Ahoj, už týden mě pobolíval podbřišek, pak to přešlo, řekla bych v křeče. Při včerejší kontrole v 16tt jsem se svěřila své gynekoložce. Po prohlídce mi sdělila zkracování děložního čípku, ale hodnota je v normě. Dostala jsem nařízen klidový režim, kontrolu za týden. Tak polehávám a hlavou se mi honí nejrůznějčí věci, nejvíce mě rtápí, zda ty křeče v podbřišku, opravdu souvisí jen s tím čípkem, popsala byh to asi jako nepravidelné ztuhnutí svalů, a pocit jako když přeženete cvičení v posilovně 🙂 . Máte některá podobné zkušenosti? Je to mé první těhotenství, je mi 32 a na to štěstí jsme čekali víc jak rok. Nevím zda jít k lékařce ještě jednou, že se mi neulevuje, nebo to ten týden vydržet.
@sejinka já jsem měla křeče v břiše (jako při MS) po celou dobu prvního i druhého těhotenství. Brala jsem jen magnezium a po určité době to začala ignorovat. Pokud se ti nezkracuje čípek nebo se neotviraš tak je to, podle mě, normální. První dítko jsem donosila do 39tt a to druhé vypadá, že se mu ven taky nechce 🙂
O klidovém režimu jsem si mohla nechat v obou těhu jen zdát 🙂
Ahoj, děkuji za alespoň trochu povzbudivou odpověď, že v těhotenství mám občas jiné pocity, si pomalu začínám zvykat 🙂 . Jak často jsi měla křeče, já to teď ty tři dny pociťuji tak každých 15-20 minut, a v nějakých odborných článcích jsem četla o normální četnosti okolo 10ti denně.
@editah222 Ahoj, děkuji za alespoň trochu povzbudivou odpověď, že v těhotenství mám občas jiné pocity, si pomalu začínám zvykat . 🙂 Jak často jsi měla křeče, já to teď ty tři dny pociťuji tak každých 15-20 minut, a v nějakých odborných článcích jsem četla o normální četnosti okolo 10ti denně.
Ahoj holky,mam 17 DC myslite,ze uz se muze neco v brisku dit?mam tlaky v podbřišku,tvarohovity bily,nezapachajici hlen,ale jen kdyz si sahnu do vnitr,sex byl minulou sobotu
V prvním trimestru jsem křečemi taky trochu trpěla. Lékař mi řekl, že nic nevidí, že může jít jen o roztahování dělohy, či co (už je to přes rok). Nekrvácela jsem, nic takového, ale samozřejmě jsem se vyděsila. Měla jsem také výtok, ovšem bez zápachu, infekce nebyla potvrzena. Všechno přešlo s druhým trimestrem, ten byl nejpohodovější. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
je to blbý, ale i kdybys nakrásně s tím ležela v nemocnici, nic by s Tebou nedělali, jen naordinovali hořčík, což můžeš i sama a ležet a to máš doporučený taky 😖 takže to zkus vydržet radši v pohodlí doma, vstávat jen na WC a do sprchy, manžel ať Ti koupí hořčík Magnesii lactici 0.5tbl, můžeš až 6 tablet denně a za ten týden uvidíš...hodně štěstí 😉