Hlavička miminka v porodních cestách (28+2tt)

karinka1352
8. srp 2017

Zdravím všechny maminky, jsem v 28tt a mám bolesti ve spodní partií. Doktor říkal že mi mrňous tlačí hlavičkou na porodní cesty. Máte s tím některá zkušenosti? Děkuji za každou odpověď 🙂

travnulee
8. srp 2017

Já jsem malého měla taky nějak moc nízko, ale už si nepamatuju od kdy. Bolesti jsem měla celé těhu a při porodu jsem měla dlouhou fázi, kdy se ti chce tlačit, ale nemůžeš, myslím, že to bylo tím, že byl moc nízko, ale jistá si nejsem. Být tebou tak se neznepokojuju, nejhorší věc, kterou jsem mohla na konci těhu udělat, že jsem si načetla blbosti z internetu.
Jediné co ti poradím, vezmi si sebou na porodní sál vodu, jak jsem musela prodýchávat kontrakce, abych netlačila, tak strašně vysychá v puse, na zbytek se vykašli.

lenkasve1
8. srp 2017

Já jsem taky měla malou naplaclou úplně nízko v pánvi, ale bolesti jsem neměla. Malá pak z toho měla přitisknutý nosanek, ale během týdne se to upravilo samo 😉

makky1310
8. srp 2017

@karinka1352 normal... Me bolelo snad od pulky tehotenstvi mezi nohama jakobych tam mela zaveseny tunovy zavazi🙂. Bolelo to i nejakou dobu po porodu.

tmak
8. srp 2017

@karinka1352 ahoj..mela jsem to stejne u druhe dcery, takze jsem mela byt do porodu vicemene v klidu, coz samozrejme neslo. Tlaky a bolesti byly primo umerne tomu, co jsem ten den delala. Doktori strasili, ze porodim driv, a ze pokud mi praskne voda,tak mam volat rychlou, ze me kdyztak odrodi v sanitce (do porodnice cca 40 minut). Mela jsem tehotenskou cukrovku, takze jsem sla pomerne brzo na kontroly do porodnice, kde malou nemohli ani poradne zmerit, protoze byla za kosti, takze strasili, ze neroste, ze budou vyvolavat a pak zase ze v pohode. No prislo to na me 21.12. V sest vecer. Kontrakce hned po 6 minutach a az do porodu to tak zustalo 🙂 coz doted nechapu. Bolelo to ale podstatne vic nez prvni porod...kontrakce byla delsi a intenzivnejsi, alespon tak mi to prislo. Nakonec si to holka vyresila sama 🙂, takze se narodila 22.12. v 0:25 a jen o 14 dni driv a s tou rychlosti to byla pravda. Porodni asistentka rekla, ze to bude rychly, jakmile pichne vodu, takze jsme cekali az prijede muj drahy polovicak, pak ji pichli, 3x jsem zatlacila ( po tech 3x sesti minutach) a bylo po vsem. Takze pokud jsi zdrava a nemas jine komplikace, tak se niceho neboj. Ono to neprijemny bude, tim jak poroste,ale kdyz se budes setrit, tak to bude v pohode. Jeste jedna dulezita vec. Nevim, jestli to s tim souviselo, ale doktor rikal ze pravdepodobne spise jo, udelaly se mi krecaky na genitalu. Humus a to vazne..tim jak tam porad tlacila a ja se porad namahala, zvedala malou a valcila s lopatou na stavbe, tak jsem si to mozna udelala sama. Zmirni se to lekama a po porodu zmizi, takze jen abys vedela, co te muze, ale taky nemusi potkat. Tak at ti to dobre dopadne a hodne zdravicka i mimcu 🙂

karinka1352
autor
9. srp 2017

Děkuji všem za odpovědi 😉 už sem klidnější

barushe_27
9. srp 2017

@makky1310 já jsem v 15 TT a ty zvláštní bolesti v pochvě a zevních genitáliích mám taky, strašně nepříjemné, v úterý jdu na kontrolu, jsem zvědavá co mi rekne

makky1310
9. srp 2017

@barushe_27 telo se uz takhle brzo proste pripravuje na porod. Bude to ok 🙂

odula
9. srp 2017

Heled, miminko tlaci NA porodni cesty (to jest má prostě hlavičku dole, což je skvělý 🙂 ) ale není V porodních cestách. Když jsem četla ten nadpis, úplně jsem se vyděsila :o ale to co popisuješ je naprosto v pohodě a fyziologický. Mě bolely kyčle a tlačila mě pánev snad od 20 tt. a rodila jsem 40+0 . Neboj, bude to ok. 😉

karlajasmine
9. srp 2017

To je normalni 🙂 Neboj.

kirinka2013
9. srp 2017

Měla jsem to samé také od 29tt, hrozil předčasný porod, malá měla hlavičku moc nízko. Dr radil jen ležet a prostě nic nedělat a přesně to jsem dělala, ležela, koukala na seriály, četla si a nakonec přenášela o pár dní 😀

makky1310
9. srp 2017

@odula taky me v prvni vterine napadlo-hlavicka v porodnich cestach, to uz spis sakra rodi ne?😀

michaela6599
9. srp 2017

Ahoj ,
Měla jsem to taky tak malá byla hrozně dole,pořád mne to bolelo byl to takový spíše silné bolestivý tlak kolikrát až takový že jsem šla do kolen pomale.Uz si nepamatuji od kdy ale později než ty ,ale o moc myslím že ne ,malá kdyz se narodila měla hodně šikmou ( nemůžu najít správný slovo 😁) hlavu Dr říkala že z toho ,ale srovnalo se jí to rychle.

barushe_27
9. srp 2017

No teďka jsem vylezla ze sprchy a takový strašný tlaky na podbřišek chvilku tak půl minuty, jsem se lekla, ale břicho jsem zkoušela tvrdě nebylo, a sprchu nikdy nemám horkou je spíš chladnější, úplně jsem se lekla tak jsem si lehla teď mě trošku bolí jakoby boky břicha, tak doufám, že to není nic vážného...

makky1310
9. srp 2017

@barushe_27 tak se natahni, odpocivej a uvidis🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru