Taky vás při konizaci děložního čípku ujišťovali, že zákrok nebude mít na budoucí těhotenství vliv? Mně se od 27. tt zkracoval čípek, v 33. tt už byl téměř zaniklý a teď mě straší předčasným porodem. Měly jste podobný problém?
minea, jsem taky po konizaci, žádné problémy zatím nemám a klepu na zuby. A že hrozí předčasný porod? Určitě už je mimi v pořádku, neboj.
Děkuju za reakce. Tak to asi není pravidlem, že po konizaci jsou automaticky problémy. Mně to jeden doktor vysvětloval, že čípek je po zákroku tenčí a křehčí, na druhou stranu prý jeho zkrácení neznamená automaticky předčasný porod. Tak budu doufat, že to dotáhnu aspoň do toho 37. tt...
jsem přes čtyři měsíce po konizaci.Už sme s přítelem začali pokoušet se otěhotnět,již dva pokusy nevyšly.Po konizaci jsem prodělala zánět,který byl vyléčen antibiotiky a měsíc poté jsem měla i kvasinky.Jedno dítě už mám a problémy s otěhotněním nebyly.Může za to krátká doba po operaci a nebo je vše v pořádku a chce to jen čas.Doktoři říkali že konizace nemá na otěhotnění žádný vliv.Také vim,že by sme měli čekat 6 měsíců,ale ono se to zatim stejně needaří
Ahojky, mě teprve konizace čeká, tak se chci zeptat na jak dlouho vám doktor zakázal snažení - někdo říká dva měsíce (jakoby šestinedělí) někdo právě i půl roku 😨
Ahojky ivkaj...Mě gynekoložka řekla 6 měsíců v lepšim případě 4 měsíce,minulý týden jsem byla na první cytologii po konizaci a teď čekám na výsledky.Jinak po 4 měsících po konizaci jsem úplně v pořádku-myslím tím hojení čípku 😵
Ahoj,je tu někdo po konizaci a měla ste poté problémy s otěhotněním a nebo i udržením plodu?
Nakonec jsem rodila dva týdny před termínem, takže v pohodě. S otěhotněním konizace určitě nesouvisí a s udržením plodu to bude individuální - např. u mě se dají stejné (nebo horší) problémy očekávat i u příštího těhotenství . Jsou ale případy, kdy se konizace v těhotenství vůbec nemusí projevit.
Moc děkuju za odpověď,já mám totiž ještě navíc zakloněnou dělohu,takže jí mám podle doktorky hned u čípku a nevím jestli když otěhotním nebude to právě ten problém a nebo se děloha dostane do původní polohy...Moc gratuluju k malé Lauře.... 😅
Co mi paní doktorka poradila je zpevnění pánevního dna,zatahováním a povolováním pánevního svalstva.A také cviky:,,Kočičí hřbet"
dvojka: ahoj....mna robili konizaciu cipku asi v roku 2003...od vtedy som prekonala nespocet zapalov cipku a tiez som mala obavy, ze nebudem moct otehotniet....a taktiez patrim k 20% zien, ktore maju zaklonenu maternicu...zatial je vsetko ok, okrem toho, ze ma trapi vodnaty vytok...ale zatial je v poriadku...tak dufam, ze babatko uspesne donosim az do konca. Mam trosicku z toho strach, lebo predsa, je ten cipok kratsi a krehsi, ale doktor mi tvrdil, ze pri pravidelnom sledovani nemam mat obavy...drzim palce
Maryshka díky....
Oživuji diskuzi, V únoru jsem byla také na konizaci. Od té doby můj čípek viděl jen pohledem gynekolog. V září jdu do cytologické poradny. Mám dvou a půl-letého syna a přála bych si druhé. Chci to risknout a v červenci se pokusit.. 😅 Máte některá zkušenost s prohlídkou v těhotenství?? Díky 🙂
Ahoj já prodělala konizaci děložního čípku v listopadu 2010,otěhotněla jsem v srpnu 2011 a od 25 tt mi hrozil předčasný porod..musela jsem ležet s podloženýma nohama..směla jsem jen na WC a pro jídlo.
Malá se nakonec narodila den před TP..ale to ležení bylo hrozné 😨
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mineo, tak držím palce, ještě tak týden, dva a je to ok! 😉 (kamarádka rodila na začátku 37.tt a mimi bylo krásně dopečené 😵 )