Maminky, zjistili mi 2x po sobě glykemii na lačno z krve v hodnotě 5,1. Diagnóze je těhotenská cukrovka. Měla jste některá taky takto hraniční hodnoty? Jak u vás probíhala léčba? Do poradny jdu v pondělí, ale stále mi to vrtá hlavou. Děkuju.
@zuza2008 prvni tyden jsem merila kazdy den, aby se videlo, to znamena rano nalacno, pak hodinu po snidani, hodinu po obede a hodinu po veceri. Pak se na te kontrole zhodnoti jak to vypada a rekne ti. Kdyz je to tak nejak pod kontrolou staci mereni 3x do tydne, vzdy cely den. Krev na lacno berou pri velkych odberech, na kterych jsem byla po mesici. Tam se take zjistuje celkove dlohodoby cukr, ten ma byt v rozmezi 20-45, ja treba ten mam dobry ten mam 33. Dnes jsem byla na kontrole, drzi se to dobre, takze jdu az 17.7. na krev a zase na kontrolu. Dneska taky mluvila o porodu, tim, ze jsem na inzulinu tak nesmim prenaset a nejlepe cisarem. U me byl spatny prvni porod takze vse nahrava cisari. Jinak pry nekdy se i rodi prirozene i s cukrovkou, ale vic hlidaji odhad vahy, mimca byvaji vetsi. Cukr se jim uklada bohuzel do organu a tim je to nebezpecnejsi, ze pak mohou mit komplikace.
@zuza2008 ja pri prvnim take nemela, vubec nic, vsechno uplne v pohode, tak jsem ani necekala, ze ji ted muzu mit, taky me to prvni den rozhodilo. Ale pry je hodne i vekem, preci jen uz je mi pres 30 a rozdil mezi kluky je 8 let. Navic ji mame v rodine, takze predpoklady tam byli :/. I já preji at to vsechno dobre dopadne 🙂 neni to zase takova katastrofa, jsou horsi veci 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zuza2008 ja mela pri prvnim mereni 5,4 a 5,1 pak se nasadi dieta a nekomu to staci, ale cim vyssi stupen tehotenstvi tim je to horsi, takze ted uz jsem treba ja na inzulinu, ale nekomu fakt staci dieta, to je ruzne. Při první návsteve ti reknou co to je, co jist, vyfasujes glukometr a bude kontrolne merit a pak s tim znova na kontrolu, kde ti reknou kde jsi udelala dietni chyby a snazis se to regulovat, kdyz to nejde tak jak rikam prichazi na radu inzulin a s tim uz se to vetsinou drzi pod kontrolou.