Ahoj,jsem tady nová, tak nevím jak to tu chodí... Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s hodnotami cervikometrie a náléháním hlavičky na dolní segment děložní...Dnes jsem byla u gynekologa a vystrašil mě ☹ Jsem ve 30tt, cervikometrie čípek funkční délky 29mm v klidu, 26mm při zatlačení - bez nálevky,čípek je na článek, hrdlo uzavřeno. DS výrazně rozšířen. Řekl mi, že mám ležet s podloženýma nohama o 15 cm, nevstávat, nechodit a že je riziko předčasného porodu. V předchozích dnech mi tvrdlo břicho, ale to se po Mg zlepšilo...Akorát mě dost vystrašil.nemáte s tím některá zkušenost? Díky Veru
teda já nevim, co bych měla říkat já 😀 mně předminulý týden naměřili délku čípku 27mm a to jsem byla ve 22.týdnu ☹ ale minulý čtvrtek to už vypadalo o něco lépe. nejsem lékař, ale podle mě máte normální nález ve Vašem stupni těhu..?
To daasnka 85: No to jsem si taky myslela...Nevím proč mě těn doktor tak vyděsil ☹ Na porodnice.cz jsem se dočetla, že nad 25mm je to OK. Akorát nevím jestli v klidu nebo při tom zatlačení... A jste doma s klidovým režimem nebo ve špitále?
@veronikadob jsem doma, samozřejmě jen ležím. ale můžu Vás uklidnit,že jedno měření nic neznamená. Byla jsem v nemocnici na stěrech kvůli bakteriím (bohužel tam mám Gardenellu, ale to je jiná kapitola, může to mít na čípek vliv, tak jsem dostala globule na zavádění) a znovu mi přeměřili čípek a prý žádná katastrofa - 36mm najednou 😉 a deset dní předtím to vypadalo na cerkláž (steh na čípku) po 24+0. docela mě v té nemocnici uklidnili, protože s takovým nálezem se najde málokdo v 6.měsíci jako jsem měla já.. taky beru Magnézko. ale vy to máte už za "pár", to doklepete bez problémů, držim pěsti 😉
No do hodnoty 25mm (vklidu) je to dobré, pod 25mm je většinou hospotalizace ... nechci říkat že je to vpohodě, ale nějak katastrofické mi to tež nepřijde, nicméně bych dbala pokynů doktora a fakt odpočívala a poctivě baštila magnesko
určitě doporučuju klid aby se to nezhoršovalo, já jsem se dostala do nem. kdy mě už nenaměřili nic a byla jsem otevřená a to v 28tt, nicméně jsem to vydržela v klidovém-ležícím režimu ještě 4týdny (+teda podpora léky). držím palce ať se to nezhoršuje a vydržíte nejméně do 38tt 😉
Tak jsem si v noci prohlédla porodnici ☹ , tvrdnutí bylo tak 5x do hodiny a hodně nepříjemné + bolest v zádech a v podbřišku...Naštěstí KTG v pořádku, nález uspokojivý,neotvírám se 🙂 Tak jen vydržet...děkuju za podporu a odpovědi.
Já to měla podobně od 27 tt, magnesko mi teda nepomohlo. Hrozili mi předčasným, nakonec jsem přenášela a porod mi vyvolávali... Chce to klidový režim.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano ze 27+1t, kdy to začalo, nález máš podobný jako jsem měla já, doporučuji absolutní klid na lůžku, já byla odvezerna hned na jip porodnice, kde to zachraňovali infúzí gynepralu, navíc k tomuto nálezu jsem bohužel došla do nemocnice s tím, že mám bolesti a ty se zhoršovaly, kontrakce. Fakt dej na doktora a lež a lež..Nechci strašit, ale může to skončit bohužel i opravdu předč. porodem..Můj čípek byl na tom trošku hůř 20mm, ale to nic neznamená..Tak se drž a lež a užívej poctivě hořčík.