Zdravím holky, tak mě v těhotenství přepadlo asi všechno co šlo, konečně jsem si říkala končím 32 týden, tak snad už se nic neposere a ejhle, dneska jsem zjistila, že mám nejspíš hemeroidy, na gyndu jdu až skoro za dva týdny, stačí když si dojdu do lékárny pro nějakou mastičku? Jakou by jste mi doporučili? Děkuji a omlouvám se za anonym, je to dost intimní.
Asi tě nepotesim ale bohužel po porodu budou možná ještě horší. V porodnici si na to určitě něco vyzadej, nevím co to bylo a moc to pomáhalo. Jinak za mě doporučuji mast "balzám doutnající rokle" zkusila jsem kde co a toto mi fakt pomohlo, ze začátku jsem mazala často ale pak už to bylo celkem v pohodě.
Au, znám. V těhotenství jsem ošetřovala Herbalonem s dubovou kúrou a mastí z dubové kúry (obojí pak využiješ, pokud budeš mít nástřih). Důležité je omývat po každé návštěvě toalety a nepoužívat moc horkou vodu. Po porodu jsem pak koupila čípky Preparation H, můžou se i v těhotenství. Ty mi pomohly nejvíc.
Pred tydnem jsem zrovna resila, neslo mi ani tak o bolest, ale o vcelku velke krvaceni, dost me to vydesilo ☹.
Nejvic pomohlo hodne oplachovat studenou vodou, koupila jsem i vlhceny toal.papir s dubovou kurou a z leku pak mast Procto-Glyvenol a na par dni i cipky, aby se to zhojilo uvnitr. Lekar pak pripadne muze predepsat Detralex
...
Za mě určitě mast Preparation H, gel z dubové kůry, faktu čípky a po každé stolici umýt studenou vodou a mazat a mazat. Jo a po porodu kruh na sezení😀👌🏻 A taky čas
Pouzivam Procto-Glyvenol, volne prodejny, dali mi v lekarne. Ale me to jen svedi, jine priznaky nastesti zatim nemam, takze mazu podle potreby. Brala jsem zelezo a musela jsem zmenit preparat, protoze z toho jsem mela zacpu a pak hemoroidy…
Já právě zatím nemám žádné svědění, krev, bolest jen včera jsem si u konečníku našla takovou malou bulku, tak to nechci zanedbat, děkuji za rady, zkusím nějakou tu mastičku
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Na hemoroidy je volně prodejná Faktu ung./čípky ale v příbalovém letáku je uvedeno, že je v těhotenství pouze na doporučení lékaře. Jinak se doporučují sedavé koupele, to by poradili v lékárně ale myslím že se dělají z dubové kůry. Pak víc vlákniny do stravy. Pokud to nějak moc nebolí nebo výrazně nekrvácí tak si myslím, že to těch 14 dní do návštěvy mudr. vydrží 😉