Ahojte, začala jsem 38 tt a včera se mi na peru objevil herpes. Mohu si ho potírat silným alkoholem? Neboť to jediné mi jako tak pomáhá ... Ještě si potřebuji připravit nějaké oblečení pro malého, myslíte, že je možné, aby se při věšení-sušení a žehlení na jeho věci přenesl virus tím, že s nimi budu manipulovat, dýchat na ně (ruce si samozřejmě umývám) a potom se to preneslo na miminko? Asi je to trochu paranoidní, ale je to moje vytoužené miminko a velmi se o něj bojím ...
Měli jste někdo herpes i přímo při / po porodu? Jaké byly opatření? Dakujem.
@alenocka18 já jsem měla opar taky, potírala jsem to konopnou mastičkou z lékárny, francovkou, heřmánkem, prostě vším, co jsem doma našla. Pak se mi opar uděl opět v porodnici. Nosila jsem roušku a potírala lihem na pupík...a než jsem šla domů, opar byl pryč. Před dvěma týdny jsem měla strašný opar pod nosem, opět rouška, prášky Zovirax, heřmánek, francovka...Důležité je mýt si ruce a k miminku se nepřibližovat obličejem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alenocka18 paranoidní to není....Je důležité, aby se opar nepřenesl na mimčo, pokud bys ho náhodou měla stále až se narodí, tak musíš nosit roušku, potírat si ho můžeš i alkoholem, přece ho nebudeš pít 😉 S tím oblečením nevím no, možná bych poprosila mamču, ségru, kámošku - prostě někoho, kdo to udělá za tebe. Nepodceňovala bych to...