Hypertenze a druhé těhotenství

saraa1989
1. lis 2016

Ahoj,chtěla bych nějaký názor a zároven poadit.
Před třemi roky se na svět dostala dcera s váhou 1040 g a v 31+4 tt.Musím se přiznat, v těhotenství jsem kouřila ☹ ne hodně .Vykouřila jsem tak dvě až tři cigerety.Přijela jsem do nemocnice tam mi nic neřekli,jen že miminko nevypadá moc dobře a vzali mě na cisařský řez.Naštěstí je dcera naprosto zdrává.Nicméně jsem si ty cigerety strašně vyčítala,vyčítám do ted.Říkala jsem si,že si do huby cigeretu už nedám a taky že ne.Ted jsem ale znova těhotná a u doktorky jsem se dozveděla,že se to může opakovat.Já celou dobu myslela,že za to můžou ty cigerety a ted jsem se dozveděla,že ikdYbych neřouřila,příjde to tak či tak.Ted kažopádně nekouřím a bojím se že to dopadne stejně.Chtěla jsem se proto,zeptat jak probíhalo vaše druhé těhotenství s hypertenzí/preeklampsií.

alcar
1. lis 2016

Ano, opakovat se to bohuzel muze. Pokud prvni tehotenstvi skoncilo preeklampsii, u druheho je 60% sance, ze se bude opakovat. Je dobre, ze nekouris. Rozhodne jsi eliminovala jeden z rizikovych faktoru. Doporucuji si hlidat tlak i doma a jakmile zacne stoupat, ihned navstivit lekare, at nasadi Dopegyt.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru