Hemoroidy v těhu, čím si ulevit?

simkrk
2. pro 2016

Zdravim,nikdy jsem problemy s hemoroidy nemela ale tedka v tehu me trapi..kdyz se zacal objevovat bylo to kdyz jsem mela problem se zacpou ale mazala sem dubovou kurou a ani jsem o nem nevedela,tedka uz vic jak tyden chodim na zachod pravidelne a vcera vylezl uz velky a bolestivy,nemuzu chodit nevim jak sedet :( strasne to boli,koupila jsem hemostop no pali to jak cert :/ rano uz byl trochu zalezly a uz jsem ho moc necitila a jen si zajdu na wc a uz je zas venku.mate nejake rady cim si jeste ulevit? Kdybych jela k dr. byl by schopny mi nejak tedka na konci tehu pomoci?

berenika39
2. pro 2016

Nech si předepsat lék Detralex, v těhotenství se může a určitě zmírní obtíže. Pomáhá🙂

naomi6
3. pro 2016

@simkrk Ahoj, já moc asi nepomůžu, jen tě chci povzbudit. Na hemeroidy jsem trpěla celé těhotenství a bohužel i po porodu. Po prvním porodu mi nikdo z lékařů nepomohl, v porodnici mi jen řekli, že si mám čípkem bouli zatlačit zpátky. Byl to děs. Strašně mě to bolelo. Po druhém porodu mi dávali lactulosu a to mi hodně pomáhalo při zácpě, takže aspon nějaká úleva. Jinak to pak ale trvalo dost dlouho, než mi hemeroidy zmizely. Chce to hlídat stolici, aby byla pravidelná. V předporodním kurzu nám radili jíst lněné semínko. Také mi pomáhaly švestky. Jinak ten detralex jsem také užívala, ale ne v těhotenství, nevím, zda se smí. Zkus se zeptat gynekologa. Detralex mi asi pomohl, ale trvalo to tak 14 dní, než zabral. Držím palce a přeju hodně štěstí 🙂.

simkrk
autor
3. pro 2016

@naomi6 no zatlacit to tak je po me 😄 vcera jsem se bolesti uz rozbrecela 😄 :( je to tak hrozne neprijemne..dneska teda trochu lepsi mazu to dubovkou a hemostopem..trochu i zalezl ale fakt hruza..prave ze stolici mam pravidelnou tak nechapu proc se tak udelal :( zeptam se jdu ve ctvrtek,tak snad neco poradi a predepise ale i ta predstava si dat cipek me desi..

lajla
3. pro 2016

Zajdete si k proktologovi

afroditka6
3. pro 2016

Mě se teď v těhu udělal taky. Byla jsem u své praktické. Bolelo mě to děsně, nemohla sem chodit, sedět, děs. Doporučila mi sedací koupele z dubové kúry 2x denně, ráno Mastu mast a večer Mastu čípek. Do týdne jsem o něm nevěděla. Pořád tam je, ale už nebolí. Teď už teda jen mažu mastičkou, protože na sedací koupele se s tím břichem nesmotám do lavoru a čípky už se mi kupovat nechtěli. Dr mě upozornila, že i když bych ho vyléčila, tak se po porodu stejně znova objeví, takže se mám domluvit v porodnici, když už tam budu ležet aby mi ho chirurgicky odstranili. Prý je to drobný nebolestivý zákrok a když budu po porodu mazat poraněnou hráz tak tu ranka v zadku taky zvládnu. Navíc lepší jak pak s celou léčbou začínat znovu. Tak uvidím co mi řeknou...

naomi6
4. pro 2016

@simkrk Věřím, že je to nepříjemné. Jak miminko tlačí na spodek a je čím dál větší, tak se prostě dělají, i když nemáte zácpu. Patří to k těhotenským "radovánkám". Určitě si zajděte k lékaři a něco vám snad napíše. Držím palce.

kaja2016
4. pro 2016

@simkrk Ja dostala Detralex (zmena teda zadna, ale otazka co by se delo, kdyby jsem ho nedlabala). Me teda pomohl az porod🙂 A zahojilo se to uplne asi do mesice, nemam zadne problemy.

yerry
4. pro 2016

@simkrk mam stejny problem. Dnes uz ani sedet, ani chodit. Mam masticku na doooruceni z lekarny. Ta pomaha ale malinko. Doktorka mi rikala ze mazat cimkoliv co je na hemeroidy a muzou to tehotne, zvysena hygiena, upravut stravu aby nebyla zacpa a manualne ho zatlacovat zpet. Kdyz je venku tak proste boli....

kekulice
4. pro 2016

Mě pomohl balzam na hemeroidy od Motherlove. Jsou to bylinky, ale fungují dobře. Nechtěla jsem do sebe prát léjy apod, tak mi to přišlo jako dobra varianta

simkrk
autor
4. pro 2016

Dekuji vsem,od ctvrtka mazu hemostop a stridam s dubovou kurou...a dala sem si sedavou koupel v hermanku,musim rict ze to je lepsi..ale stejnak to boli ale uz ne tak jako prvni den...je to fakt udel :/ radsi bych se prala se zacpou,prujmem,kaslem,ucpanym nosem nez timhle tim :D :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru