyšly. Je mi jasné, že by mi teď na bolest asi nic moc nedali, tak si nedokážu představit, jak bych to vydržela.
Moje teta měla stejný problém v těhotenství taky a její zážitky tu raději nebudu ani sdělovat. Doufám, že se doma již trošku posunula a řeší se to lépe.
Jaké s tím máte zkušenosti? Přežila některá z Vás s kamínky až do porodu bez obtíží? Pokud jste dostaly koliku, co s Vámi dělaly?
@marfuska1987 Ahoj, děkuji, zatím je to v poho, tak doufám, že to ještě vydrží i ten poslední trimestr. A jsem ráda, že ten sten mi jen navrhnou 😉 četla jsem tady o něm dost hnusný věci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já sice nemám zkušenosti s kamínkama-naštěstí, ale jsem urologická sestra, takže pár rad pro tebe mám...pokud nebudeš mít bolesti, stačí když budeš pít dostatek tekutin, nejlépe vodu s vymačkaným citronem- je prokázané že některé kamínky kyselina citronová rozpustí...no a jesti bohužel bolesti dostaneš tak ti nejspíš dají dvě možnosti- 1. dají ti léky-jediné co v těhu na koliku můžeš je no-spa, docela zabírají a nemusíš se ničeho bát ...2. navrhnou ti zavedení tzv. stentu-což je velmi tenká hadička, která se zavede přes močový měchýř do ledvinné pánvičky a tím uvolní zablokovanou ledvinu a uleví od bolesti....všechno ale záleží na utz nálezu a na bolesti....hadička se pak po porodu vytahuje a už se domlouvá co a jak dál....ale pokud nemáš bolesti tak buď v klidu...nemusíš vůbec koliku dostat....🙂