Hemoroidy v těhotenství - nemůžu už chodit. Co pomůže? Zmizí po porodu?

irenka92
28. zář 2019

Ahoj Maminky chtěla bych se zeptat. Jsem prvorodička v 37tt a mám neskutečné hemoroidy. Jsou venkovní i vnitřní. Už nevím co s tím, doktor je s tim seznámen a dal mi mast fraktum. Vůbec nezabírá. Používala jsem i Dubovou kůru v gelu, zkoušela jsem chladit ledem. Nic nepomáhá. Nemůžu chodit, sedět, v noci nespím kvůli bolesti. Existuje ještě něco? Zmizí to po porodu? Děkuji za odpověďi

merope
28. zář 2019

Mně v porodnici doporučili Dobexil a vcelku mi to fungovalo. Plus teda mazat a mazat v podstatě pořád a čímkoli, aby to nikdy nevyschlo. Dost pít, aby měla stolice tu správnou konzistenci (nikoli zácpa, ale i bacha na průjem). Mazat určitě i dovnitř a fakt často a pořádně. Já to mazala i olivovým krémem, aby to bylo opravdu promazané a vláčné.

S tím mizením po porodu, jak to popisuješ, to asi nezmizí, ale trošku se to zklidní. Mně zlobí momentálně jenom při zácpě či průjmu a jinak jsou víceméně v pohodě, ale minimálně ty vnější bude chtít chirurgicky odstranit (tipuji, zatím jsem to neřešila).

hanulkaha
28. zář 2019

At ti dr napise detralex! Me mesic pred porodem vylezl hemeroid jako třešeň, bolest neskutecna... Brala jsem detralex, mazala Preparation H a za 3 dny bylo po bolesti a za dalsich par dnu se hem. smrsknul 😉 ted mi tam po nem zůstal na pamatku jen takovy camfrnousek kuze, neprekazi, neboli a da se odstranit, zatim se ale na to nechystam

irenka92
autor
28. zář 2019

Zapomněla jsem se zmínit, že detralex užívám už delší dobu kvůli špinění co jsem měla. Beru dvě tablety ráno.

terezz29
28. zář 2019

Jeste cipky zkus

fyii
28. zář 2019

@irenka92 ahoj nevim, aby me tady neukamenovaly, ale me pred porodem taky vylezl hemeroid tak, ze mi to vadilo pri vsem. zkusela jsem vsechno bezny, cipky, masti atd. efekt mizerny, sjizdela jsem ruzny diskuse az nekde jsem se docetla, ze kdosi po x letech pouziva klasickou modrou indulonu a vzdy do tydne, ze se problem vyresi.V tom zoufalstvi jsem si rekla, ze tim uz zkazit nic nemuzu a fakt svete div se do tydne byl problem vyresen. Mazala jsem teda fakt caso zevnitr i z venku.. musi to byt, ale ta fakt neobycenejsi modra indulona, ta je totalne bez parfemace a jinych drazdivych latek... tot ma zkusenost..

merope
28. zář 2019

@fyii Bohužel někomu to zmizí skoro samo po porodu skoro po čemkoli - a někomu ne ☹. Ale jak jsem psala - základ je prostě mazat a mazat a mazat.

margaret88
28. zář 2019

Měla jsem cca měsíc zpátky úplně stejný problém. Hrozná bolest. Nemohla jsem spát, sedět, ležet,chodit prostě nic. Jak už se tady píše šla jsem na gyndu a nechala si napsat Detralex. A je po problému. Beru ještě teď,dotoho mažu dubovou kůrou. Obávám se že na tohle už jen mazání nepomůže.

adenka84
28. zář 2019

Já měla s hemoroidy problém už v pubertě. Po druhém porodu po kruté zácpě mě vyjely ven. Od té doby mě z konečníku čouhala boule jak hrom. Bolesti, pálení, svědění, krvácení. Prakticky každý den mě obtěžovaly. Takto jsem trpěla od roku 2014 do března letošního roku. Kdy jsem si nechala hemoroidy odoperovat a ťuky ťuky ťuk. Je klid a konečník mám opět takový jaký má být.
Zkoušela jsem tehdy cokoliv. Detralex, masti, čípky.. Dr řekl pokud chi mít klid tak to vyřeší jedině operativní řešení. A měl pravdu. Byl to sice očistec, ale mám klid..

juliet84
29. zář 2019

Po porodu mi pomohla mast a cipky Presentation H. Po 5 letech se objevili znovu a ve velkem ty vnitrni. A vubec nic nepomáhá. Cipky mi nevyhovují, masti mi prijdou všechny stejne. Jsem snad ochotna vyzkoušet i tu indulonu 🙂 Ale musim si hlidat pitny rezim a dostatek zeleniny.

juliet84
29. zář 2019

Oprava ... Preparation H.

irenka92
autor
30. zář 2019

Děkuji moc za odpověďi. Zkusím ještě ten preparation H a uvidím. Pokud to nijak nevymizi půjdu na odstranění. Nechci se trápit. 😊

kaja2016
24. říj 2019

@irenka92 ja to takhle hrozny nemela, ale mela jsem detralex - prasky. A po porodu to hodne kratce zmizelo, trvale. Pouzivala jsem po porodu nejaky stahujici gel na myti spodku s dubovou kurou, kouoila jsem na doporuceni PA a fakt do par dni po porodu v pohode.

kaja2016
24. říj 2019

@irenka92 A jak jsi na tom s panevnim dnem? Ja bych to resila az po produ a zksuola bych dat dohromady svaly napred.

irenka92
autor
24. říj 2019

Dneska mám termín porodu. Už před pár týdny se mi to samo zlepšilo. Nezmizely, nezmensily se, ale už vůbec nebolí. Doufám, že po porodu se to zlepší ještě víc. Do teď jsem lehce cvičila a cvičím i s anibalem, takže doufám že pánevní dno mám v pořádku 🙂 detralex na doporučení doktora teď neberu, prý ho nasadíme zase po porodu pokud se to nezlepší. Teď používám Dubovou kůru v gelu. Uvidíme jak to bude po porodu. Zatím děkuji 🙂

kaja2016
24. říj 2019

@irenka92 Tak to jo. Ale ten anibal na panevni dno neni ne? To je "jen" na tlaceni miminka ven. Myslim ze to panevni dno je takovy pletenec mnoha svalu na kterem stoji vlastne cele telo. Tak drzim palce a hladky a kratky porod. !

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru