Krevní tlak, co která hodnota znamená? Je 148/47 ok?

ludul
21. únor 2015

Holky, cca před měsíce mi byly nasazeny léky na vysoký KP v těhotenství - v 13 týdnu mi naměřili 168/105, po několika týdnech dnes naměřeno 148/47, vůbec těm hodnotám nerozumím...co která hodnota znamená a jakej je můj nynější KT 148/47 ok nebo špatné? Dopegyt na pat beru stále 1-0-1.

nonnni
21. únor 2015

@ludul horni moc vysoky, dolni naopak prilis nizky...ty hodnoty jsou spatne, ten rozdil, mezi nimi by nemel byt tak velky. max tla v tehotensti by se mel pohybovat na hranici 140/90, idealne kolem 120/70 +-

co ti na tohle rekl lekar?

princina
21. únor 2015

U mě vysoký tlak vyvolal divod k obávám,které vedly k předčasnému porodu. Skončila jsem na tlaku 160/120... Pokud vím,tak už za zvážení nějaké další léčby případ.hospitalizace je tlak 130/95 a vyšší...

ludul
autor
21. únor 2015

@nonnni zatím nic, tohle mám posl. tři dny, na kontrolu jdu 6/3/2015, nyní jsem doma kvůli křečím v podbříšku

ludul
autor
21. únor 2015

@nonnni ted jsem měřila znovu a aktuálně 125/61, ten první byl měřen před osmou hod ranní

nonnni
21. únor 2015

@ludul 125/61 je v poradku

ludul
autor
21. únor 2015

@nonnni uf, to jsem si oddechla 🙂 snad to byl jen ranní výkyv, je pravda, že ty posl. tři dny,co jsem měla takové rozdíly, byl tlak vždy měřen ráno, pár minut po probuzení ...

svobodpetika
21. únor 2015

záleží taky jak měříš, měla by jsi měřit ve stejnou dobu v klidu nejlépe čtvrt hodiny sedět a poté měřit, nemluvit při měření a také bych se nespoléhala jen na digitální tonometr,může být dost nepřesný

ludul
autor
21. únor 2015

@svobodpetika měřím v sedě, mám tlakoměr na zápěstí, měřím vždy po probuzení, což je mezi 6 - 8 hodinou ranní a pak večer, mezi 18 a 19 hod, ten je vždy ok, rozdílovej je vždy ten ranní

svobodpetika
21. únor 2015

@ludul tak rozhodně tlakoměr na zápěstí je špatně ☹ jsou dost nespolehlivé na ten bych opravdu nedala ☹

nonnni
21. únor 2015

@ludul souhlas s
@svobodpetika , tlakomery na zapesti jsou uplne k nicemu, na to te mel doktor upozornit. Porid si na predlokti, ruku volne zhruba na urovni hrudniku (kdyz sedis, tak si ji volne poloz na stul).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru