Máte s tím někdo zkušenosti? Jsem 8+2, už týden mě pobolívá v podbřišku a špiním, na UTZ mi našli hematom 2cm x 3mm...prý je to z toho a může to být pro prcka riziko... ☹ Za jak dlouho se může vstřebat a jaké je pro mrňouska nebezpečí? Díky...
ahoj, já hematom měla.. u 2.,3. pokusu. Jestli opravdu byl příčinou samovolného potratu hematom, to mi samozřejmě nikdo neřekne.
V tomhle těhu jsem hematom měla taky, ale držela jsem ho na uzdě homeopatiky, takže nebyl tak velký jako v předchozím těhu. Měla jsem hem. ještě v asi 13 tt., kdy jsem začla trochu krvácet, byla jsem přes víkend v nemocnici - byl to zřejmě odcházející hematom, zastavilo se to. Stejně doktoři s tím naprosto vůbec nic neudělají - bud se mimčo udrží, anebo ne. Odpozorovala jsem, že jsem vždycky špinila v době, kdy měla být MS.
Ještě pak jsem ho měla... ale vstřebal se , protože pak už jsem nešpinila. Ted jsem naprosto v pořádku, nemám žádné problémy.
Můj doktor mi radil (spíš přikázal) ležet - ale ... další mi řekl, že to nemá na to vůbec vliv a zase dodal - bude se udrží, nebo ne.
Takže i s hematomem se dá těhotnět 🙂
Moc ti držím palečky, at to zvládneš a jste oba v pořádku.
taky jsem měla hematom hned v 5. týdnu. Šla jsem na PN, páč nebyly vidět ani srdeční ozvy, byl dost velký, ale nakones se vstřebal
ahoj, taky jsem měla v 5týdnu hematom. Slabě jsem špinila, břicho mě nebolelo. Byla jsem týden v nemocnici, dávali mi ascorutin (na krvácení), pak nějaké prášky a 2x týdně mi píchali injekce (to asi až do 13týdne, už nevím přesně). Je to krevní sraženina, nikdo neví jak vznikne. Musíš ležet, to je nejdůležitější a jíst ty vitaminy atp. je tam riziko potratu, protože hematom se může zvětšovat a utrhnout plod. Ale neboj se, odpočívej, nezvedej nic těžkého, prostě lež a poslouchej doktory. Já měla hematom taky docela velkej, ale pak se vstřeal a vše už bylo OK. Doktoři s tím celkem nic neudělají. Bud je vše v pořádku a těma lékama a klidem na lůžku se to spraví, nebo je tam něco špatně a těhotenství se samo ukončí. V nemocnici to mělo dost holek, většinou to dobře dopadne. Je to teď hrozný, každá holka má problémy ☹ Držím palečky, neboj, dobře to dopadne...
Ty jsi doma? na neschopence? Jak to s tebou teď vypadá? 😉 měj se pa
Ahojky. Já ho měla taky, nevím jak velký,docela dost mě bolelo břicho,2x jsem trochu krvácela,brala jsem ascorutin a musela jsem ležet asi tak 2 měsíce než se vstřebal. Nejrizikovější pro mimčo jsou první 3 měsíce, pak už je to lepší. Ale neboj, dnes už je to dost častý, a pokud tě neposlali do nemocnice, tak na tom nejsi nejhůř. 😉 😀 😉
Já jsem hematom měla taky. Myslím, že 5cm x 2,5cm. Já ho měla pod placentou, takže to bylo dost o hubu. Doktor mi řekl, že jestli je mimčo ok, tak se udrží i přes veliký hematom. Že se to časem vstřebá, no a vstřebal se. Netuším za jak dlouho to bylo, měsíc určitě, ale naštěstí všechno dopadlo ok. Brala jsem Ascorutin a do 15tt Utrogestan, navíc ještě na ten hematom homeopatika - Arnica Montana. Jen se opravdu šetři, nic nedělej, nic nenos, nenamáhej se a co nejvíc lež. Já proležela skoro půlku těhu. Dá se to přežít. Držím palce 😉
jojo, tu arnicu jsem brala taky, pak ještě luteinum a ještě jedno při čestvém krvácení. Ale na správné ředění se zeptej homeopata!
Ascorutin je v podstatě vitamín, má zlepšovat cévy, taky jsem ho měla - tím se nic nezkazí. Nakonec jsem šla i do hormonů - Duphaston, jsem si řekla, že kdyby se to náhodou zase nepovedlo, tak jsem aspon zkusila všechno.
parybka, jj, Lutheinum jsem brala na začátku taky 😉
Holky, díky za odpovědi... Zatím jsme oba v pohodě, už týden nešpiním, ale radši polehávám. To je ovšem na můj temperament docela záhul 😉 Cítím se dobře. V úterý jdu na kontrolu, tak uvidíme, co se s hematomem děje 🙂
Ahojky. Také jsem měla hematom hned na začátku těhotenství (asi 5. tt). Praskl a vyteklo ze mne šílený množství krve. Hned jsem jela do nemocnice, kde mi dali nějakou injekci. Pak jsem brala strašně dlouho Utrogestan a Ascorutin. Naštěsí zárodeček s placentou byli na opačné straně než hematom, tak jsem nepotratila. Zbytek po hematomu, který ve mně zůstal se vstřebal 🙂
Ahojky, hematom mi zjistili v 8 tt poté, co jsem začala špinit. Týden jsem byla hospitalizovaná s tím, že jsem brala duphaston (nakonec jsem ho brala do konce 1. trimestru). Hematom se mi během pár týdnů vstřebal - prý po 12 tt přebírá veškeré funkce placenta a hematom by už plod neměl ohrožovat. Takže jsem se do konce prvního trimestru opravdu šetřila, naštěstí mám manžela, kterému nedělá problém starost o domácnost a hezky se o nás postaral 🙂
Ahoj holky, ja mam počínající těhotenství a taky mám hematom. Jsem z toho docela vyjukaná.Nejprve jsem před cca 14 dny měla pozitivní těhu test, ale moje doktorka měla dovolenou.Dostala jsem se k ní přesně před týdnem a to už jsem mezitím trochu krvácela.Řekla mi, že tam mám ten hematom a navíc, jako že jsou tam dva zárodky. U jednoho jsou vidět srdeční ozvy a u druhého ne a je výrazně menší.Zítra jdu na kontrolu a jsem zvědavá, co mi řeknou. Protože z toho nejsem moudra.řekli mi, že by ten hematom měl odkrvácet, ale dali mi Utrogestan i Ascorutin a do té doby nic, žádné krvácení, ani špinění, tak nevím, jestli je to dobře nebo špatně. 😒
nuninka, hematom může buď prasknout a "vytéct" nebo se bude pomalu vstřebávat. Mě nakonec taky nepraskl, postupně se sám vstřebal.
Ahoj holky,taky mi zjistily v 8t.t. hematom,mírně jsem špinila,spíš takový hnědý výtok.Byla jsem týden v nemocnici a brala Ascorutin.Než mě pustili domů tak mi udělali ještě kontrolní UZV a tam už ho doktroka neviděla.Pak už jsem žádný problémi se špiněním neměla.A v 18tt. jsem byla na 3D UZV tam ještě doktor objevil zbytky hematomu 4x6,5mm.Takže se mi vstřebává asi pěkně pomalu.V pondělí jdu znova na UZV tak jsem zvědavá jestli bude menší. 😒
Včera jsem byla u doktorky na kontrole, hematom se už skoro vstřebal. Vysvětlovala mi, jak takový hematom vznikne. Prcek je do cca 8. týdne vyživovaný žloutkovým váčkem, ten pak zaniká a jeho funkci převezme placenta. Mezi výživou pomocí žl. váčku a pomocí placenty vznikne takové menší okno, kdy hodně poklesne hladina hormonů a dojde k mírnému zakrvácení, které se zachytí v děloze a to je ten náš slavný hematom 🙂 😉
Ahoj holky,já jsem u prvního dítěte taky měla hematom,udělal se poměrně velký a špinila jsem až do konce 6měs,prý se jakoby vstřebával.Ale na mimino to nemělo vliv,tam bylo všechno OK,je ale potřeba se podívat pořádně UTZ kdy je a co ten hematom dělá.Jinak se nebojte.
dievčatá,a keď ste mali ten hematóm tak ste aj krvácali nejako pravidelne?
kvetinko, ze zacatku to bylo fest krvaceni, pak v deloze zustal hematom a ten pomalu odchazel. takze to bylo takove tmave krvaceni - starsi krev a jak kdy. spineni porad a vetsi krvaceni po namaze apod. trvalo to dost dlouho, nez se hematom vstrebal a prestal zlobit.
paolin, ďakujem za rýchlu odpoveď. A bola si vypísaná z práce? Ja som v 12 tt,od 7. tt som doma z práce. Musela si iba ležať? Mne lekár povedal, že krvácanie môže byť aj dôsledkom toho že mám nižšie položenú placentu a tak sa dráždi krčok maternice
ja jsem na MD a mela jsem lezet, ale to pri jednom diteti moc nejde 😒
treba ti jen praskla nejaka zilka. ty mas hematom? 12.tt to uz mate to nejhorsi za sebou 😉
Ahoj pro mimčo je to ryziko pokud by ses rozkrvácela...proto musíš jen ležet a nic nedělat...kdyby jsi začla víc krvácet mohla by jsi potratit..ale pokud budeš v klidu tak se hematom vyprázdní a vstřebá...u každého to trvá jinak dloho já jsem musela ležet čtyři měsíce..ale už je to v pořádku a málé roste.....
Ahoj holky tak jsem dnes byla u Dr. a kromě akce srdíčka 🙂 mi zjistil i hematom,ale je prý malinký má asi 8mm,ale stejně mám trochu strach 😅 doporučil mi klidový režim.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost???
Díky 😉
ahoj katka, mne dnes doki tiež objavil hematóm, 7mm, pred pár dňami som začala špiniť aj trošku krvácať a poriadne som sa vystrašila!!! Nasadil mi Utrogestan a za týždeň sa mám prísť ukázať. Mám aj bolesti v podbrušku, ale nie som si istá či to súvisí s hematómom alebo s tým, že mám zaklonenú maternicu a napráva sa mi... 😕 Doktor mi vysvetloval že pokiaľ ešte naplno nepracuje placenta a miminko je vyživované z vaječníkov, može to znamenať nedostatok progesterónu a može sa začať odlučovať sliznica maternice. Bojím sa aby to mimíska nejako neohrozilo!
Ako sa darí tebe a maličkému, ešte stále vás ten hematóm trápi? Moc držim palčeky!
katko82
měla jsem hematom v 7. - 8.týdnu ...
byl velký 11mm...začala jsem krvácet úplně jasně červenou krví...
brala jsem utrogestan a ascorutin...
hematom zmizel a miminka jsou v pořádku 😉
Holky díky 😉 utrogestan beru taky a ťu,ťuk,ťuk na dřevo nešpiním tak doufam,že to bude dobrý.Na kontrolu jdu za 2 týdny a opravdu doma radši nic nedělam 😅 kamarádka je zdravotní sestra a zakázala mi i luxovat a vytírat 😉
Jinak vám taky moc držím palečky ať jste vy i miminka v pořádku 😉
Ahojte.Já jsem měla hematom v 18tt.1cm krát 2cm.Nechali si mě na týden v nemocnici,dávali Ascorutin a ten jsem také brala i po propuštění domů.Takže holky,držíííím palečky,vše bude OK.
Holky tak to sú moc pozitívne správy, hneď sa cítim silnejšie 🙂 !Budem teraz na seba a na krpčeka dávať veliký pozor a budeme sa opatrovať ako v bavlnke!
Sshiva přesně tak 😉 jen buď v klidu a v pohodě 🙂 hodně odpočívej ať se hematom může v klidu vstřebat-nic netahat,neshíbat se pro nic k zemi a opravdu lenošit 🙂 nechte se holky obskakovat-až tu budou mimouskové už se nám to nepovede 😀
Ahoj holky, dnes jsem v práci zjistila, že špiním, tak jsem jela na pohotovost k Apolináři, protože moje dr. má tento týden dovolenou. Udělali mi UTZ a zjistili hematom 26x8mm. Tak teď jdu k praktické lékařce pro neschopenku. Léky žádné zatím nemám- prý mi je má napsat praktická. Docela se bojím, aby mi nenapsala něco, co by mi mohlo ublížít, když není gynekoložka....Tak nevím, jestli mám od ní něco brát.Moc důvěru k ní nemám. Jinak řekli mi, že to může být čímkoli- sexem, zvedáním něčeho těžkého. Já teď hodně kašlu a smrkám, mám ucpaný nos a vždycky když zakašlu, tak mě v bříšku píchne... Už mě dříve napadlo, jestli mi to nemůže ublížit... Jinak mimi mám v pořádku- 11+ 3 tt a má 6 cm.
Kocicinko měla jsem hematom v 16tt,začala jsem mírně krvácet.Nechali si mě dva dny ve špitále na pozorování,dostala jsem Ascorutin,pak jsem ho brala ještě pár dní doma.Uvidíš,co ti dr.řekne a napíše za léky.Určitě lež a odpočívej a když nepřestaneš špinit a bude tě bolet břicho,tak radši do nemocnice.Držím palečky,budete s miminkem určitě v pořádku.Hlavně se nestresuj. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja osobne ne,ale ma spolubydlici v nemocnici ho taky bohuzel mela..i se stejnymi priznaky..brala nejake hormony,vitaminy a Ascorutin..pobyla si v nemocnici tri tydny,pak uz to vypadalo lepe,tak ji pustili a behem dvou tydnu byla zpet hospitalizovana na dalsi tri tydny,ted uz je ale doma..hlavne ji doporucovali klid na luzku,to je nejdulezitejsi,pro miminko je to riziko,ale snad se ti hematon vstreba a bude vse v poradku..hlavne klid a zadny stres..drzim palce..