Kdo si prožil problémy z infekcí zvanou toxoplazmóza?

staninka77
9. zář 2011

Ahojky děvčata,chtěla bych tu popsat co jsem si prožila během těhotenství z mím v tu dobu ještě nenarozením synem.
Ten den bylo krásné počasí a já šla ke své dr.na Kontrolu běžnou před měsícem my brala krev aby my zjistila zda jsem zdravá a miminko taky.
bylo 5.5.2009.
Chtěla bych vědět od všech maminek kdo si tohle prožil a zda musely absolovat odběr pupečníkové krve a taky plodové vody.
nechci nikoho hlavně těhulky aby neměly strach a obavu ti bych nerada.
7.5.2009.Jsem byla odeslána na Obilnej trh do rizikové poradny a už bohužel tam i docházela celé těhu.
Vubec ze začátku si semnou nevěděly rady co bude zda budu muset podstoupit potrat nebo my miminko zustane až do konce celeho těhulkování byla jsem jak na vážkách nevěděla vzbec nic.
V červnu mě čekala odběr plovodvé vody a taky pupečníkovou krev my braly v Bohunicích krásně se ke mě chovaly bylo to nejlepší co jsem kdy zažila.Všechno dopadlo velice dobře ale i tak stále jsme nevěděly zda bude zdravé miminko celé těhu jsem musela brát po 8.hodinách antibiotika pak my zjistily že mám těhu cukrovku tak i navštěvovala diabetologii musela si i píchat inzulin a ke konci kdy už jsem byla odeslána ve 37.tt.na monitory zjistily vysoký tlak ten teda byl šílenej.vždy v čekárně jsem si proseděla 2.hodiny než na mě přišla řada a i tak jsem byla v uplném kdlydu a i tak ten tlak byl hroznej.
☹ Potom po 14.dnech dohodly že my porod vyvolají 3.11.jsem byla na poslední KO a na monitoru. 🙂 .V pátek 6.11.2009 jsem měla nástup na vyvolání na 6.30.hod.
Ráno my vzaly krev a já se měla dostavit ještě jednou jak to semnou vypadá došla jsem tam dr.si mě vzala do čekárny a bohužek my zdělila že musím už zustat v porodnici na rizikovém oddělení.A že ve čtvrtek to vyvoláme a tak jsem šla na oddělení k večeru si mě přišla z kontrolovat dr.jak jsem na tom a tak my řekla že zítra to vyvoláme prodod už jsem se na to těšila ale i bála co potom přijde.Zda bude malí zdráv nebo bude slepí jak my říkaly v poradně v rizikové.
Malí se v ten den co mě přijaly jsem porodila v noci zdravého kluka z váhou 2750.g a měřil 47.cm.
Rok jsme musely navštěvovat děckou nemocnici 😉 zda má tu vrzozenou TOXOPLAZMOSU NEBO NÉ.
Naštěstí je zdravej a všem doktorum co se o nás staraly děkuji.
Všem děvčatou co to prožily stejně at napíšou čím více hlav ví muže,e si poradit.Já teda stále ty hodnoty TOXOPLAZMOSY MÁM ne chcou jít dolu musím se zase obědnat ke dr.na krev aby zjistily zda klesá nebo né.Docela se i toho obávám co bude dál.Děkuji všem mužem si o tom povídat zda budete mít zájem je to šílená infekce hlavně pro maminky co jsou v začátku těhu vubec nevím kde jsem k tomu přišla a stále hledám příčinu z čeho a kde se to u mě oběvilo.Prej to přenášejí hlavně kotata a v zelenině to je i v mase se to muže oběvit hodně nástrach na nás čeká.A jsem moc ráda že Kluka mám zdravého a nic mu není ani nechybí.Všem přeji krásní den.Pá.Budu moc ráda že budou nějaké milé odpovědi.Staninka. 😉 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru