Holky, cca před měsíce mi byly nasazeny léky na vysoký KP v těhotenství - v 13 týdnu mi naměřili 168/105, po několika týdnech dnes naměřeno 148/47, vůbec těm hodnotám nerozumím...co která hodnota znamená a jakej je můj nynější KT 148/47 ok nebo špatné? Dopegyt na pat beru stále 1-0-1.
U mě vysoký tlak vyvolal divod k obávám,které vedly k předčasnému porodu. Skončila jsem na tlaku 160/120... Pokud vím,tak už za zvážení nějaké další léčby případ.hospitalizace je tlak 130/95 a vyšší...
záleží taky jak měříš, měla by jsi měřit ve stejnou dobu v klidu nejlépe čtvrt hodiny sedět a poté měřit, nemluvit při měření a také bych se nespoléhala jen na digitální tonometr,může být dost nepřesný
@svobodpetika měřím v sedě, mám tlakoměr na zápěstí, měřím vždy po probuzení, což je mezi 6 - 8 hodinou ranní a pak večer, mezi 18 a 19 hod, ten je vždy ok, rozdílovej je vždy ten ranní
@ludul tak rozhodně tlakoměr na zápěstí je špatně ☹ jsou dost nespolehlivé na ten bych opravdu nedala ☹
@ludul souhlas s
@svobodpetika , tlakomery na zapesti jsou uplne k nicemu, na to te mel doktor upozornit. Porid si na predlokti, ruku volne zhruba na urovni hrudniku (kdyz sedis, tak si ji volne poloz na stul).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ludul horni moc vysoky, dolni naopak prilis nizky...ty hodnoty jsou spatne, ten rozdil, mezi nimi by nemel byt tak velky. max tla v tehotensti by se mel pohybovat na hranici 140/90, idealne kolem 120/70 +-
co ti na tohle rekl lekar?