Kašel, rýma. Co jste si pořídily v lékárně? Co pomohlo? Co můžu v 30. tt?

trdli
22. únor 2021

Krásný večer 🌷,
chtěla jsem se zeptat, co jste si pořídili v lékárně při nachlazení, a co Vám pomohlo? 😔
Jsem z toho vůl, co smím a nesmím.. 🙈 Nějaké sirupy, pastilky, homeopatika? A co říkáte na Propolisovy sprej, ublíží alkohol?
Už jsem si pořídila Stopkašel, ale nevím, jestli mi to vůbec zabírá.. 😔
Mám rýmu, ucpaný nos, suchý kašel, vykašlávám, teplotu si hlídám. 😴
No jo, z -15°C na +8°C dá zabrat.. 😡
Mám strach, aby to nachlazení a "léky" neublížily miminku, jsem dnes 30tt. 😔
Děkuji moc za rady! ❤️

pampeliska1313
22. únor 2021

Nejjednodušší je se asi přímo zeptat lékárnice. Já mám problém s dráždivým kašlem a taky jsem si nebyla jistá, nicméně mi normálně poradila co v těhotenství můžu. Sama za sebe bych si netroufla si něco jen tak koupit, protože prostě nevim, co má jaký složení, jak na to tělo/těhotenství reaguje a tak. I když je určitě “něco” co se obecně doporučuje a neublíží. Radši bych se zeptala, to je podle mě jistota.

hojda
22. únor 2021

vincentka, pastilky, minerálka, dr. max měla kdysi přiručku, jaké léky mohou těhotné a kojící na různé potíže

hojda
22. únor 2021

dřív to dávali zdarma v lékarně, zkus se poptat https://www.drmax.cz/max-pruvodce-leky-v-tehote...

mamikry
22. únor 2021

@trdli Asi neco radi. My se cela rodina hrabeme z kasle a zahleneni uz mesic, testy negativni. Beru na to Vincentku sirup, strikam ji do nosu a jeste inhaluji. Muze se i pit. Pohama zmirnit zahleneni.

jjasmina
22. únor 2021

Já byla tehdy u dr, poradila mi Stodal na kašel a na rýmu Pinosol.kupodivu fakt zabralo, měla jsem vysoké horečky a necelý měsíc do termínu porodu a upřímně jsem ráda, že porod počkal,jinak bych to snad nedala 🙂

marti89
22. únor 2021

Sinupret (horní cesty), Bronchipret (spodní cesty), Drosetux (homeo sirup na suchý dráždivý kašel a laryngitidy), Vincentka sirup a pastilky, inhalace. A já teda užívala i sprej do pusy Anginal, klidní krk a je fajn i na případné afty a bolení zubů.

nazka
22. únor 2021

@trdli propolis je ok. Já kašel řešila těsně před porodem, měla jsem jít na cs.. Takže jsem se týden lecila přírodou, týden dětským sirupem a pak už jsem šla prostě na kapky na kašel, abych to při porodu neměla. Byl to boj. Na ucpaný nos jsem klasický použila kapky do nosu. To miminku opravdu neuškodí, pokud si je do nosu nevylejes celé. Drž se.

goovana
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru