Jsem ve 36. tt a malá se stále neotočila - rady?

veronikachlebkova
20. zář 2016

Hezký den.
Jsem ve 36. tt a malá se mi stále nechce otočit. Cvičím indický most a osmičky, ale zatím žádná reakce. Ve středu (zítra) jdu na vyšetření před obratem miminka zevními hmaty. Máte s tímto zákrokem zkušenost? Popřípadně, máte zkušenost s porodem koncem pánevním?
Moc děkuji za informace 🙂

monikagurthova
20. zář 2016

@veronikachlebkova ahoj me se mala taky neotocila a zvažovala jsem manuální otočení a dnes jsem rada, ze jsem to neudělala. Mala šla nakonec císařem a byla 3x omotana snurou což nebylo videt ani na UTZ. Takze za me asi tak: miminko ví, proc se neotoci. A porod KP pokud chceš do nej jít a miminko neni moc velké nebo malé můžeš to zkusit. Ja jsem nakonec rada za císaře.

astyna
20. zář 2016

@veronikachlebkova

Dítě má k tomu asi fakt důvod. Dnes už ani KP není problém při vaginálně vedeném porodu.

wevush
20. zář 2016

@veronikachlebkova pokud se mimi do tohohle tydnu neotocilo, tak uz to bohuzel neni moc pravdepodobne. Mela jsem to stejne, cvicila jsem i.most, koc.hrbety, podkladala panev, byla na moxovani, svitila miminku baterkou, poustela hudbu...obrat zevnimi hmaty jsem odmitla, protoze to pro dite muze byt nebezpecne. V porodnici jsem se dohodla, ze tomu nechame volny prubeh. Prijela jsem s kontrakcemi po 4 min, ale nakonec me premluvili na cisare, protoze u porodu kp musi jit vse raz na raz a ja se na to uprimne necitila. Tolik ma zkusenost 🙂

jaja01k
20. zář 2016

Druhy syn se mi nechtel otocit. Otoceni zavnimi hmaty mi nenabizeli, ale byla jsem rozhodnuta, ze kdyby ano, odmitla bych. Jak pisou holky, miminko ma duvod proc se otocit nechce. V porodnici mi doporucili rodit spontanne a jsem rada, ze jsem do toho sla 🙂

milius
20. zář 2016

souhlasím s monikagurthova. má asi důvod proč se neotočí. já jsem zevní hmaty ani nezvažovala, sestřenice je porodní asistentka a sama řekla, že by to nechala jak si miminko samo určí. pokud máš indikaci k císaři (nejčastěji velké miminko), tak bych zvolila raději císaře.

veronikachlebkova
autor
20. zář 2016

Díky moc za tipy, rady a zkušenosti. Mluvila jsem dnes o tom i se svou porodní asistentkou a říkala to samé co tady píšete. Nejspíš k tomu malá má svůj důvod...

pamal
20. zář 2016

Mě známá, gynekoložka, která otáčení dělá, nijak nepřemlouvala, abych na přetočení šla a domluvila mi plánovaný císař, ale syn měl odhad 3,6 kg. Kamarádka na přetočení šla a museli jí hned udělat akutní císař.

@veronikachlebkova

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru