Ahoj holky,
o těhotenství jsem se dozvěděla po dvoutýdenním špinění, kdy jsem si myslela, že se mi "zbláznila" menstruace. S přítelem se už pár let snažíme, čekal nás Gennet, tak jsem s tím už ani nepočítala... Na první kontrole 5+1 ještě bez srdíčka, předepsán Utrogestan 2-0-2. Špinění malinko zesílilo, na další kontrole v pondělí 6+1 už srdíčko bylo, bez hematomu, příčina krvácení nezjištěna... Utrogestan zvýšen na 3-0-3. Včera dopoledne ve sprše z ničeho nic větší množství krve(jako začátek menstruace) s malými staženinami, vše trvalo pár sekund. Od té doby zase jen špinění.... Nechci lítat k doktorovi obden, když stejně víc nezmůže.. Jen snad potřebuji naději, že se občas zázraky dějí i přes počáteční problémy.... Kontrolu mám až za tři týdny.... Děkuju moc za sdílené zkušenosti...
@lidija1234 Děkuju, zítra tam tedy zavolám.... A ještě hloupý dotaz... Kdyby se mimi neudrželo, doktor to pozná asi hned, že?
ano, pokud by jsi samovolně potratila tak by to viděl. Budu držet palce já si tímhle procházela celý první trimestr nebyl týden kdybych nebyla na gyndě :D lepší nic nepodcenit 🙂 budu držet palce aby vše dobře dopadlo🍀
@lidija1234 Děkuji... Před chvílí to samé, zase větší množství krve se sraženinami... Přitom od včerejška jsem jen trošičku špinila... 😢 Nevim, jestli jsem připravena na verdikt doktora, ale asi je to jasné 😔
no tím že tam máš sraženiny bych fakt volala hnedka. Úplně ti rozumím procházela jsem si tím samým hele i kdyby to nedopadlo tak jsem fakt četla hodně případů že hnedka další měsíc se zadařilo 🍀 vím že je to těžké musíš si v hlavě pořád dokola opakovat že kdyby miminko bylo zdravé tak by se udrželo. Ale neviděla bych to úplně černě četla jsem i případy kdy to byl hematom, takže pořád budu držet palce🙂
Já jsem třeba případ s dobrým koncem. V 1. trimestru se mi o jednom víkendu spustilo hodně silné krvácení, v krvi byly i jakoby kousky sliznice. Dost mě bolelo břicho. V pondělí jsem šla k dr, byla jsem přesvědčena, že to odešlo, ale miminko tam pořád bylo, jen jsem měla obrovský hematom a vše bylo tedy hodně nejisté. Krvácela jsem pak ještě několik týdnů. Naštěstí se v mém případě miminko udrželo 🙂
@lenu12 Já krvácela cca 4 měsíce v obou těhotenstvích, která dobře dopadla. Jasně červené krvácení, zvlášť při námaze, ale někdy i jen tak. V prvním o dost víc, pak ještě jednou v pátem měsíci. U dr jsem byla každou chvíli a nikdy se na nic nepřišlo. Prý to vypadalo na překrvenou dělohu.
Držím pěsti ať je vše v pořádku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj já špiním někdy do teď a to jsem ve 23 tt :D na začátku jsem hodně lítala k doktorce. Na začátku jsem dostala také prášky a to zabralo ale doktorka mě řekla že pokud to nebude prosperující těhotenství tak to žádné prášky světa neudrží. Každopádně já hnědě špinila a jak se objevila krev tak jsem hnedka běžela na gynekologii. Pokud jsi krvácela a bereš prášky tak bych si tam určitě zašla já bych nevydržela ty tři týdny, nebo aspoň tam zavolat a poradit se zda má cenu přijít.