Hyperemesis gravidarum. Trpí tím někdo z vás?

evikk1
26. zář 2020

Zdravím všechny mamky 🍀

Mám dotaz, je mezi vámi někdo, kdo trpí - Hyperemesis gravidarum - ? Já jsem dnes 11+5tt, zhubla jsem už necelých 7kg (aktuální váha 47,6kg), neudrzim v sobě prakticky nic. Má to tu někdo podobně ? Popřípadě jak to zvládáte ? 🍀

romaneta94
26. zář 2020

@evikk1 moje sestřenka měla stejný problém v podstatě po celé době těhotenství kupovala si v lékárně zázvorová lízátka a jinak určitě navštivte svého praktického lékaře 🙂

oplatecka
26. zář 2020

@evikk1 Já jsem měla diagnostikováno hyperemesis gravidarum u obou těhotenství. Zvládala jsem to špatně, podruhé to teda byla mnohem horší. Zvracela jsem extrémně celé těhotenství od rána do noci, neudržela jsem v sobě ani vodu. Doktorka mi předepsala Torecan a Degan, ani jedno mi nepomohlo. Několikrát jsem skončila v nemocnici na kapačkách. Dobře se mi udělalo až po porodu.

evikk1
autor
26. zář 2020

@oplatecka Šílené, bohužel ani Torecan ani Degan nemohu, vyvolalo mi to epileptický záchvat....

zmrzlinka
27. zář 2020

Taky jsem si tím v těhotenství prošla a skončila jsem na kapackach...zhubla jsem asi 10 kg...bylo to šílené období.Ale miminko bylo za odměnu 😍Drž se.

misina321
27. zář 2020

@evikk1 Ahoj. A v jakém týdnu ti to začlo? Já jsem teď 10+3 a začlo to v 5+3. Najednou jsem se probudila a od toho dne se mi motá hlava, bolí mě hlava a mám neustálý pocit na blití. Nejhůř jsem blila v 7.-9. týdnu. Teď už mi přijde, že to trochu přestává. Zhubla jsem 5 kg a doktor mě chtěl poslat do nemocnice na kapačku. To jsem nechtěla já. Je to fakt hrozné zoufalství. Doufám, že už mi bude lépe a odejde to! Jinak co mi pomáhá, tak doktor mi doporučil Pyridoxin (volně dostupný), pak jíst citrusy - grepy, pomeranče, mandarinky. Pít vodu s citronem nebo perlivou vodu. Studené obklady na čelo, zátylek a žaludek. A hlavně se co nejmíň hýbat. Většinu času jen ležím nebo sedím a čtu si knihu. Ještě používám homeopatikum cocculine, ale těžko říct, jestli pomáhá... Každopádně ty už jseš doopravdy hodně hubená 😱 to už ani nemáš co hubnout. Snad tě to brzy přejde. Co ti na to řekl doktor?

evikk1
autor
27. zář 2020

@misina321 Ahoj, začalo to od 6tt a bylo mi tohle diagnostikovány v nemoci. Dr mi první předepsat Torecan proti zvracení, bohužel mi tento lék vyvolal epilepsii a já skončí v nemocnici. Tak že žádné léky proti zvracení nesmím. Ten Pyridoxin beru teď i já a uvidíme. Dnes jsem 11+6.

misina321
27. zář 2020

@evikk1 to mě mrzí. A ten torecan ti předepsal jako čípky? Mně předepsal torecan čípky, v lékarně mi řekli, že čípky už se od února nevyrábí a tablety, že nejsou v prvním trimestru doporučované. Tak jsem odešla s prázdnou. A zatím žádný náznak zlepšení?

evikk1
autor
27. zář 2020

@misina321 Torecan tabletky, proto že se ty čípky už nevyrábí. Dnes jsem se konečně najedla ale nebudu říkat hop dokud nepreskocim 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru