Ahoj holky chtěla jsem se zeptat snažím se o miminko první měsíc vypadá to , že nejspíš budu těhotná jenže před pár dny jsem pomáhala vyklízet s manželem zatopený dům tchýně a tchána ! Manžel předevčírem dostal teplotu zvracel a sotva , že koukal včera to chytla tchýně a dnes lítám na vc já ! Holky poraďte co bych mohla na zastavení průjmu zatím to léčím banánem 😀 Ale co Vám budu povídat moc účiné to není ! A nerada bych riskovala test mi zatím neukázal pozitivní ale mám 2 dny do menstruace ! Prosím poraďte co můžu 🙂 předem díky 🙂 😅
no taky nechápu podle čeho soudíš, že jsi těhotná, jestli jen podle toho, že se snažíte ... ? Samozřejmě ta možnost tu je, ale v takto raném těhotenství ještě není mimi napojené na matku a tak bych asi nekoukala na to co se v těhu smí a co ne. Smecta je určitě neškodná, dává se i kojencům, účinný je i Endiaron. Hlavně hodně pij, jsou vedra a průjem tě hodně odvodňuje a tak je potřeba tekutiny neustále doplňovat. Dobrá je magnézie ;) Tak brzké uzdravení a přeju také, aby se zadařilo a mimčo bylo brzy na cestě;)
tez nechapu podle ceho to vypada ze jsi tehotna, dej si uhli, smectu nebo imodium, nebo cokoliv, ikdybys byla tehotna, tak to ted diteti neublizi.
Smecta se muze i v pripadnem tehotenstvi.
@petrunka01 zítra mám teprva dostat měsíčky zatím testy nic neukázaly
@sonicata neblázni,kdyby takhle přemýšlely všechny tak by si nemohly dát ani pivo,víno......co je ženskejch co to zjistili až ve 2 měsíci a do té doby dělaly všechno 😀 Omlouvám se pokud se tě moje odpověď dotkla,nemyslím to ve zlém,jen mě to docela pobavilo 😀 Každopádně černé uhlí neuškodí a držím palce aby se zadařilo 😉
souhlasím s holkama dokud o tom nevíš že jsi těhu dělej vše jako dřív..
testy ti většinou těhu ukážou až po vynechání ms ;) tak přeju ať to vyjde 🙂
@crca já vím jsem hrozná cíťa na tohle vůbec se mě to nedotklo jsem ráda za každý názor je to spíš strach z neznalosti toho co se může stát a jestli to opravdu nemůže mít nějaký vliv ! Přijde mi dost nezotpovědné se pokoušet o mimčo a ládovat se práškama ! Netuším zda to ovlivňuje plod nebo zárodek od začátku tak se raději ptám ! Asi dám to černé uhlí zjistila jsem že se může i acylpirin tak jsem si dala půl tablety ! Taky pevně doufám , že se zadařilo !
🙂
@sonicata příroda to opravdu dobře zařídila, že mimčo není ihned napojené na maminku . Opravdu se neboj, dneska už jsou i ATB, které se v těhu smějí. V těhu jsem prodělala problémy se zubama, měla jsem několik injekcí na umrtvení, RTG, dokonce mi i trhali moudráky a mimčo mám zdravé 🙂 Samozřejmě platí, že je nejlepší do sebe nic necpat, ale 9 měsíců je dlouhá doba a občas se tomu člověk nevyhne. Co si jen vzpomínám, tak na bolest můžeš v klidu paralen, na průjem tedy to uhlí a smectu, jinak vše konzultuj s lékařem , ale většina léků bývá při normálním užívání neškodná i pro těhotné. Jinak jsi moc zodpovědná a bude z tebe skvělá máma ;)
@sonicata Jak už ti tady psaly holky, živočišné uhlí a smecta. V těhu můžeš Panadol nebo Paralen, ten je ok. Buď v klidu, já těhu zjistila, až jsem byla ve druhém měsíci, když jsem byla asi měsíc těhotná, chytla jsem příšernou angínu, bralal jsem ATB a Ibalgin, protože jsem měla asi 4 dny vysoký horečky. Všechno je ok, gynekolog mi řekl, že lepší brát prášky než mít v těle ty viry. Takhle ze začátku se mimču prý nemůže nic stát. Ale děláš dobře, že takhle přemýšlíš. Teď jsem si vzpomněla, že jsem už taky byla těhu a byla jsem na párty a něco jsem vypila 🙂
@slundo Opravdu moc děkuji 🙂 Strašně si mě uklidnila nakonec jsem asi vše zažehnala a dnes je mi opravdu líp !Tak uvidím dnes se měla dostavit mrch a zatím nic ! Jelikož měřím i bazální teplotu tak i podle teploty to vypadá dobře zůstává furt nahoře 🙂Ale testík zatím nic neukázal asi je ještě moc brzy ........počkám týden a pak zajdu za doktorem 🙂A ještě jednou moc děkuji za vysvětlení ! Přeci jenom v tomhle jsem nezkušená 😀 a mimčo chci a nerada bych mu jakkoliv ublížila ikdyž je mi jasné , že jsou situace kdy se to fakt bez prášků neobejde ! A pevně doufám, že mě nic nepotká takového jako tebe protože, já bolest špatně snáším 😠 ! Jsem hrozná cíťa 😀 Ale tak kvůli dítěti by to bylo asi jiné 🙂
@camelinka taky si myslím🙂 Ale tak třeba na krev nebo kdybych náhodou nedostala a testy nic neukazovali nebo tak ! Já jen vím , že kamarádka volala na gyndu a doktor jí chtěl vidět hned po týdnu zpoždění tak hale uvidím co mi poví ten můj ,ale nechci předbíhat a zbytečně se na něco těšit když třeba není na co furt je tam ten pokles !sice né až na hranici normální teploty ale člověk nikdy neví !A u mě kort ne já jsem hrozná já na sobě pozoruji totiž každou změnu sem na tohle dost citlivá a neujde mi to ! Takže už jsem takovýhle těhotenstvích měla ,ale je fakt že teplota mi klesla víc no ......on čas ukáže 🙂
@sonicata no prave, cim vic se na to upnes tim vic pak muzes byt zklamana a cim vic se clovek muze snazit, hlidat, pozorovat, tim min to muze pak jit, stovky holek tady by ti mohly vypravet 😔 .
Nerikam ze neni mozny otehotnet hned napoprvy,ale jistota to neni ikdyz na sobe muzes pozorovat milion priznaku. Delej co predtim a neupinej se vsema smysly na tehu,ikdyz je to predstava hezka a driv nebo pozdeji se zadari 😉 .
Neco jinyho je kdyz MS nikde a na testech snehobilo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A jak víš,že jsi nejspíš těhotná,když ti test nic neukázal a ještě jsi neměla dostat MS?Možná zkus živočišný uhlí,Smectu...