Holky, končím 22 tt a posledních pár dní při čištění zubů krvácí dásně, nyní večer celkem hodně - více krve, než pasty...zuby ani dásně mě nebolí, k zubařce jsem objednaná v druhé půlce dubna. Máte s tím zkušenost, popř. jak krvácení zastavit? Mám jít k zubařce na plánovanou prohlídku nebo dříve?
Ahoj,mě sice dasně krvácely asi od 14let,ale během druhého těhotenství mnohem více,a zjistili mi začínající paradontózu.Musíš hlavně důkladně čistit,a měkkým kartáčkem.Jinak si myslím,,že stačí jít až na plánovanou prohlídku,nemusíš dřív.
měla jsem to taky tak, v druhé polovině těhotenství, po porodu se to zlepšilo, a pak 4. měsíc po porodu zase (kvůli kojení), to mě bolely všechny zuby a myslela jsem, že všechny najednou vypadnou (a k tomu se přidalo nadměrné vypadávání vlasů). Nechci, aby to vypadalo jako reklama, ale na dásně mi opravdu pomohla pasta Parodontax (i přesto, že se mi po ní chtělo zvracet)
@arien_black Měkký kartáček a mezizubní, ono v těhu jsou bohužel dásně citlivější, to mi i zubařka říkala... Na prohlídku jít dříve nemusíš...
Měkký kartáček, jak píšou holky, a za sebe můžu doporučit zubní pastu Lacalut Activ, která dásně hezky stahuje. Třeba ti taky pomůže. 🙂
Já si pochvaluji Elmex a mekke kartáčky ze švedska Curaprox, stoji okolo 100,- ale jinej kartáček do pusy nedám. 🙂 a krvácení proste člověk nezabrání. 🙂 muže ho jen zmírnit pravodelnym čištěním. 🙂
začínající paradentóza, má to teď každý druhý, když si budeš pravidelně masírovat dásně kartáčkem, zlepší se to........ je pravda, že v těhu máš více prokrvenou sliznici i v nose, mě tekla červená dost při smrkání.
Nejlepsi je zajit na dent. hygienu, kde nauci spravne cisteni. Koupit kartacek soft, dobry je Curaprox a mezizubni kartacky. Pouzivat pastu Elmex nebo Lacalut aktiv.
V tehotenstvi to krvaci vic, ale chce to resit.
Je to častý problém, chce to víc dodržovat zubní hygienu, já už jdu v úterý po druhé za těhu k hygienistce, kde mi zuby úžasně vyčistí, 3 x denně kartáčkem měkký Curaprox, pasta Lacalut activ, výplach vodou Listerine a mezizubní kartáčky dvakrát denně. Cca po týdnu by se ti to mělo zlepšit, já mám problém jen u dásně jednoho zubu, tam se toho nemůžu teď zbavit, ale myslim, že to po těhu přejde. Zuby máme jen jedny a klapačky fakt nechci, takže se snažím starat co to jde 😉
@ludul výborný je měkký kartáček Curaprox a zubní pasta elmex. U nás na to trpí chlap, a poradili mu, aby používal i mezizubní kartáčky, aspoň jednou denně aby to mezi zubem protáhl, zpočátku že to asi bude docela krvácet, ale to že se musí vyplavit a pak se to bude zlepšovat, a byla to pravda
holky kartáček Curaprox používám běžně už několik let, v tom to nebude - spíše mi šlo o tu pastu....až půjdu do obchodu, zkusím elmex - občas používám elmex sensitive, tak jej zkusím nasadit, uvidíme 🙂
před těhu mi dásně nikdy nekrváceli, u zubařky jsem byla v lednu a vše ok, nyní jdu v dubnu a mám to spojeno i s dent. hygienou - chodím na ni každé jaro 🙂
Mekky kartacek, mezizubni kartacek a protoze ze zacatku pouzivani mezizubniho dasne dost krvaceji tak treba Meridol ustni vodu, pasta Meridol taky super a neni tak hnusna. Mezizubni ruzne velikosti podle toho jak potrebujes, tvoje zubarka by ti mela byt schopna poradit s velikosti kdyztak. A v tehotenstvi je zvysene krvaceni normalni kvuli prokrvene sliznici.
Ahoj,mě takhle krvácely dásně při prvním těhotenství.Paradontax nepomohl vůbec.Zubařka mi říkala,že to býva,když je tělo víc prokrvené.Jednou mi tekla i krev z nosu kvůli tomu...
Mne pomohl pasta Lacalut aktiv a vyplachy z repikovyho caje. Kam se hrabe na to paradontax!
Kupuji si na krvácení dasni elmex ustni vodu, ale tu zelenou radu, ne oranzovou. Proplachnu si po čištění zubu a ono to ty dasne nejak stahne a zastavi krvácení. Pouzivala jsem ze stejne rady i pastu, ale výsledek jsem neviděla, takze myslim, že pasta stači obyc.
Je ti normalni, tkane jsou vic prokrvene neznamena to parodontozu. Nekomu tece treba casteji krev z nosu. Ale samozrekme zuby cistit poradne je fajn.
holky, koupila jsem pastu elmex sensitive a ústní vodu stejné značky, čistím 3x denně a je to lepší 🙂
Ahoj. Já měla pravidelně problémy s krvácením dásní a v těhotenství taky. Přidala jsem vitamin C a docela to pomohlo. Ale po porodu se mi to zase vracelo. Teď mně konečně zubní hygienistka naučila používat mezizubní kartáčky a po třech týdnech krvácení zmizelo, tak ťukám. Měla jsem totiž záněty ze zbytků jídla mezi zuby, kam se normálně kartáček nedostane. Tímto smekám a děkuji trpělivosti se mnou v ordinaci U smile na Žižkově. Já s těmi pidi kartáčky sváděla nesmírný boj 😀
V těhotenství je vše citlivější a i náchylnější na záněty. Určitě si zajdi k zubaři na prohlídku, ať pak nemáš u porodu i bolavou a zanícenou pusu. Držím palečky!!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
taky mi teď v těhotenství začaly krvácet dásně. Ne pravidelně - některý den jo a někdy zase ne. Zubařka říkala, že se to stává a bude to trvat i v období kojení. Doporučila mi jen čistit zuby po každém jídle a hlavně používat měkký kartáček.