Ahojky holky chtěla bych se zeptat pokud jste měli jak to dopadlo?
Já jsem z toho celkem dost vyděšená.
Včera při močení se mi večer objevila jasná krev, hned mě mazel vezl ba pohotovost.
Tam mi udělali vyšetření. Řekli mi že čekám kluka a že mu bije srdíčko v pořádku.
Ale že mám hematom (modřínu na placente) velkou 5 cm X 2.5 cm. Doktorka mi řekla že mám brát Ascorutin 3x2,a ultrogestan 1-0-1.
Potom mi řekla že prostě je to v tuhle chvíli buď a nebo že nikdo neví, buď se to vstřebá, a nebo prostě výtečné ven. A nebo se zvětší a může vzít celou placentu a tím pádem miminko umře a nebude mít výživu. Já jsem se strašně vyděsila. Tohle těhotenství je pro mě vymodlene a je z ivf, po 8 letech. Celou noc jsem probrecela a vůbec nespala. K mojí lékaře jdi at 22.6 dřív prý nemají volno. A nemá to ani smysl nemůžou Pr pro mě nic udělat.. Miminko to nezvládne samo takže vlastně nic.
Chci se zeptat jestli někdo má nějaké zkušenosti a jak to dopadlo. Já se teď strašně bojim. A manžel taky.
Je to moje první těhotenství a žádné dítě nemám.
@svija děkuji trošku mě to uklidnilo. Já jsem to úplně obrecela, a tam nás opravdu hodně vyděsili. Tak jsem vůbec nevěděla, jestli je to hodně vážně...
Také jsem měla hematom a to ještě v dřívějším týdnu. Dopadlo to dobře. Chvíli jsem byla v nemocnici a pak ležela doma. Důležitý je klid. V nemocnici mě tenkrát taky vyděsili ale vážně je velká šance, že to bude dobré.. I můj doktor to nebral nijak tragicky.. Po tom 12. týdnu.
@elto me si právě ani nenechali v nemocnici. Já měla jen normální krvácení včera večer a úplně chvíli když jsem curala, dneska když jdu čůrat padají jen takové malé hnědé sráženíny.
@andyskarsgard Mela jsem hematom ve 12 tydnu. Jak velky byl nevim, ale pravdepodobne, ze mi to vyteklo, protoze padali ze me kousky srazene krve velke jako dlan. Bylo to 3 tehotenstvi, zachranka me na pohotovost odvezla, ale za pul hodiny v 5-30 rano z oddeleni me vyhodili. Rekli, ze srdicko slysi, a at' si doma menim vlozky a koukam, jak moc krvacim... Doktorka taky to moc vazne nebrala, rekla, ze musim byt rada, ze jiz mam 2 zdrave deti. Ale dopadlo vsechno dobre, synovi je 7 mesicu. Taky jsem tyden brala ten Ultrogestan, nebo neco podobneho. Tyden jsem se spinila, a pak vse ok. Pani doktorka ze zachranky taky rikala, ze akorat ve 3 tehotenstvi ve 12 tydnu hodne krvacela, ale dopadlo to dobre a synovi je uz 20 let. Tak Vam drzime palce, at' vsechno dobre dopadne a mate zdraveho synecka.
Měla jsem hematom od začátku. Dost jsem krvácela jasně červenou krví, několikrát jsem to obrečela jako potrat. Na první prohlídku jsem šla smířená s tím, že na UŽ nic nebude. Bylo, byl tam plod a ještě větší hematom. Prý že buď se to vstřebá, nebo to může taky krvácet a vzít plod s sebou. Chodila jsem na kontroly co 14 dní. Hematom tam sice byl pořád, ale pak už byl plod velký a už ho to tolik neohrožovalo.
Mela jsem hematom od zacatku, ve 12.tydnu jsem lezela tyden v nemocnici,brala ascorutin a Utrogestan,hematom se nastesti ztratil. Vlastne jsem ho mela i v prvnim trimestru a dcerou
Já měla hematom někdy v 7tt, taky jsem jela na pohotovost, jasně červená krev jak MS. Nakonec to dobře dopadlo, hematom sám odešel. Jen jsem pak asi 14 dní spinila na intimky.
Mela jsem a pohoda. Lekar mi rekl, ze do 12tt je to rizikovější, pak to dite je ale uz velke- vetsi nez ten hematom a v pohode si to telo poradi. Bud tam zustane a nebo se vstreba, dite uz neohrozi.
@andyskarsgard mela jsem hematom a dopadlo to dobre,mam zdrave dite
Já sama jsem hematom neměla, ale mám 2 kamarádky, co měly v těhotenství a obě dvě už nyní mají krásné zdravé miminka. Všechno dobře dopadlo. Věřím, že to tak dopadne i v tomto případě 🙂 důležité je zůstat v klidu, hodně odpočívat a nechat si teď pomoct od druhých, pokud se může někdo postarat. To je nejvíc, co můžete pro sebe a mimi teď udělat. Stres určitě nepomůže. Držím palce
Ahoj holky, já jsem dnes 13+5 a ležím s dvojčátky a hematomem v nemocnici - taky doufám, že nebezpečí zažehnáno a už jen čekám aby se vstřebal nebo postupně odešel...
@kinka24 me se vstřebál do týdne. Teď už jsem v 21tt doufám že I vy budete v pořádku já byla doma. 😳 V nemocnici si mě ani nenechaly
@andyskarsgard my už bojujem 3.týden- začal na velikosti 8x4 a minulý týden na přijmu byl 6x3- zmenšuje se pomalu, ale teda vzhledem k tomu, co ze mě jde za šílenosti jsem myslela, že už musí být dávno pryč. Tak snad v ponděli na UTZ budou jen prckové a nic víc 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@andyskarsgard - já takhle byla na pohotovosti ve 14+0, taky hematom, jak velký nevím. Dopadlo to dobře, asi týden jsem silně spinila a musela nosit vložku, ale tím to skončilo a pak už v pohodě. A to jsem měla doma staršího syna a nemohla jen ležet.