Zdravím měl někdo jaterní dietu v těhotenství od začátku tehotenstvi jsem hodně zvracela a zhubla 8kg teď jsem 17tt a vůbec to neustupovalo tak mi v nemocnici udělali jaterní testy a mam je zvýšene sALT 1,48 a sAST 0,48 je to mírně zvýšene a mam držet jaterni dietu mate nějake recepty prosím na netu sem nic moc nenašla co vím tak smažené nemůžu když sním něco těžšího tak to vyzvracim a měl to někdo podobné v těhotenství a bylo mimi v pořádku? Mam velkej strach a ani nevim co všechno můžu a co ne začínám 5 měsíc a ne přibrala jsem ani kilo spíš pořád hubnu a teď ještě ta dieta prosím kdo měl podobnou zkušenost děkuji
Zdravím, já zvracela do 16tt, od 28 cukrovkářská dieta, od 30tt k tomu ještě jaterní. Brala jsem 16 prášků denně, porod mi kvůli zvyšovšání hodnot vyvolávali o 14 dní dřív. Dcera je zdravá!!! Tím, že jsem měla i dia tak jsem jedla jen romadur a tvaruzky, recke jogurty a kruti maso varene ve vode s rajcaty a kukurici....ono totiz co se muze jist u jedne diety, se nemuze u druhe, takze v tomto moc neporadim.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sellynka2 já musela teda držet zlucnikovou dietu,ale okolo cca 30 týdne jsem měla taky zvýšené jaterky.. Dostala jsem prášky Essential a ještě nějaké ( přesně si nepamatuji). Jinak nesmíš smažené, čerstvé pečivo ( nejlépe aspoň den staré), mastné, tučné,.. Takže jsem byla na ovoci ( měla jsem to v létě,tak jsem ujizdela na melounu,ale musíš bez pecek), nízkotučné mléčné výrobky ( když byla chuť na sladké,tak jsem si dělala pudink z nízkotučného mléka s pískotem a ovocem), šunku, libové maso,.. To si najdeš na netu ( zlucnikova dieta). Myslím,že je to na stejném principu jak jaterní. Ze začátku jsem přibrala 5kg a to jsem nechala v nemocnici při zlucnikovem záchvatu. Pak jsem tam byla ještě jednou. Nakonec teda jsem měla +6kg ( i když jsem měla dietu). Já jsem naštěstí trošku nějakou zásobu měla už před otěhotněním, takže to nebylo až tak hrozné. Vůbec se neboj. 😉 To zvládneš..