Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli to měl někdo podobně, jsem v 18tt a mám zkrácený čípek 22mm, hrozí mi potrat do 24tt, 4 dny jsem byla v nemocnici z toho 2 dny brala infuze, čípek se od té doby nezkrátil je pořad stejně, beru magnesko 2 tabletky 4x denně, pořád mi tvrdne pod bříškem třeba i 20/30x denně jestli ne víc , paní doktorka říkala že by se to mělo zmírnit ale nějak se bojím že to je pořad stejné a jestli to nějak nepohorší čípku, hrozně se bojím o miminko nechci přijít, tak se chci zeptat byl na tom někdo podobně vydržel čípek delší dobu? Bojím se chodit a další věci aby se nějak nezkrátil
Děkuji za odpovědě.
Byla jsem vyssim stadiu tehotenstvi ale uplny zakaz pohybu (jenom zachod) denne 10 tablet magnezium forte a jeste jsem mnela neco odspodu ale to si uz nepamatuju 😕 cipek 15 mm a vydrzeli jsme spolu 6 tydnu a uz mohla na svet bezpecneji. Mne teda zastavovali kontrakce. Bricho tvrdlo brzi a casto… Takze nohy nahoru a jenom pohodu. Drzim palce at to zvladnete! ❤️
Děkuji moc trochu mě to uklidnilo já jen že jsem teprve v 18tt a straší mě z potratem tak doufám a věřím že to vydržíme, taky jsem měla kontrakce naštěstí už mi tvrdne jen podbřiškem a cítím tlaceni na spodek a chci pořad na malou tak jestli to není mimčo že se tlačí já měchýř, jsem docela strašpitlýk takže se všeho bojím, chodím si jen sedět do kuchyně a říkat pritelovy jak vařit a jinak jen ležím, a děkuji za odpovědi ❤️🙏
@selina2211 Ahoj, zažila jsem to se synem. Ve 22 týdnu jsem měla čípek 16mm. Byla jsem úplně zoufalá. V nemocnici jsem byla 10 dní. Stále jsem měla kapačky s magnesiem, a nakonec cerkláž čípku až do 34tt. K tomu jsem brala tablety magnesia a utrogestan. Porodila jsem 40+2tt.
@leslieth ahoj, mě cerkláž nenabídli četla jsem o tom a prý je to 50/50 že muže se u toho potratit tak nevím, a tvrdnutí jak jste měla vy ? Podobně ? Děkuji
@selina2211 taky jsem se hrozně bála. Toho, že udělají cerkláž a potratím u toho. Ale nic z toho se naštěstí nestalo. Ten zákrok byl úplně v pohodě. Dokonce se pak čípek prodloužil na 30mm. Mě jeden večer začalo hrozně bodat v břiše, tak jsem jela na pohotovost a oni, že je to od tvrdnutí, a že se jedná o mírně kontrakce. Pak příjem atd.
@leslieth Jo takhle no já měla časté tvrdnuti a menší bolesti, zítra jdu na kontrolu ke své doktorce tak se na vše poptam děkuji, a cely těhotenství vám tvrdlo podbříšku ? N
@selina2211 ano. Byla jsem několikrát na pohotovosti, ale tam vždycky řekli, že je vše ok. Až to dopadlo takhle. Ještě jsem si vzpomněla, že jsem pořád musela být v poloze, že pánev a nohy byly výš než břicho. Aby malé netlačil tolik na ten čípek. To bylo těch 10 dní.
@leslieth já také si pořad stěžovala paní doktorce a ta mi pořad říkala že roste děloha že je to v pořádku, tak jsem radši zasla na pohotovost a tam že mi hrozí potrat, 4 dny jsem byla hospitalizována z toho dva dny infuze pak prášky , já před tímhle těhotenstvím potratila v 6tt, proto takový strach, také mám pod koleny polštáře, do neděle mám tablety do pochvy a od pondělí začnu brát utrogestan, takže doufám a pevně věřím že to s mimčem vydržíme 🙏 a moc děkuji
@selina2211 úplně se v tom co píšete vidím. Já měla prvně mimoděložní těhotenství, pak jsem přišla o miminko v 16tt. Nakonec jsem zase měla tyto problémy a jedna z lékařek mi řekla, že o miminko nejspíš ani nestojím, když jsem se bála té cerkláže.
@leslieth já teď přišla od paní doktorky a ta mi na to odpověděla že se to prý nedělá už 30 let že si nepamatuje kdy naposled u ni někdo a cerkláži byl, že zatím to vypadá dobře tak o tom není třeba mluvit
@leslieth a ještě bych se chtěla zeptat máte taky někdy tlaky v pochvě, takový pocit jak kdyby se mimčo tlačilo dolu
@selina2211 to mně taky potom říkala moje Mudr., Že jsem případ po x letech. Ty tlaky jsem měla také. Celé těhu.
@leslieth mě dneska uklidnila, že prý to vypadá stejně miminku se vede dobře a že to klidně mužů vydržet ještě dlouho vydržet když budu mít klidový režim 🙏
@selina2211 pokud to máte stejné, tak supr. Mně se čípek zkracoval stále dál, až po cerkláži se prodloužil. Já měla vždycky něco speciálního 😉. Když jsem byla těhotná podruhé, tak to čípek vydržel úplně v pohodě celé těhotenství. Tak budu držet palce, ať jste s miminkem v pořádku 🙂
@leslieth moc děkuji doufám také ❤️🙏
@selina2211 ako to prosím dopadlo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@selina2211 mně tvrdilo břicho takhle od začátku třeba i 10x za hodinu. Doktor to nikdy neřešil. Jen mi pořád říkal, ať beru magnezium, ale to mi vůbec nepomahalo. Čípek mi nikdy nekontroloval. Taky jsem z toho měla strach, protože jsem všude četla, že tak často nemá tvrdnout. Dávala jsem na sebe víc pozor a při uklízení si třeba častěji sedadla a odpočívala. Mně trvdlo břicho jen jsem se třeba otočila v posteli a to nemluvě o úklidu nebo v práci. Malý se narodil 10 dnů před termínem. Přeji hodně štěstí.