Kvasinky - 36tt, dalo by se s tím poradit doma?

zdenkaj92
21. říj 2015

Ahoj ženušky!
Dneska jsem byla u doktorky a ta mi z posledních výsledků sdělila, že mám kvasinky :( Řekla mi ale, že pokud mě to nějak nesvědí nebo nepálí, tak to zatím řešit nebudeme. Nějak jsem to v ordinaci neřešila, ale teď mi tak běží hlavou myšlenka, jestli by se s tím nedalo nějak poradit doma, nebo jestli při příští kontrole si mám říct o léky? Nikdy jsem kvasinky neměla, tak ani nevím, co to provází, jak je to nebezpečné atd. Což nebezpečné to asi nebude, když se to neléčí. Nebo?
Děkuji za příspěvky.... 🙂

no_title
21. říj 2015

Já jsem na to dostala Clotrimazol, ale vůbec nepomáhal, teď zkoušíme kokosový olej, ne že by to byl nějaký zázrak, ale trochu pomáhá. Víc pomáhají čípky, ale bych osobně už ve 36. týdnu neriskovala.

m21elis
21. říj 2015

vysaď sladký, já dostala nějaký žlutý globule na zavádění od gyndyře nebo zkus fungicidin, ten se v těhu může, mě zabírá i obyčejnej laktacit, mýt klidně i několikrát denně

michalusenka
21. říj 2015

ja si ted delala - vyplachy rosalgin, kokosovy olej a beru dvakrat tydne od Natural Factors Acidophilus (tohle posledni mam od doktora naordinovane, zavadet primo dovnitr). hlavne bacha na sex bez kondomu, muzes nakazit partnera (nemusi mit projevy ale muze to na tebe porad prenaset zpetne)

sikulka2011
21. říj 2015

@zdenkaj92 Ahoj. Já je měla často v prvním těhotenství ale hlavně na začátku. V těch prvních týdnech mi doktor dával nějaké průhledné globule, které neškodí. Pak klasicky ten Clotrimazol + mazat partnera mastí a když to nepomáhalo tak hnědé globule. Měla jsem je i pak celkem často, vždy při oslabení imunity, antibioticích....Co jsem načetla tak velký problém to není ale může to způsobit problémy se sliznicí po porodu - kvasinky ji oslabí a pak se může natrhnout nebo pomalu hojit. Jinak pozor potom při kojení - je potřeba otírat si prsa jiným ručníkem aby se nepřenesly i tam a pak na mimčo. U miminka se to pak projeví jako moučnivka. U prvního syna trvalo dlouho než jsem na to přišla, proč tu moučnivku pořád má. Bradavky jsem pak potírala opět Clotrimazolem a hodně větrala. Přeji pohodový zbytek těhotenství.

nestastnice
21. říj 2015

ahoj, já na kvasinky hodně trpím a není to nic vážného, nemusíš se vůbec bát. Zvlášť pokud nemáš žádné příznaky (a věř mi, že kdybys je měla, tak o nich budeš rozhodně vědět, svědí to jak čert 🙂 ), tak bych to nehrotila. V těhotenství se kvasinky můžou objevit i u holek, které na to normálně netrpí. Můj pan doktor mi řekl, že je to v podstatě jenom o porušení nějaké vnitřní rovnováhy - kvasinky jsou tam normálně, ale když se přemnoží, tak to začne zlobit. Může to spustit stres, přemíra sladkého, koupání v bazénu, špatné spodní prádlo, těsné oblečení atd. Ale pokud by tě to začalo trápit, tak bych ti poradila výplach Rosalginem, případně tetraboritanové globulky, ty moje bývalá paní doktorka předepisovala hlavně těhulkám. Každopádně radši nepodnikej nic bez doktorky a hlavně se tím zbytečně netrap. 😉

zdenkaj92
autor
21. říj 2015

Děkuju vám moc, ženy 🙂 Jste zlaté. Uklidnili jste mě a řešit to tedy nebudu, dokud se neobjeví příznaky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru