Hezký večer, jdu k Vám na rady 🙂 Dnes ráno jsem měla křeče do stehen, jako když bych to měla dostat, šla jsem na WC a papír byl cely zakrvácený (průhledný hlen s červenou krví - celý papír). Jeli jsme na pohotovost, kde nic nezjistili, miminko se hýbalo, poslechli jsme i srdíčko, dle MUDr. neví co to je, mám mít klidový režim, nic mi nepředepsal.... Ve zprávě od něj mám že placenta bez hematomu, hrdlo délky 51 mm uzavřeno v celé délce, velikost plodu odpovídá tt, palp. hrdlo uzavřeno. Bolest v podbřišku jsem neměla, jen takové ty křeče do stehen ráno chvilku. Můžete mi prosím napsat co to vše znamená? Doktor nebyl moc sdílný a bohužel teď jak jsou ty svátky, tak i můj doktor ordinuje až ve středu - se asi zblázním ☹ A krvácení od rána už nebylo, jen takové hnědé malinké cucky byly ve WC míse při čurání ještě odpoledne, teď už nic... Děkuji Vám všem, které si přečtete můj sloh a poradíte 😉
Právě že sex neproběhl už pár týdnů a námaha taky včera nebyla, jen nákup odnosit z auta... Můžu se zeptat, kdyby hrozil potrat, tak to by to děložní hrdlo nebylo uzavřené? 2x mi to doktor ukazoval na monitoru, že je zcela uzavřené... Mě ještě napadlo - nemůže být krvácení při narovnávání dělohy?
Nekomu staci zvednout lahev ze zeme a uz zakrvaci,takze i nakup mohl byt pricinou.
Nejsem doktor,takze ti na 100%nereknu,ale kdyby hrozil potrat a dr.by mel podezreni,tak by te nepustil podle me domu a sla bys na rizikovy tehu jako ja.
Samozrejme to muze byt i tim,jak deloha pracuje,jsi poprve tehu?
@lucievitackova podruhé, ale s tím, že první bylo zamlklé v 8 tt., takže vlastně poprvé těhotná v tomto 16.tt... Já právě do teď neměla žádný problém, ani mě nebývalo špatně... Tak mě to dost vylekalo 😢
Mně se to stalo taky. Představa, že se budu trmácet na kliniku mě znechutila víc, než možný riziko. Jinak mi nic nebylo, tak jsem si řekla, že je to v pořádku a nic to není. A nebylo. Ty jsi navíc, na rozdíl ode mě byla u doktora, kterej zjistil, že je vše ok, vše odpovídá. Nemysli na to, řekni si, vnitřně, že je to dobrý, OK, prostě se nic neděje a bude to v pořádku. Hlavně žádný stresy. Těhotenství je to nejkrásnější období, tak si ho užívej plnými doušky. 🙂
Já byla s podobným problémem na pohotovosti před pár dny taky (taky 16tt). Prý se jen čistil hematom, který tam mám od začátku a že prý stará tmavá (hnědá) krev je v pořádku 🙄 Ale podle mě - krev jako krev a kdo by to ve dvě ráno zjišťoval, jestli spíš stará nebo nová.. Navíc v těhotenství bych jakékoli krvácení nepodceňovala. Každopádně si, podle mě, udělala maximum, cos mohla a pokud teď nekrvácíš, mělo by být všechno v pořádku 😉
Tak se hlásím znova 🙄 Nyní jsem 17+1 Včera jsme byli na celodenním výletě, kdy jsme se dost nachodili, přijeli jsme domů a já zjistila, že špiním (tm. hnědé na toaletáku)... do teď to nepřestalo.. Ve čtvrtek jsem byla u Dr., který mi bral stěr z čípku a říkal, že to minulé krvácení (2x jsem byla na pohotovosti - vše v pořádku i u meho gynekologa) bylo od něj, že je křehký a citlivý - dal mi utrogestan 1 večer na zavádění a řekl, že po vyšetření zřejmě budu krvácet - to se nestalo, až včera v pondělí večer - myslíte, že je to ještě "pozůstatek" toho vyšetření nebo je to tím výletem? Doktor mě upozornoval, že kvůli tomu čípku můžu sem tam zakrvacet a kdyz tak mam prijit, kdyby to bylo nejak moc... Máte prosím pro mě nějakou radu? Beru magnesium lactici 2-2-2, femibion 2 a utrogestan 0-0-1
@petramana já si taky myslím že by to mohlo být tím výletem. Pokud je všechno ostatní zkontrolováno a v pořádku. Zkuste opravdu klidový režim, žádné tahání věcí a moc odpočívat. Já jsem taky mockrát krvácela v prvním trimestru a vždy pomohl až klid v posteli. Od té doby moc, nic nezvedam, polehávám. Samozřejmě to není že 24hodin ležím, ale jdu si uvařit, kousek se projít. Nebaví mě to, ale za ten výsledek to stojí. Jo a s těma nakupama apod- už to za mě dělají všichni ostatní.
Také se mi to stalo. Zakloněná děloha, jednorázové "zašpinění" - prohlídka nic neprokázala, tak jsem na to zapomněla a bylo vše OK...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj,nemela jsi nejakou namahu nebo sex?To pak casto byva...
Pokud ti dr.rekl,ze je vse v poradku a dal uz "nekrvacis",tak se pokus hodit do klidu😉 a dodrzuj klidovy rezim.Podle toho,co mas napsane v te zprave se nic s mincem nedeje,ty se neotviras,placenta se ti neodlucuje,mimco odpovida dobe tehotenstvi...
Stres nedela dobre ani tobe ani mimcu.
Ja to takhle mela behem tehu nekolikrat,takze vim,jak ti je.Nakonec mi predepsali Utrogestan,Magnosolv a bylo vse ok.