Je nutná hospitalizace? Čekám dvojčata, jedno je menší

matkalc
13. únor 2015

Prosím o radu, jsem v 31.tt a čekam jednovaječné dvojčata. Doted to bylo celkem bez problému, až na opuchy a trpnutí rukou. Pred pár dnami jsem byla na kontrole v nemocnici a zistili, že druhé mimi je o 220g menší jako to druhé. Podle doktora nesmí byt mezi nimi větší rozdíl jako 25%. ted je to 15% mezi nimi, jedna holka ma 1440g a druha 1220g. Predpísal mi nejaké kapky na prokrvení maternice.Doktor vravel, že ak o 2 týdny ta druhá více nepribere, tak musím do nemocnice a byla by jsem tam až do porodu, ktery mam stanoveny na 18.4.To si nevím predstavit tak dlouho tam byt 😒 . Máte nekdo s tým skusenost? je to opravdu nutné? Manžel chodí do prace a 3-letého syna nemam kde dat, nechodí jeste do skolky. A prosím vas, nevíte kolik sa platí za pobyt v nemocnici na den? dekuji za odpovede

veruska007
14. únor 2015

Ahoj, pokud u miminek hrozí problém, určitě bych v nemocnici zůstala. Rozdíl váhy může být způsobem špatným vyživováním jednoho miminka a někdy se pak hraje o minuty. Staršího syna můžeš dát do státní nebo soukromé školičky, jesliček... u 3letého dítěte by neměl být problém. Mně hrozily 3 měsíce v nemocnici, když jsem čekala nejmladší, nakonec mě dr. nechala doma, ale chodila jsem téměř denně na kontroly a jinak jsem musela ležet, takže 1,5letý syn musel do soukromých jesliček, manžel taxikařil... ale byly to docela nervy.

tria002
14. únor 2015

Za pobyt v nemocnici se neplati..

madulinka
15. únor 2015

přesně jak píše @veruska007, a zvlášť u jednovaječných dvojčátek se sleduje, zda jedno miminko neubírá výživu tomu druhému. Jedná se o určitý syndrom, kdy se druhé - slabší miminko nevyživuje. V nemocnici budou děti kontrolovat a v případě potřeby by se lékaři rozhodli pro CS nebo předčasný porod.. Už jste v poměrně "hezkém" týdnu těhotenství, mě se malá narodila s váhou 1420g a zvládla to krásně.. Přeju, ať se holčičky vyživují obě stejně a ty je donosíš co nejdýl to jen půjde. Kdyby ne, přeju, ať jste brzy ve zdraví všichni společně doma 😉

simdan
16. únor 2015

Od nového roku se za pobyt v nemocnici neplatí,dále se neplatí poplatek u lékaře.Platí se pouze za pohotovost.A ještě k otázce: určitě bych dala na lékaře,pokud lékař řekne,že je hospitalizace nutná,tak je.

kookinka
16. únor 2015

mám jednovaječné kluky a váhový rozdíl měli v těchto týdnech +- 200g, také se s 200g rozdílem narodili a stále si drží 200g rozdíl 😎 kontroloval se močový měchýř, průtoky placentou a množství plodové vody. Vždy měli vše v normě. Kdyby se doktorům cokoliv nezdálo bez rozmýšlení bych nastoupila do nemocnice. Nějak by to manžel doma musel zvládnout a děti nějak porozdělit. Manžel by mohl být 10dní na OČR, pak nějaká ta dovolená co si šetřil pro takovýto případ. Manžel mi pořád tvrdil, že i kdyby byl doma zadarmo rodina je mu přednější. Věřila jsem mu. Sice babička 200km daleko, ale také by mohla přijet sem nebo děti tam. Měla jsem i domluvenou školku, kam chodila dcera, že by mi dvouleťáka "přijali" na tu chvíli - to byla poslední možnost. Nakonec jsem byla hospitalizovaná jen 5 dní než se kluci narodili, napíchali se kortikoidy a domluvil se porod. Narodili se v 36+5 (dýl se u nás nenechávají). Byla jsem na pokoji s paní co ležela od 17tt, zvednout jen na záchod, jídlo ji nosili do postele. Byla asi týden doma a zhoršení tak tam ležela dále. Chudák ,ale co by pro miminko neudělala. Já bych chcípla 😉 Za pobyt se neplatí nic.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru