Hematom v začátku těhotenství, jak to u vás dopadlo?

keysi90
21. únor 2016

Ahoj holky,
jdu s k Vám pro radu a možná i uklidnění, že to dopadne dobře.
Jsem 6+5 tt, už od začátku, co jsem zjistila, že jsem těhotná mám problémy, ze začátku špinění, tak nasazen Utrogestan, pak se to zlepšilo..a teď ve čtvrtek jsem začala silně krvácet, tak jsem jela na pohotovost, že jsem potratila. Na ultrazvuku ale miminko stále bylo a dokonce se objevilo i srdíčko. Doporučen klidový režim a mám se připravovat, že můžu potratit. Tak jsem jela domů. Doma jsem začala opět silně krvácet, tak jsem si říkala, že je to asi tady. K večeru krvácení ustalo, jenže v pátek ráno opět. Tak jsem jela opět na gyndu, kde mi byl zjištěn hematom. Jestli si dobře vzpomínám (byla jsem dost mimo, nevyspalá, unavená a bylo mi špatně) je hematom vedle plodu. Teď už jen špiním, podle dr špinit mám, je to známka toho, že se to vstřebává...mám jen ležet a nic nedělat.
Jenže jak tak ležím, a čekám, jsem vystresovaná a mám strach..Vím, že s tím nic neudělám, že to může dopadnou dobře, ale taky špatně..ale to čekání mě ubíjí.
Můžete mi prosím napsat, vy co jste si tím taky prošly, za jak dlouho se to vstřebá? Jestli to u vás holky dopadlo dobře, nebo naopak špatně?
Budu ráda, za jakoukoli zkušenost.

kaci11
21. únor 2016

@keysi90 Ahoj, na toto tema je na koniku hodne zalozenych diskuzi. Jen zapatrat. Do nekterych jsem uz psala. Ja mam zkusenost. Prvni trimestr jsem prokrvacela, ustalo to az ve druhem. Diagnoza hematom. Nyni 36tt a cekam, ze budu do par tydnu rodit. Byla jsem 2 tydny hospitalizovana. Brala jsem utrogestan a ascorutin. Ascorutin je na posileni cevni steny, dyztak si ho kup, je volne prodejny. Jinak spinit budes, znamena to ze hematom odchazi. On se muze vstrebat nebo odtect. Krev bude tmava. Nesmi byt jasne cervena. To je neco v neporadku, nebo se udelal novy. Jako jsem to mela ja. Nejdrive jeden pak druhy a oba se spojili v jeden. Chce to hlavne klid, nic netahat a odpocivat. Stejne s tim nic neudelas a stres tomu nepomuze. Ale vim, ze se to tezko dela. Ale musis se snazit a verit, ze to dopane dobre. Jinak hematom se muze vstrebat za tyden nebo mesic. Je to ruzne. Me se to srovnalo az ve druhem trimestru. Kdyz budes chtit jeste neco vedet tak pisni. Hlavne klid bez stresu. Preju at to dobre dopadne.🙂

keysi90
autor
21. únor 2016

@kaci11 Děkuju moc za odpověď. Já si koupila Celaskon( ten mi řekli v nemocnici se mi mám koupit), dr mi řekla, že to stačí, že ten Ascorutin si kupovat nemám. Odpočívám, defakto chodím jen na záchod, jinak se o mě stará manžel, je úžasný.
S tím stresem vím, že si moc nepomůžu, jen nevím jak se uklidnit..už jsem zažila jeden potrat a následnou revizi. Snažili jsme se skoro dva roky, tak je to miminko takové vymodlené.
každopádně jsem moc ráda, že to u tebe dopadlo dobře =)

lennisek1
21. únor 2016

Ahoj, já mám stejnou zkušenost.. V 7 tt jsem večer začala krvácet, jeli jsme hned na pohotovost, kde mi doktor řekl, že je to buď infekce, genetická vada nebo hematon, který byl v té době tuší 1,7x 0,9 cm.. Byl velký jak miminko, já krvácela jasně červenou krví.. Ale mimi bylo v pořádku, poprvé jsem viděla bít srdíčko a doktor mě akorát zbytečně vyděsil. Zánět vyloučili, hematon se teď někdy vstřebal a genetická vada se už vyloučila, protože jsem byla na screeningu. Ten strach si pamatuju, byla jsem viděšená k smrti jak po tom krvácení, tak před screeningem a úplně zbytečně.. Dávej na sebe víc pozor, buď v klidu a uvidíš, že to dobře dopadne;)

kaci11
21. únor 2016

Ja brala ascorutin a nebo cyclo 3 forte. Doporucili lekari. Jinak chapu. Ja prodelala zamlkle tehotenstvi pak revize. Rok to neslo pak po tom dcera a ted od zacatku problemove. Uz se tesim az budu mit miminko v naruci.🙂

meyryen
21. únor 2016

Taktéž ascorutin, utrogestan a chodila jsem jen na záchod, bála jsem se i sprchovat....ležela jsem první tři měsíce a dobře to dopadlo 🙂

keysi90
autor
21. únor 2016

Holky děkuji moc..taky jen ležím, o jídlo, nákupy, úklid se stará manžel, sprchovat se snažím rychle, žádné napařování, nic takového.

@meyryen Tři měsíce ležet..to je síla, muselo to být na palici..já tak nějak polehávám už od začátku, ale hrabe mi z toho. Ale co bychom pro miminko neudělaly.

meyryen
21. únor 2016

@keysi90 no ja v podstate ležela celých 9 měsíců, nejdřív hematom, pak záda a nakonec tvrdnutí. Ze začátku jsem myslela, že to do konce snad ani nedám a odvezou mě do Bohnic jak to bylo na budku.....brala jsem tuny prášků, něco na ředění něco na krvácení, kortikoidy, hormony.....ráno jsem říkala příteli at ani nezamyká dveře, kdyby to se mnou šlehlo tak at mě dostanou ven....

keysi90
autor
21. únor 2016

@meyryen To jsi dobrá!! Nevím, jestli bych tohle zvládla. Máš můj obdiv.

kaci11
21. únor 2016

To jsem lezela jen v nemocnoci. Pak jsem musela fumgovat. Bricho me taky tvrdlo a ted resim zda nemam cholestazu. Ma dceru, tak na nejaky odpocenek moc casu neni. Ale da se to zvladnout. Miminko je v poraku, to je dulezite.🙂

mirka2022
3. črc 2022

Mohu se zeptat, jak to u vás dopadlo? Jsem ve stejné situaci a mám hrozný strach, že mi mimi ten hematom vezme. Byla jsem v nemocnici, velikost 2×4 cm, krvácela jsem červenou krví jeden den, pak 3 dny špinění, jeden den nic a dnes vše nanovo, ach jo

keysi90
autor
3. črc 2022

@mirka2022 ahoj, dcera má už skoro 6 let 🙂 držím palce ať do dobře dopadne i u vás.

mirka2022
8. črc 2022

@keysi90 bohužel mi včera potvrdili, že miminko nežije a hematom má 5×2 cm. Přesto moc děkuji za reakci

keysi90
autor
8. črc 2022

@mirka2022 to je mi moc líto. Drž se 🌹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru