Tak holky to jsem to dopadla teda, dnes jsem byla na gynekologii, bylo mi tak strašně zle že jsem po noční musela vzbudit přítele s brekem že mi je tak neskutečně zle až to bolí, šla jsem tedy k doktorovi s malým človíčkem je absolutně vše v pořádku, ale já jsem dehydratovaná neudrzim v sobě ani vodu natož jídlo, tak jsem fakt hodně slabá, tak mi dál Doktor žádanku a půjdu asi na 2,3 dny na kapačky do nemocnice doplnit minerály a tekutiny, vím je to hlavně pro miminko ale mě se tak nechce, měla jste s tím některá zkušenost? A zabrali kapačky, nebo aspoň jste nebyli potom tak slabé?
@2190 byla jsem na kapackach v prvním těhotenství.Pomohlo to na chvíli.Zvracela jsem do konce 4. měsíce.Zhubla jsem 12 kilo .Bylo to příšerné období.Ale syn se narodil zdravej a je z něj už 11-letej kluk.
U druhého těhotenství jsem šla rovnou na PN.Zvracela jsem míň,ale musela jsem být prostě doma v klidu.I tak to bylo náročné období.
Držím palce.Je to hodně psychicky náročné.
Měla jsem hyperemesis gravidarium od 6tt do porodu. Zvracela jsem 70x-100x denně. Byla jsem půl roku na kapačkách, čípky, pořád dokola. A neexistovalo jít z nemocnice domů. Měla jsem tak ztažený žaludek, že jsem se po porodu učila v podstatě znovu jíst.. od cca 25tt jsem zvládla udrzet neco malo treba i půl hodiny.. bylo to peklo.
V prvním těhotenství jsem to měla. Nejhorší to bylo první trimestr, pak už to bylo lepší, ale zvracela jsem pořád. Když bylo nejhůř, tak třeba 20x denně, dostala jsem u Dr čípky, po těch jsem zvracela míň, ale pak nějak přestaly účinkovat a já neudržela ani vodu a musela na kapacky, byla jsem tam tři dny. Trošku to pomohlo, ale žádná sláva, naštěstí pak čípky zase zabíraly. Celý první trimestr jsem prolezela, jen jsem spala a nebo zvracela. Zhubla jsem 8kg, nemohla jsem se dívat na televizi, poslouchat hudbu, všechno mi dělalo zle. Ale dcera je v pořádku, druhé těhotenství bylo lepší.
Do nemocnice samozřejmě běž, uleví se ti. Držím palce 🍀
@lencaa11
@mama_mila
Tak musím říct že po tý kapačce se mi ulevilo možná jsem fakt potřebovala doplnit tekutiny a nějakou energii dokonce jsem snědla i půlku obědu, ještě mi teda dají jednu a nechají si mě tu asi ještě i zítra ale už v půlce kapačky mi nějak vyhládlo a oběd jsem sice jedla dlouhi ale půlku jsem do sebe dostala a musím zaťukat není mi vůbec zle.❤️ viděla jsem i fazolku srdíčko mu bije jako zvon
Mě bylo strašně zle v druhém těhotenství v té největší vlně covidu. Několikrát mě chtěl manžel odvézt do nemocnice, ale já se tak bála že tam ještě chytim covid že jsem nejela. Celý 1.trimestr jsem jen ležela a zvracela. MUDr mi napsal Ondansetron a ten mi trochu pomáhal.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@2190 nechci to psát ale přesně proto jsem vám v x komentarich psala že zvracení řešit s lékařem to že jste to tak měla v předešlém TT to teď může bejt jiné TT a radši 100 krát k lékaři léky by vám pomohli a je možné že bys te nemusela na kapacky určitě teď na ně jdete je to pro oba důležité a hlavně vám to pomůže ...☘️☘️