Ahojte baby chcem sa opýtať či ste to už niektorá mala v tehotenstve sa mi urobila na brušku kýla ale nie pri pupku ale hore pri žalúdku v strede brucha po pôrode to nezmizlo mám to tam stále a teraz už dva dni ma to bolí mali ste to niektorá ?ako ste to riešili ? Ďakujem
@katule1990 ďakujem takže budem musieť s tým ísť k lekárovi , bola som u gyn na kontrole po šestonedelí a on povedal že až po pol roku by to malo zmiznúť ale mňa to začalo dosť boliet a bojím sa
@ivadavidko Ano, urcite bych s tim sla k lekari, obvzlast pokud to boli. Mne to nebolelo, doufala jsem, ze je to jen diastaza, ale bohuzel i kyla, takze operace, no. Lekar te posle na ultrazvuk, kde zjisti, zda je to kyla. Drzim palce.
@katule1990 já mám kýlu tři roky a doktor operovat nechce, řeším to s fyzio a všichni jsou spokojení.. je ale fakt, že s tím nemám žádné obtíže
@ivadavidko jestli bolí, tak šup na chíru, udělají ultrazvuk a uvidíš.. někdy je to fakt naprd, hrozí uskřinutí a musí se to spravit
@dashyyy Mela jsem ji taky 3 roky, pak me to zacalo obcas pobolivat, nic hroznyho, ale bylo to neprijemny. Nekdo muze zit s kylou cely zivot a nedela problemy, ale muze to byt casovana bomba v podobe uskrinuti, zvlast u malych kyl, ktere nejdou zatlacit zpet. Jinak nez operaci kyla bohuzel nezmizi, ale urcite jsou i moznosti, jak pracovat se svaly, aby kylu lepe podrzely a nekdo s tim opravdu zije cely zivot uplne v pohode.
@katule1990 přesně tak.. já mám venku jen tukovou vrstvu a fakt kousek, takže žádný velký problém a drží, nebolí.. kdyby zlobila, tak jde, to je jasný
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ivadavidko Ano, udela se mi v tehotentsvi boulicka nad pupkem, nezmizela. Sla jsem na ultrazvuk a potvrdila se kyla + rozestup brisnich svalu. Byla jsem s tim na operaci, jinak kyla resit nejde.