Ahoj holky měly jste/nebo máte během těhotenství křeče v nohách, resp. v lýtkách, nebo i v jiných částech těla? Mě se to totiž v poslední době občas stává 😠 naštěstí mám doma Magnezium. Ale i tak mi to je nepříjemné.
Máte nějaký způsob jak tomu zabránit?
Já jsem měla dá se říct do 30 týdne úplný klid... až teď, jak je miminko velké 🙂 ve dne mám klid - jen ty noci... ale spím s polštářem mezi stehny a podloženýma kotníkama a je to lepší 🙂 tak snad se ti to v noci vyhne 🙂
snad jo.. 🙂
a je nějaké nebezpečné místo, kde by se neměla křeč objevit? 😠
beru na to Detralex
@mazlik1 Měla jsem a občas mám doteď křeče, hlavně v lýtkách a v noci.Někdy mě to chytne i přes den, do ruky, při blbé poloze. Brala jsem magnézko do cca 30tt kvůli tvrdnutí břicha a na křeče v nohách docela pomáhalo 🙂
Jinak je dobrý pohyb, průběžně nožky procvičovat - tj. před spaním a i v průběhu si zakroužit v kotnících, lehce protáhnout lýtka (fajfka - špička), trénovat drobnou motoriku chodidel (prstama na noze dělat píďalku, zvedat ponožku ze země, udělat si pár kroků po vnitřní a vnější hraně chodidel apod), vyhýbat se dlouhému sezení/ stání, pokud snášíte dobře polohu na zádech (mně třeba dobře nedělá) , tak večer po práci si lehnout na záda, pokrčené nohy dát nahoru (na židli, na sedačku, na velký gymbalon) a zas si lehce procvičovat a uvolňovat.
@jitavrtule děkuji za typ=) až mě to zas chyte tak budu vědět co s tim =o)
ja na to moc netrpim, ale kamaradka mela otoky a obcas krece, brala detralex, ale rikala, ze ji moc nepomohl
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já na to beru to magnézko... ale stejně občas v noci trpim 🙂