LBWC - vada neslučitelná se životem. Máte prosím zkušenost?

klara.jas
28. únor 2020

Ahoj, prosím znáte někoho s touto diagnózou u miminka? Jak dlouho se třeba vydrží vyvíjet, když ho matka nechce usmrtit, ale dopřát mu klidný život v břiše a přirozeny odchod? A je možné a bezpečné rodit ho pak vaginálně? Je to vzácná vada, moc info jsem nenašla. Limb body wall complex. Díky..

lachipie
29. únor 2020

Holčičku s LBWC před pár měsíci porodila ve 26tt cca snacha mého kolegy. Miminko žilo pár minut a pak zemřelo. Jak rodila nakonec nevim, ale vím že jí porod vyvolávali. Oni jsou věřící tak nechali miminko žít v děloze co to šlo, déle už by prý miminko v děloze nevydrželo. Je mi to líto.

barmil
29. únor 2020

@klara.jas co jsem cetla na anglickych strankach, dite umira samo jiz pred narozenim, malo jich dozije porodu a pokud ano, umiraji hned po nem.
Dovolila jsem se kouknout na profil, mate krasnych 5deti, je mi lito, ze vas to jako rodinu potkalo.

klara.jas
autor
29. únor 2020

@barmil
@lachipie
Děkuji moc! Taky mi řekli, že pár minut max, ale šance je malá. A tím, jak to není moc časté a doporučují potrat co nejdřív, tak asi té statistiky moc není. Je to zvláštní nejistota, nemít termín, ale jsem za něj ráda. Měl nám vyrovnat síly v týmu, to bohužel neklapne, ale aspoň chvilku tu je a můžeme ho doprovodit.. Díky, mamky!

aksil_e
6. bře 2020

@klara.jas Zkusenost nemam, jen moc drzim palce a preji hodne sil. Doufam a verim, ze bych v podobne situaci take mela silu nechat miminko zit co to pujde nejdele. Drzte se.

klara.jas
autor
20. pro 2020

Ahoj, zdravim po dlouhe dobe. Jen chci napsat zaver, kdyby to pak nekomu mohlo pomoct. Nase detatko jsem si vybojovala, vedela jsem, ze bych si pak vycitala, ze jsem nedala sanci zazraku a ze umrelo s tim, ze se nedockalo prijeti ani od vlastni matky. Chtela jsem, aby citilo, ze je milovane, i kdyz jeho zivot bude kratoucky.
Jeden lekar mi rekl, ze pokracovat v tehotenstvi je zbytecne riziko, jiny pak rekl, ze ano, je to riziko, ale jako kazde jine tehotenstvi. Bylo to asi lehci rozhodovani v tom, ze jsem vedela, ze to nebude "lezak", ze pokud se mu povede narodit, bude to otazka par minut, zazrakem dni? Nechtela bych, aby se trapilo cely zivot na pristrojich. To bych pak volila jen paliativni pristup a klidny odchod. Ale takto, kdyz v podstate neslo zachranit, chtela jsem mu dat jen to jedine, co slo, lasku a prijeti.
Zemrelo asi v 18. tydnu, velikost odpovidala 15. (vyvyjelo se pak uz strasne pomalu, brisni organy nefungovaly).
Kdyz jsem byla pak na vyvolani a vycisteni, citila jsem, ze je tam se mnou, ze je stastny, ze uz ho to telicko netrapi a ze odchazi jen skorapka. A ze se mame radi. Byl to paradoxne moc hezky, radostny a klidny zazitek. I kdyz mi to bylo lito, vedela jsem, ze to za danych okolnosti dopadlo nejlip, jak mohlo.
Pokud to cte nejaka maminka se stejnou diagnozou, posilam velike objeti a vyprosuji spoustu sil!
A vam, co jste mi psaly, moc dekuji za podporu! Pokojny zbytek adventu! :-*

paniba
20. pro 2020

@klara.jas děkuji vám za to co jste udělala pro vaše miminko. Jste úžasná.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru