Ahoj všem už jsem zoufalá, jsem skoro na konci těhu (36tt) a už tak 5 týdnů valčím s každodenním kašlem 😶... předtím to byl jen dráždivý kašel ale poslední týden mám nějakou virózu, vykašlávám hnusný hleny, šílená rýma... no ale věci. Z toho jak furt kašlu mě už neskutečně bolí břicho, dokonce mám i natažený asi nějaký vaz na boku břicha. Hrozně to při kašlání bolí. Furt piju čaje, cpu do sebe sirup, pastilky... a stejně to je stejný. Nemáte zkušenosti s nějakým lékem co by mohl zabrat? Čeká mě císař a já si fakt neumím představit, že tam budu celou dobu kašlat 😂😂😂.
Další věc je ta, že poslední dva dny mám šílený, vodnatý výtok... evidentně z toho kašle a úplně se bojím abych si tím nějak nevyvolala porod dřív... přece jen ještě tak 3tydny by tam prcek mohl být 😘
urcite atb...taky jsem to v tehu tak nejak lecila takovyma sirupama atd., az jsem stejne skoncila na ORL a plicnim... z ORL jsem dostala antibiotika a z plicniho ACC a nejaky inhalacni sprej - tito lekari se spolu domlouvali co se mnou, co mi.muzou napsat atd....
Řešit to s doktorem, ať ti napíše něco, co můžou i těhotné. Měla jsem před druhým porodem dusivý kašel, hnali mě i na plicní a pak se domlouval můj obvoďák s gynekologem, co může předepsat.
Ja takhle taky strasne kaslala, chraptela, hrozna bolest v krku. Byla jsem presvedcena, ze mam minimálně zanet prudusek, ale bylo to jen paleni zahy. Zkusila bych nejaky antacid.
Zašla bych k lékaři, podle toho, co to je. Já měla kašel po viroze a dostala jsem normálně Codein nebo Talvosilen. Teď už nevím.
Antibiotika. Mnohem menší zlo, než být u sekce nemocná.
inhalator,muze to byt projev astmatu
Pokud jdeš na CS, tak určitě ATB, jinak s tím má ARO těžký problém. Já prodělala v devátém měsíci těžký zánět průdušek a anesteziolog chtěl,ať rodím až za další měsíc, že mě nechce uspat ani po atb.... mě to bylo jedno,ale malého by asi nepřesvědčil,takže sem nakonec rodila pod spinalem
K doktorovi... na mě se ve velmi podobném stavu koukla nemocniční gynekoložka z rizikové poradny (měla jsem těhu, cukrovku, proto riziková) a prohlásila, že mi píše Kodein. Že mi ho v lékárně asi nebudou chtít dát, protože je v těhotenství nedoporučený, ale že s tímhle neporodím, takže ho mám brát a tečka. (Tím nedoporučuju Kodein - tím říkám, že opravdu řešit s doktorem a ideálně v plánovaném místě porodu, kde budou schopni zvážit jak těhotenskou, tak imunologickou stránku.)
K doktorce ať ti udělá stery - dělala me protože dcera ve skolce, ze to bývají pěkný parady, na kasel jsem dostala kodein ať z toho neporodim, v lékarne se chytali za hlavu a doktorka me volala jak přišlo výsledky ze má pro me zadanku do nemocnice na hospitalizaci a kapacky a ze už jsem byla druhá těhotná za poslední měsíc s tímto … školka no … ze me nemá na tohohle bacila co jinyho dat
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Lékař, antibiotika.