Ahoj holky, jsem 12+1 a chytl mě právě teď močák. Dočetla jsem se, že je potřeba to hned řešit atb, máte s tím nějaké zkušenosti? A za kým lépe jít-praktikem či gynekologem? díky za radu
Ahoooj Leno,ja pouzivam ted uz jen preventivne Uroval manosa,je to prirodni a muze se to v tehu,beru jeden denne je i akutni Uroval akut,je to fakt super!!Ale jesli te bere mocak uz opravdu ,,natvrdo,, ,bez opravdu radsi k praktickymu/obvodakovi a on ti napise antibiotika,urcite bych se s nim poradila,protoze zanet mocaku neni sranda normalne natoz v tehotenstvi 😝 je to svinarna,trpivala jsem tim casto,diky Bohu v tehotenstvi zatim ne...Pak muzes brat ten Uroval jako ja preventivne a sna dbudes mit pokoj,drzim pesti,at te to co nejrychleji pusti...
@lena1981 A jses si jista ze jde o zanet? Mas i teplotu? Jit je treba za praktikem, ale radsi bych, kvuli tehu, sla za nekym kdo ma odbornejsi znalosti 😒 Praktici vetsinou napisou recept na Nitrafurantoin, ktery sice zabira, ale tech vedlejsich ucinku je tam strasne moc, pro tehule asi vhodny nebude.
Ja mam se zanety mocaku celkem zkusenosti a moc jsem se bala ze mne to zasahne v tehotenstvi. Od druheho trimestru beru preventivne brusinkove kapsle nebo pastilky, je to ciste prirodni a smi se v tehotenstvi. Uz jsem citila ze to na me leze, zacala jsem se i trochu pocuravat pri kychnuti nebo smichu 😖 😖 Brusinky zabiraji uz za par dnu a nedam ted bez nich ani ranu. A jak pise Latvia, pit pit a pit - mocak se musi dobre "proplachovat" aby nedochazelo ke tvorbe bakterii.
trpím na záněty močáku a v těhu m potkali taky,jenže žádný ant.mi nikdo nedal,tak mně osobně zabere vždy horká koupel ve vaně s heřmánkem a pokud mně to chytne mimo těhu tak furantoin,to je lék který zabere do hodky a je klid a k tomu baštívám ještě brusinky,sušené a popíjím br.čajík.
Ahoj @marselina @lidiab @tulanek @lena1981 a ostatní snažilky, těhulky a maminky 🙂
mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti se Zánětem močových cest v těhotenství do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?
Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/zanet-mocovych-cest/ a pomoci tak všem ostatním ženám, které si právě prochází tímto obdobím a na MK hledají radu, tipy a Vaše zkušenosti. Pokud Vám v článku něco chybí, klidně ho můžete i doplnit 😉
Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den 🙂
Janča
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
odniest moc bud praktikovi alebo gyn., aby zistili aka bakteria ta trapi. urologovia sa uchyluju skor na princip vyplavenia bakterii pitim velkeho mnozstva tekutin, caste cikanie a podobne. kup si v lekarni pripravky na prirodnej baze , najlepsie su s vytazkom brusiniek....dokial ti nedaju ATB (ak budu potrebne). ale vseobecne velmi vela pit a cikat aspon kazdu hodinu, pol hodinu, aby moc nekvasil v mocaku 😉 pripadne tabletky na teplotu, bolest (paralen)