Hyperemesis gravidarium. Máte zkušenost?

2190
11. říj 2023

Tak holky to jsem to dopadla teda, dnes jsem byla na gynekologii, bylo mi tak strašně zle že jsem po noční musela vzbudit přítele s brekem že mi je tak neskutečně zle až to bolí, šla jsem tedy k doktorovi s malým človíčkem je absolutně vše v pořádku, ale já jsem dehydratovaná neudrzim v sobě ani vodu natož jídlo, tak jsem fakt hodně slabá, tak mi dál Doktor žádanku a půjdu asi na 2,3 dny na kapačky do nemocnice doplnit minerály a tekutiny, vím je to hlavně pro miminko ale mě se tak nechce, měla jste s tím některá zkušenost? A zabrali kapačky, nebo aspoň jste nebyli potom tak slabé?

lencaa11
11. říj 2023

@2190 nechci to psát ale přesně proto jsem vám v x komentarich psala že zvracení řešit s lékařem to že jste to tak měla v předešlém TT to teď může bejt jiné TT a radši 100 krát k lékaři léky by vám pomohli a je možné že bys te nemusela na kapacky určitě teď na ně jdete je to pro oba důležité a hlavně vám to pomůže ...☘️☘️

zmrzlinka
11. říj 2023

@2190 byla jsem na kapackach v prvním těhotenství.Pomohlo to na chvíli.Zvracela jsem do konce 4. měsíce.Zhubla jsem 12 kilo .Bylo to příšerné období.Ale syn se narodil zdravej a je z něj už 11-letej kluk.
U druhého těhotenství jsem šla rovnou na PN.Zvracela jsem míň,ale musela jsem být prostě doma v klidu.I tak to bylo náročné období.
Držím palce.Je to hodně psychicky náročné.

sinicka
11. říj 2023

Měla jsem hyperemesis gravidarium od 6tt do porodu. Zvracela jsem 70x-100x denně. Byla jsem půl roku na kapačkách, čípky, pořád dokola. A neexistovalo jít z nemocnice domů. Měla jsem tak ztažený žaludek, že jsem se po porodu učila v podstatě znovu jíst.. od cca 25tt jsem zvládla udrzet neco malo treba i půl hodiny.. bylo to peklo.

mama_mila
11. říj 2023

V prvním těhotenství jsem to měla. Nejhorší to bylo první trimestr, pak už to bylo lepší, ale zvracela jsem pořád. Když bylo nejhůř, tak třeba 20x denně, dostala jsem u Dr čípky, po těch jsem zvracela míň, ale pak nějak přestaly účinkovat a já neudržela ani vodu a musela na kapacky, byla jsem tam tři dny. Trošku to pomohlo, ale žádná sláva, naštěstí pak čípky zase zabíraly. Celý první trimestr jsem prolezela, jen jsem spala a nebo zvracela. Zhubla jsem 8kg, nemohla jsem se dívat na televizi, poslouchat hudbu, všechno mi dělalo zle. Ale dcera je v pořádku, druhé těhotenství bylo lepší.
Do nemocnice samozřejmě běž, uleví se ti. Držím palce 🍀

2190
autor
12. říj 2023

@lencaa11
@mama_mila
Tak musím říct že po tý kapačce se mi ulevilo možná jsem fakt potřebovala doplnit tekutiny a nějakou energii dokonce jsem snědla i půlku obědu, ještě mi teda dají jednu a nechají si mě tu asi ještě i zítra ale už v půlce kapačky mi nějak vyhládlo a oběd jsem sice jedla dlouhi ale půlku jsem do sebe dostala a musím zaťukat není mi vůbec zle.❤️ viděla jsem i fazolku srdíčko mu bije jako zvon

crejzy
12. říj 2023

Mě bylo strašně zle v druhém těhotenství v té největší vlně covidu. Několikrát mě chtěl manžel odvézt do nemocnice, ale já se tak bála že tam ještě chytim covid že jsem nejela. Celý 1.trimestr jsem jen ležela a zvracela. MUDr mi napsal Ondansetron a ten mi trochu pomáhal.

2190
autor
12. říj 2023

@crejzy tyjo tak to se nedivím, v covidu bych teda taky raději nešla na kapačky to bych neriskla, ale musím říct teda že mě se ulevilo ještě mi jede teprve první kapacka a nejsem už tolik slabá

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru