Milé maminky a těhulky,
chtěla jsem se zeptat na Vaše názory a zkušenosti.
Jsem nyní v 7tt a již podruhé (jednou nějak kolem 5 tt) jsem nachlazená. Prostě nic šíleného, jen rýma, trochu kašel, trochu bolest kloubů, vše bez teplot.
Trochu se potím vždycky, když si uvařím čaj, takže v sobě asi něco málo mám. Ničím to neléčím, léků se chci vyvarovat.
Jen by mě zajímalo, jestli s takovými opakovanými nachlazení máte některá z Vás v počátku těhu zkušenost, protože se začínám bát, že to může mít vliv na miminko, kor když se teď všechno vyvíjí ☹
Přitom do nákupních center a MHD zbytečně nelezu, chytám to snad jen od dcery, která má chronickou rýmu a prostě z venku.
Moc díky za názory!
Já si myslím že vliv na miminko by to nemělo být. Hlavně nebtrat žádné prášky které se nesmí v těhotenství . MAximálně paralen, a prostě to vyležet. 😉
Taky jsem byla na začátku těhu nachlazená. Myslím, že je to celkem normální i jsem to někde četla. Je to velká změna v organismu. Já brala Oscillococcinum, kapky do nosu Pinosol, jitrocelový sirup...takové přípravky ti neublíží 😉
@jarunkaxyz1 Já jsem byla na začátku těhotenství taky nachlazená, bolelo mě šíleně v krku a pak mi to kleslo na průdušky a skončila jsem na atb. Pokud se to bude zhoršovat, tak zajdi k doktorovi. Ze začátku mi lékař říkal ležet ležet ležet, hodně pít a jíst hodně ovoce a zeleniny. Přeji brzké uzdravení 😉
Jarunko neboj, pokud nemas silnou virozu (silnou chripku) s vysokymi horeckami (pres 38°C), je nebezpeci pro mimi nulove. Ver mi, ze takovych nachlazeni zvladlo uz hodne miminek, zejm. pokud tehu neni rizikove. Mj. vlivem tehotenskych hormonu roste nosni sliznice, takze priznaky rymy se i vlivem tehu zhorsuji. Ja sama jsem take byla nekolik dni nachlazena, mimi se zatim vyviji na 1 s hvezdickou 🙂 Odpocivej, jez ovoce a hodne pij (napr. rakytnik podporuje imunitu) a nestresuj se - to je pro mimi jeste horsi.
taky bych se toho nebála, pokud má mimi tuhý kořínek tak to zvládne levou zadní. Já měla na začátku těhu nachlazení, i atb jsem musela brát protože jsem měla vysoké crp a mudr mi je dala. Pokud se ti to zhorší tak šup k doktorovi, ale jinak se vyležet a odpočívat doma 😉
ahoj, pokud jde jen o rýmu, tak se nic neděje, jen viróza s teplotama je v prvním trimestru nebezpečná. Po mých zkušenostech - potrat v 11tt kvůli viroze ačkoli nebyla nijak silná - bych i s rýmou zalezla do postele, odpočívala a nevylezla. Ale rýmě se prostě nevyhneš, zvlášť ted´ na podzim a miminku to až tak neva. Takže i když, jak se říká, rýma není nemoc, zůstaň hezky v klidu a teple. A kdybys náhodou musela k doktorovi, asi by bylo dobrý mu zavolat a domluvit se, abys nemusela čekat v čekárně mezi marodama- pokud tedy máš vstřícného a rozumného lékaře. A možná, že by tě uklidnil a poradil i po telefonu.
S druhým (resp. tedy třetím) mimískem jsem taky byla nastydlá a to víš, že sem se bála hodně, ale v pohodě......
Ahojte aj ja som v 6tt tehu a tiez som trochu nachladnuta...bala som sa ci to nemoze nejako ovplyvnit mimi...ked som este nevedela ze cakam bejbe..tak som si dala acylpirin ale teraz uz radsej nic...pracujem s detmi tak to sa ani neda tak aby som bola uplne zdrava 😒 a chcem sa opytat homeopatika sa tiez nemozu brat??neviete mi poradit? toto je uz moje druhe tehu ale akosi si nepamätam ci som nieco brala pri prvom.. 😅
mates22 tak ja som poslala manzela aby sa opytal v lekarni..dala mu homeogene...tak som vzala 2 tablety potom moja lekarka obvodna povedala ze radsej nemam...a lekarka maleho ze mozem..tak kazdy vravi inak no ja uz neviem... 😒
@sammy244 to je jako se vším, co doktor, to názor...a pak jim máme důvěřovat..................naše obvodní doktorka je právě i homeopatička, takže mi něco tenkrát dala, už ale nevím co a ono to stejně nemělo valné účinky - tak jestli máš fakt jen rýmu, radši je teda neber adej si hodně vitamínů z ovoce 😀
mates22 tak to ano mas pravdu...dakujeem 🙂
@jarunkaxyz1 Ahoj ja mela v tehotenstvi 3x zanet dutin... pokud nemas vysoke horecky nad 38 tak to nevadi
v tomto pocasi se nachalzeni nevyhnes
doktorka mi rekla ,ze muzu az 5 paralenu za den -vetsinou jsem si brala ta jeden az dva
no na rýmu se může určo vincentka ne 😉 pomůže aspoň na ucpaný nos, teda někdy 😖 a na bolest v krku jsem měla cumlavý prášky Septisan, ty se můžou určo i při kojení 😉
a jinak teda já na začátku měla i v noci furt ucpaný nos a nemohla jsem spát, ani ta vincentka nepomáhala, tak jsem to vždy až bylo nejhůř riskla a jednou do té dirky šplichla olynth a pak jsem spala celou noc 🙂 jsem si říkala, kurňa jíní fetujou celý těhu, kouří, chlastají,..... a jedna kapka mu snad neublíží 😖
HOmeopatika se můžou brát úplně bez problémů. Doporuřuju Oscillococcinum i jako prevenci jednu dózičku týdně. V případě akutní nemoci i třikrát denně.
Taky mě ze začátku těhu potkalo nachlazení, chce to vyležet s teplými čajíky a hodně vitamínků 🙂 Jo a oscillococcinum určitě můžeš, taky jsem to brala jako prevenci celé těhotenství a na krk mi pomohl Septisan.
ahoj holky, tak trošku oprašuji staré téma.
Mám dotázek - od té doby, co jsem těhotná, tak se rýmy, kašle, pobolívání v krku nemůžu pořádně zbavit. Pořád jsem tak nějak na hromádce. Je to asi i tím počasí. Léčím to různě "po babsku", ale přijde Vám normální, že se toho člověk skoro 2 měsíce pořádně nezbaví?
@jarunkaxyz1 já jsem na tom stejně, za ty tři měsíce už jsem měla asi 4x virozu, bolení v krku, rýma....navíc opary......ted jsem se na to vykašlala a vzala jsem si neschopenku a budu 14 dní doma, dokud to nevyležím pořádně 🙂
tak já už pár dní beru antibiotika a jsem na začátku, až doberu, tak mi dr. doporučila Oscillococcinum, protože od prvního porodu jsem neustále nemocná, tak snad v těhotenství, mě to trošku obejde 😢
Já jo, člověk totiž nikdy neovlivní, kde chytne nějaký bacil, to bys musela být pořád doma a to taky není dobré. Nachlazená jsem byla v těhotenství už tolikrát, že jsem to raději nepočítala. Na co si musíš dát pozor jsou hlavně léky, ber jen ty, u kterých víš 100%, že v těhotenství neškodí. Doporučuju třeba horký nápoj Hotdrink od Dr. Weisse, ten mi na nachlazení hodně pomohl, je čistě přírodní, žádná chemie, pro těhulky ideální.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Holky, ještě jednou aktualizuji dotaz a prosím o info. Dík moc 😉