Kontrola na nemocenské dle místa práce nebo bydliště?

lusk09
14. dub 2016

Ahoj, mam dotaz. Ktera socialka provadi kontrolu na nemocenske? Ta, ktera Vas plati (kde sidli zamestnavatel) nebo ta, ktera spada pod adresu, kterou jste uvedla, kde budete pobyvat? Diky

magdalenan
14. dub 2016

Standardně ossz podle sídla zaměstnavatele. Ale pokud má zaměstnavatel sídlo třeba v Praze a ty udáš, že léčebný režim budeš dodržovat na adrese třeba v Českých Budějovicích, přijde ti kontrola z ČB ne z Prahy.

Není jasné, proč tě to zajímá a o co ti jde, ale podnět ke kontrole dává buď zaměstnavatel, nebo ošetřující lékař, nikoli ossz sama, takže je to jedno odkud přijdou 🙂

magdalenan
14. dub 2016

Ah, pardon, ossz samozřejmě provádí i kontroly na základě vlastního výběru..

lavita
14. dub 2016

@magdalenan trochu mimo téma, ale je pravda, že OSSZ to generuje počítač, nebo si vybírají sami?díky

siiia
15. dub 2016

@lavita já slyšela od doktorky, že kontrola probíhá většinou na podnět zaměstnavatele a při té příležitosti kontrolorovi dají seznam všech nemocných v okolí bydliště toho jednoho nahlášeného... jednou mi přišla kontrola, když jsem bydlela u rodičů, ležely jsme obě s mamkou tehdy a zapsal si nás tedy obě dvě a pak se ptal, kde bydlí paní XY, sousedka o 3 patra výše a jel ještě k ní... takže myslím, že to tak nějak bude asi... 🙂

lavita
15. dub 2016

DĚKUJU .-)

lusk09
autor
15. dub 2016

Diky za info.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru