Zdravím, po prvním screeningu jsem se dozvěděla, že mám krevní skupinu A negativní. Můj přítel má B pozitivní. Máte s tím někdo zkušenost? ? Měly jste s tím v těhotenství problémy a popř. jak jste řešily?
V tehu se neřeší nic,jen sledují protilátky. Po porodu se zjistí RH miminka a podle toho buď dostaneš injekci anti D nebo ne. Nově se ještě dává preventivně injekce už v těhotenství, ale to není povinné.
Já mám RH - a obě děti taky,vždycky je to 50:50 po kom bude dítě rh- mít. Dneska už to žádné problémy nedělá,hlídá se to.
Děkuji, mě jde spíš o to, když by si tělo začlo dělat protilátky? Je to moje 1. těhotenství, tak plašim ze všeho
@rottentocore u prvního je to bez problémů. Protilátky se tvoří a byly by problémem az u dalšího těhotenství, pokud by první dítě mělo RH+ a z nějakého důvodu by anti D nezabral, zapomněli by,dali pozdě..ale to se nestává. Vůbec se neboj. V tehu, i prvním se protilátky zjišťují minimálně 2x při odběrech.
Ja jsem minus, manzel plus, mam za sebou jeden samovolny potrat v pocatku tehotenstvi, a vzhledem k tomu faktoru jsem po nem dostala anti D globulin a pak dalsi tehotenstvi probehlo bez problemu. Miminko ma RH plus a kontroly protilatek naposledy pul roku po porodu jsou porad negativni, takze se vubec neboj, vse je hlidane a Drktori to maji pod kontrolou.
Medicina je nevyzpytatelna veda 😉 a ja mela pri prvnim těhotenství velke problémy, resp. dcerka po porodu. Mam 0 negativní a tatínek dcerky B pozitivni. Mala mela komplikovanou zloutenku, stravila 10 po JIPkach v krajske nemocnici a take na detske klinice... dostala 3 tranfuze, dokonce to hrozilo exsangvinaci. A to jenom proto, ze mi muj gynekolog, dokonce kamarád, udelal odber na protilatky cca okolo 14.tt, ale ve 30.tt uz nikoli... argumentoval prvnim tehotenstvim. Ale pocitaji se i jakekoli potraty... Dcerka je bojovnice, zvladla to, ale ja jsem strachy zestarla o 30 let ☹ Nad nasim pripadem si lamalo hlavu x hematologu a neonatologu....
Já A-, manžel A+, obě děti A+. Vše ok, po porodu jsem jen dostala injekci. Toť vše.
@budilinka bobinka.. A ma mala + nebo -?
Ja mam A- a otec B+. Zjistili to pri predchozim potratu, po nem jsem dostala injekci protilatek. V dalsim tehotenstvi jsem pak dostala injekci ve 28.tydnu. Mala je A+.
@lenkalenulka Má právě 0 +. A na těch JIPkach strávila 10 dní, nějak mi to tam vypadlo. Vaše děťátka mají štěstí, že jsou negativní po Vás 🙂
@budilinka takze chybu udelal gyndar ☹ ja ani nevim proc mi gyndarka pichala tu injekci ale pry preventivne protilatky jsem.mela ok.. Hlavni je ze je mala oki..
Presne tak ☹ A to jsem si myslela, že jsem v nejlepších rukou. Ani se neomluvil... ale v jeho pripade bozi mlyny dlouho nemlely, tim nechci rict, ze bych mu prala neco špatného. Mate krasne holcicky 🙂
Můžu se vetřít s dotazem? Já mám 0- a manžel 0+... doktorka mi řekla, že je to nejhorší možný případ.. V čem to vadí? 🙂 Teď prý dostanu jen injekci při porodu a při druhém těhotenství by mě museli víc hlídat.. Ale kdyby mělo první miminko Rh-, tak by se u druhého nemuselo nic řešit, ne? 🙂
Já mám minus, manžel plus a dcera plus. Žádné problémy jsem neměla 🙂
Děkuju všem za odpovědi 🙂, trochu jste mě uklidnily 🙂
Ahoj, my to máme stejně, já jsem A- a manžel taky B+. Náš prvorozený je AB-, po porodu jsem dostala taky injekci na protilátky. Nyní znovu těhotná a dostala jsem teď v 26.tt opět injekci. Celé moje první těhotenství bylo jak na kolotoči, moje tělo malého odmítalo a nakonec jsem rodila ve 28.tt (zaplaťpánbů) naprosto zdravého chlapečka. Nynější těhotenství je zatím naprosto bez problémů, jenom kvůli předešlým zkušenostem a jizvě se musím hodně šetřit, aby se mi nezkracoval čípek. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ne zadne problemy ja mam minus pritel plus obe nase deti maji minus takze problem nebyl ale u druheho tehu jsem tusim.kolem 5 mesice dostala injekci na protilatky.. Jinak nic