Krvácení v prvním trimestru a práce. Chodily jste do práce?

novacek21
13. lis 2021

Ahoj holky mám dotaz, vy, které jste v prvním trimestru krvácely nebo krvácíte nějakou delší dobu, ne jen jednorázově, chodily jste do práce nebo jste na to měly nemocenskou? Nebo jste se v práci dohodli a pracovali z domova? Zatím to samozřejmě nikdo neví, jsem v 8.tydnu.
Mě teď zarazilo už vícedenní krvácení, příčinu nenašli, prcek bojoval ( snad bojuje dál 💪🏼💪🏼🍀 ), už má srdeční akci, ale s tím krvácením je to ještě větší buď a nebo...
O víkendu nemám problém se šetřit a v podstatě nic nedělat, děti ještě nemáme, ale bohužel i přes Ascorutin a Dicynone krvácím. První den po návštěvě pohotovosti to vypadalo nadějně, ale těsně před spaním jsem začala zase krvácet, není to tolik, jako když jsme jeli na pohotovost, takže pro doktory to bude míň než mírně, ale je.
Mírně pro ně byla síla moji největší menstruace, to tak pro představu.

merope
13. lis 2021

To už je skoro na neschopenku.

emillyhk
13. lis 2021

@novacek21 Nechala bych si napsat neschopenku. A držím palce, ať vše dobře dopadne ✊🍀

pipi_puncocha
13. lis 2021

Já jsem byla doma takto od 8tt, to už je podle mě důvod poměrně pádný - sám gynekolog mi to napsal. Pokud bych měla možnost HO, tak bych to využila, ale moje práce to bohužel neumožňovala. Držím palce, ať to dobře dopadne.🍀

novacek21
autor
13. lis 2021

@merope
@emillyhk
@pipi_puncocha
Akorát jsem bohužel OSVČ na swarc systém, v mém oboru je to tak dost běžné. Takže finančně na houby.
A na HO budu muset s pravdou ven.
A k Dr jsem se objednala až na pátek, to vypadalo že to bude jen jednorázové, tak to se asi budu muset zkusit nacpat na dřív, co?
A to jsem byla u ní ve čtvrtek odpoledne a vše v pořádku a večer to začlo. 😕

tasimia
13. lis 2021

@novacek21 uvažovala bych o PN a klidu.

sylvka
13. lis 2021

Byla jsem na neschopence.

mishulka26
13. lis 2021

@novacek21 doktor mi nařídil klidový režim a neschopenku. Takže pokud jde dodržujte klidový režim je to to nejmenší co pro toho prcka můžete udělat.

sweet81
13. lis 2021

Já jsem taky krvácela a to hodně, musela jsem jen ležet, max na záchod. Brala jsem léky a chodila na injekce. Ale já už byla po jednom potratu a mimi po IVF. Skoro celý první trimestr jsem proležela😏

martulka88
13. lis 2021

@novacek21 Krvácela jsem a doktorka by mi normálně napsala PN, ale tím, že jsem byla doma na ID a pracáku, kde paní věděla, že jsem těhotná, tak jsem PN nechtěla (o syna jsem v lednu přišla v 38tt - celé těhu naprosto bez problému, takže teď jsme více opatrní, jelikož od počátku jsou problémy). Ale musela jsem odpočívat a stačilo jen uvařit a zase zhoršení. Ascorutin + Utrogestan 3x2. To jsem dostala okolo 10.tt a měla až skoro do 20tt. Ale opravdu jsem se šetřila, takže ve tvém případě PN bych se nebránila. A kor, když nemáš děti.

veroniquecz
13. lis 2021

@novacek21 pokud pořád krvácíš jela bych klidně na pohotovost. A mudr volala co nejdřív o PN. Pokud si platíš nemocenské, tak bez problému ne?

misamisenka
13. lis 2021

U prvního těhotenství jsem asi od sedmého týdne pracovala asi měsíc a půl z postele - jednorázové krvácení kvůli sraženině, skončila jsem na pohotovosti a byl mi doporučen klid. Pak jsem lehce zakrvácela i u druhého, ale to už jsem se tolik šetřit nemohla, protože doma další dítě... Jo a na tu práci v posteli při těhotenství doporučuju speciální stoleček na notebook do postele, ať nemusíš mít počítač na břiše.

monuleee
13. lis 2021

já v 1.trim taky krvácela,Dr mi dal neschopenku a teď už přecházíme z neschopenky na materskou

evik19
13. lis 2021

@novacek21 V prvním těhotenství jsem pracovala na HO, takže jsem při krvácení ležela s notebookem v posteli, při druhém těhotenství jsem učila na ZŠ a krvácení se také opakovalo, zůstala jsem na neschopence, i když mi to bylo vůči žákům líto - chtěla jsem vydržet do prázdnin, což se mi bohužel nepovedlo. Takže za mě ano, na neschopenku to je.

novacek21
autor
13. lis 2021

Asi nejdřív zkusím přesunout tu návštěvu u Dr na pondělí nebo úterý a poradím se. Krvácela jsem hodně ve čtvrtek večer- dle Dr na pohotovosti mírně, pak jen mini špinění přes den a v pátek večer zase krvácení i když už míň, dneska ráno taky trochu krvácení i s hnědým velkým hlenem. Od té doby zase jen malinko špinění, fakt skoro nic. Tak uvidím, co bude dál.. zatím ležím a polehávám.
A koukám, že nás teda je s tím krvácením. Četla jsem, že se v prvním trimestru objeví až u 30% žen, obecná pravděpodobnost potratu v mém týdnů je míň než 10%, tak to taky není zase tak špatný číslo. 🍀
Díky moc za odpovědi a podporu všem 🙋🏻‍♀️, zdravím z gauče.

bondina
13. lis 2021

@novacek21 obecná pravděpodobnost...ste si jistá že také nebudete mezi těma 10% ????

martulka88
13. lis 2021

@novacek21 Tak na ta procenta bych moc nespoléhala.... Syn se mi přestal hýbat v 38tt a to bylo celé těhotenství v pořádku. A u porodu mi doktor řekl, že je to zhruba každý 300 porod. Takže taky zase né úplně časté, ale i tak... Já bych tedy, pokud chci donosit, nechala PN a ležela.

merope
13. lis 2021

@novacek21 Tak ono je dost holek, co má ještě i menstruaci a jsou těhotné - tzn. to, že jsou těhotné zjistí se zpožděním právě kvůli té menstruaci. Jestli si dobře pamatuji, tak znám i případ v blízkém okolí, kde proběhly 2 menstruace (jako že těhotenství se zjistí až ve 2. trimestru).

novacek21
autor
13. lis 2021

@bondina
@martulka88
Tak já to nemyslím tak, že je to malá pravděpodobnost a du ven. Spíš jako že se tím údajem chlacholim, že to bude dobrý. Dr na pohotovosti říkala, že je to v prvním trimestru buď a nebo a my pro to můžeme udělat jen to málo toho klidového režimu, ale nejvíc ze všeho to záleží na tom prckovi dole. Takže se jen snažím být pozitivní. Ležím a půjdu k Dr.

rnika
13. lis 2021

@novacek21 No bud to můžeš nechat osudu nebo ležet doma mít klidový režim. Já prodělala 3 SP, ten poslední už miminku tlouklo srdíčko a nakonec to nezvládlo. Kdybych neudělala vše proto aby to dopadlo, tak bych si to později vyčítala. Jela bych na kontrolu na pohotovost a poradila bych se tam.

twins_sovovi
11. pro 2021

@martulka88 souhlasím s tebou já krvacela nasadily mi ascorutin dneska jsem dobra la poslední prášky a spinim pořád spinim jsem z toho už zoufalá... V utery jedeme na první ultrazvuk tak doufám že mi bude moct něco zase dát. Potkám se s tím poprvé bojím se jelikož už nechci prožít to co minulý rok... Mám 10 leté dvojčata a i s nima prostě ležím a s azim se odpočívat. Radši marodit než si to vyčítat.

martulka88
11. pro 2021

@twins_sovovi Já měla ascorutin a utrogestan a snad do 20tt, kdy jsem postupně snižovala dávky, ale bylo to na dlouhé lokte a stres byl hrozný. Já tě plně chápu, jak jsem v lednu přišla o syna a teď jsou neustále nějaké problémy, tak se jen "modlíme", abych donosila...

twins_sovovi
11. pro 2021

@martulka88 Věřím že nám to oboum vyjde a budeme spolu šťastné ❤️❤️❤️💯🤰🏻🤰🏻

martulka88
11. pro 2021

@twins_sovovi Určitě 🙂 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru