Ahoj holky, dnes jsem začala krvácet (tmavá krev). Jela jsem na gyndu. A zjistili mi hematom 19×5mm nad embryem. Embryo je v děloze se srdeční akcí. Mam Ascorutin, Clexane a klidový režim na lůžku do další kontroly. Máte s tím někdo zkušenosti? A proč se hematom dělá?🙄
Hematom se může udělat po úderu, nebo se na příčinu nepřijde. Většin hematomu zmizí bez vlivu na těhotenství.
Hodně se dělají po IVF, ale můžou se vyskytnout i v přirozeném těhu. Nad plodem je vždy nebezpečnější, odpočívejte, hlavně netahat něco těžkého. Já ho měla také a odešel sám, mimi to zatim zvladlo, brala jsem to stejné jako vy a ještě k tomu hodně vysoké dávky vitaminu C.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nevím, proč se dělá, ale měla jsem ho v 7.týdnu také. Jak byl velký, už nevím, ale postupně odkrvácel. Další se mi udělal někdy ve 20. týdnu. Vždy mě to dost vyděsilo, ale těhotenství dopadlo dobře a synek, který se z něj narodil, už chodí do první třídy 😉. Držím palce!