Krvácení z konečníku v 13. týdnu těhotenství

nicoll165
10. črc 2016

Zdravím maminky. Stala se mi nepříjemná věc. Šla jsem teď na velkou cca a po 3 dnech a když sem se utřela všimla jsem si krve na papíře. Nejdřív sem začal panikarit skrz miminko ale později jsem si všimla ze je to z konečníku. Co mě ale děsí ze te krve bylo fakt hodně v míse. Myslíte ze mám panikarit a jet na pohotovost, nebo to počká zitra k doktorce? Nemáte někdo stejnou zkušenost? Moc děkuji za rady 😞

zmrzka89
10. črc 2016

mně se to stalo poprvé, když jsem ještě nebyla těhotná, vždycky jsem nad tím mávla rukou, protože krve nebylo moc a bylo to jen po velké, tak jsem si říkala, že jsem se natrhla... Pak jsem otěhotněla a po delší době se to opakovalo a tentokrát krve dost. Doporučuji zajít rovnou na koloproktologii - u nás mají dost dlouhé čekačky. Obvodní stejně nic nejzistila a závěr je trhlina v konečníku, která sama nesroste, udělal se mi i výchlipek, upravila jsem stravu, dilatátor, mast při bolesti a řešit to budeme až po dokojení... Teď jdu tedy ještě na kontrolu... Za mě tedy rozhodně řešit, byla jsem hrozně vyplašená a ty nervy za to nestály... Teď to ještě krvácí? Pokud ano, jela bych hned, pokud ne, šla bych až k odborníkovi.

nicoll165
autor
10. črc 2016

@zmrzka89 teď to nekrvaci, je pravda ze jsem dost zatlačila protože už sem měla tři dny zacpu ale tohle mě fakt vyděsilo. Byla jsem ještě před tehu na tomto vyšetření a nic mi nenašli. Ta krev byla jasne červená.

wercs
10. črc 2016

Taky se mi to stalo. Poprve ještě když jsem nebyla těhotná. U doktora rekli ze to nic vazneho neni, jen trhlina. Podruhé kdyz jsem byla tehotna a to mi taky teklo hodne krve, dokonce 3 dny po sobe vzdy při velke. Opet jsem sla radsi k doktorovi ale zas nic vazneho. Prodavaji dubovou kuru, mast nebo caj na koupel.

urtica
10. črc 2016

Co hemeroidy? V těhu se mohou objevit či zhoršit...

wampzee
10. črc 2016

@nicoll165 muze to byt trhlina nebo praskly hemoroid... do stravy je nutno pridat hodne vlakniny a poradne pit...a dojit si na proktologii...

nicoll165
autor
10. črc 2016

@wampzee A nevíte jestli to vyšetření hodně bolí? Byla jsem na něčem zhruba před 4 měsíci a mám z toho trauma... Doktor mladej dělal si ze m doslova legraci..

wampzee
10. črc 2016

@nicoll165 to nevim...ale po porodu budu muset neco takoveho sama absolvovat...radai jit driv a prezit vysetreni nez pak bojovat s rakovinou... 🙂

zmrzka89
10. črc 2016

@nicoll165 no jako nebolí, spíš je nepříjemné, kvůli té pozici... já se z toho taky musela oklepat... a když už jsi byla na vyšetření, tak víš, jaké to je... předcházej zácpě - hodně pij a zařaď do jídla víc vlákniny, jak psala @wampzee

lajla
10. črc 2016

Dubovou kůru mast, a předcházet zácpě, i v tehu se dá

wercs
10. črc 2016

@nicoll165 Neboli jen je to nepříjemné ale da se to vydrzet. Byla jsem v Praze u pani doktorky a byla super. K doktorovi se mi nechtelo.

klimca
10. črc 2016

Měla jsem podobný problém, ale v 5. týdnu 🙂 jak jsem měla zácpu, tak jsem prostě měla na toaleťáku krev, v míse moc ne, pravda, nebylo jí tolik, kolik popisuješ Ty. Byla jsem u obvoďačky, ta mi předepsala fortrans a odporoučela na kolonoskopii. No, když to zkrátím, našla jsem pak doktrora, co mě vzal hned na vyšetření, zakázal mi pít fortrans na vyčištění před vyšetřením, že to není dobré pro dítě a dal mi něco jiného, šla jsem na rektoskopii, nic víc by v těhotenství ani neudělal - výsledek, jen jsem měla zácpu, co prostě způsobovala praskání žilek v konečníku, nic víc. Od té doby, co jsem upravila jídlo - snídaně ovesná kaše, hodně zeleniny a vody přes den a lactulosa z lékárny, co těhotný smí a je všechno naprosto v pořádku. Je dost možný, že to máš jen z tý zácpy. I tak si raději skoč k doktorovi. Jo, nebereš náhodou (ještě) Utrogestan? Ten má taky jako vedlejší efekt zácpu... Mě se to po jeho vysazení dost zlepšilo 🙂

nicoll165
autor
10. črc 2016

@klimca Děkuji moc za odpověď 🙂 Beru Duphaston to je podobne utrogestanu.

astyna
10. črc 2016

zkoušela jsi Ascorutin? Ten bral přítel a spravilo se mu to...

nicoll165
autor
10. črc 2016

@astyna Nezkousela :( stalo se mi to dnes v neděli. Zitra zajdu k doktorce a zeptám se ji co a jak

astyna
10. črc 2016

@nicoll165

Pokud je to jednorázově, tak to se mi stalo taky - prostě zácpa, trošku víc zatlačíš, může tam něco prasknout. Ascorutin se podává pro zesilnění cévních stěn, pomáhá to i při hemoroidech....

Snad se to už nebude opakovat 🙂

klimca
10. črc 2016

@nicoll165 Já až později zjistila, že tu zácpu u mě měl vliv i ten Utrogestan a potvrdil mi to i primář. Jinak bych byla obezřetná s přípravky proti zácpě ☹ čert se v tom vyznej, ale v lékárně mi doporučila lactulosu s tím, že to "jen" změkčuje stolici a neprohání střeva, jako jiné přípravky a je pravda, že ten gastroentrolog mi nedoporučoval právě s ohledem na těhotenství žádné projímadlo, ani větší konzumaci fíků a švestek, že to sice prožene, ale moc rychle a dítě si pořádně nebere živiny. Tak nevím... Je možné, že byl víc obezřetnej, předávám, jak jsem koupila 😀 Té krve jsem se ale zbavila asi až po měsíci ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru