Ahoj holky,
jdu s dotazem. Dneska bych měla být dle MS 12+6, na screening jdu ve středu. Dneska v nad ránem jsem začala krvácet a ne málo, tak jsme jeli na pohotovost. Dostala jsem Gynprodyl 200mg (2 tablety denně) a Macmiror, kdyby tam byl náhodou nějaký zánět. Podle doktorky na pohotovosti je vše v pořádku, důvod neznámý. Mám klidový režim, břicho mě nijak nebolí. Odpoledne se situace opakovala (nešlo o jasně červenou krev), když jsem si volala k mojí doktorce, tak mě uklidnila, že to chvíli trvá než krvácení přestane. Jsem těhotná poprvé, jsem ze všeho vyjukaná, nechci hned myslet na nejhorší a vím, že je to docela častý jev.
Spíš mě ale zajímá, pokud jste s tím některá měla problémy - jak dlouho může to krvácení trvat než se to zlepší nebo jaké množství je "normální"? Díky moc za odpovědi.
Já jsem v minulém těhu krvacela ve 14 a 18 tt. Prvně to vypadalo jako druhý den menstruace. Na mě teda krve docela dost a jasná krev. Pak už jen tmavá, taková do hněda. Odcházelo to snad týden. Dělali mi testy a na nic nepřišli. Prý asi praskaly žilky na placente. Měla jsem klidový režim a 14 dní neschopenku. Pak už nic. Syn se narodil v termínu a naprosto v pořádku.
Přeji hodně zdraví a štěstí 😉💕🍀
@syslounek Upřímně mě vyděsilo to množství krve. Už jsem začínala doufat, že to nejhorší je snad za mnou, když končím první trimestr. Budu doufat, že to bude v pořádku. Děkuji.
@sebinka123 Děkuju za uklidnění. Vím, že se ta situace nedá nějak paušalizovat, ale potřebovala jsem ujištění od někoho dalšího, kdo to zažil a bylo to nakonec v pořádku. To množství by odpovídalo. Děkuji za odpověď.
@viperaberus Mě to taky hodně vyděsilo, ale prý to není nic neobvyklého. Taky jsem si říkala, že bych něco takového čekala spis v prvním trimestru. Tehdy jsem chodila do práce, sedave zaměstnání, nic jsem netahala, nebylo to ani po sexu. Prostě jen tak. Teď jsem těhu opět, běhám za synem, občas ho musím zvednout a všechno úplně v pohodě. Vůbec nemám čas přemýšlet, že jsem vůbec těhotná.
Ano, pausalizovat se to nedá, každá to máme jinak. Můj mudr mě tenkrát uklidnil, že se to stává často a kolikrát se vůbec nepřijde na příčinu.
Držím moc pěsti ať vše dobře dopadne 🙏👍💕🍀😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud jste byla u doktorky a vše v pořádku, tak se zbytečně nestresujte. Co je normální nevím, některé ženy mají normálně během těhu i menstruaci. Já měla u prvního těhu jen menší, jednorázové špinění a byl to důkaz toho, že je všechno špatně. U druhého jsem špinila asi týden a vše v pořádku.