Je možný přenos páté nemoci přes třetí osobu?

rottentocore
18. dub 2016

Zdravím, chci ce zeptat, zda je možný přenos páté nemoci přes třetí osobu. Přítelova dcera má tuto nemoc, já jsem 13+2 tt a v kontaktu jsem s ní nebyla, jde mi o to aby to na mě přítel nepřenesl. Ten to prý nejspíš prodělal v dětství, ale není si jistý, vyrážku nemá ani žádné příznaky. Je takový přenos vůbec možný? děkuji za odpoveď.

eloana
18. dub 2016

pravdepodobnost asI je...ale hodne malinka.... pata nemoc je nebezpecna pro tehotne spis ve 3 trimestru ...pro jistotu bych to gynekologovi rekla

rottentocore
autor
18. dub 2016

No právě já jdu k doktorce až ve tředu, tak teď dost plašim, mám za sebou úspěšně screening v 1. trimestru, miminko je zdravé, tak mám teď strach abych o něj nepřišla :(

eloana
18. dub 2016

@rottentocore pata nemoc zpusobuje otok mozku, ale az v pozdejisi fazi tehotenstvi... kolem toho 28TT
je velka pravdepodobnost,ze jsi nemoc prodelala jiz jako mala.... pletlo se to se spalovou anginou...

rottentocore
autor
18. dub 2016

Spálovou angínu jsem měla to vím, hrozně se mi pak loupaly dlaně, pak si pamatuju, že jsem měla nějakou vyrážku , ale jestli to bylo tohle tak to si nepamatuju...děkuji, snad to bude v pořádku, nejradši bych přítele zabila když mi to říkal, ale tak ta jeho dcerka za to nemůže...holt budu doufat, že to bude v pořádku, je to moje 1. těhotenství, tak jsem ze všeho vyplašená...

eloana
18. dub 2016

@rottentocore chapu...... ono to je spalove angine hodne podobne.. ale zpusobuje to vir... kazdopadne pokud bys mela nejake priznaky okamzite bych sla a hlasila to.....jinak bych se to gynekologovi oznamila preventivne, on ti k tomu rekne vice,ale obvykle to neresi, pokud nemas nejake priznaky neoci

eloana
18. dub 2016

ber to tak,ze jsi s ni v kontaktu nebyla.... ja to resila, kdyz jsem cekala druhe neb dcera neco podobneho mela... a ja s ni v kontaktu byla porad , ale v pohode🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru