Hematom v 6.tt. Máte podobnou zkušenost s průběhem?

gaaaby
26. říj 2020

Ahoj holky jsme dnes 6+3 a do nedele bezproblemove tehu.. v nedeli rano jsem se probudila neprijemnym pocitem..zakrvacenim.. nejdrive to vypadalo jako jednorazova zalezitost..ackoliv me to vydesilo!!... svetla krev ale za hodinu to prislo opet.. ted uz to svetle nebylo..
rozhodla jsme se jet radeji na pohotovost.. pro kontrolu..podivali se na me a zjistili ze je “mimco” zatim tam kde ma byt.. byla videt i srdecni cinnost ale take k tomu mi bylo oznameno ze je u mimca hematom.. (25x12 mm) dostala jsem ascorutin a utrogestan..
po nasazeni prasku krvaceni ustalo a zacal “pouze” hnedy vytok- spineni.. dnes uz to vypda zase trosku lip..( snad to nezakriknu..) zitra jdu na konteolu ke svemu gynekologovi protoze prasky mam pouze do ctvrtka taka aby rozhodnul zda mi to prodlouzi a nebo to nechame a uvidime.. puvodni 1. Kontrolu jsem mela mit az pristi pondeli.. bohuzel se tak nestalo..
Mate prosim nekdo nejake zkusenosti s hematomem a podobnym prubehem jako mam ja? Nekde jsem cetla ze spineni znamena vstrebanavi hematomu a je to “dobra cesta” ale nechci se na to upnout..

Budu rada za vase zkusenosti..radeji za ty s dobrym koncem!
Hezky den vsem ☘️

radousekkk
26. říj 2020

@gaaaby ahoj, měla jsem to podobne. 6+1tt slabe zakrvaceni. Jela jsem na pohotovost, mimi srdíčko bilo, ale pod plodovym vejcem byl menší hematom. Nechali si me tam, jelikož jsem již dvakrát potratila v 1.trimestru. Nasadili Utrogestan, Ascorutin a úplný klidový režim. Krvácení se už neobjevilo. Po třech dnech mne pustili domu, dobrala jsem Ascorutin a během 14dni se hematom vstrebal a bez dalšího krvácení. Utrogestan jsem brala do konce 13tt a teď už jsem 19tt a bez potíží 😊 Hlavně odpočinek, klidový režim a opravdu se šetřit. Držím pěsti 🍀

gaaaby
autor
26. říj 2020

@radousekkk dekuju moc za povzbudivou odpoved!🙏🏻🙏🏻😊 Me doma nenechali, mam sedavou praci takze to snad nevadi a z prace rovnou domu a na sedacku...!!

radousekkk
26. říj 2020

@gaaabjo já mám také sedavé zaměstnání a od začátku pracuji z domova na home office, takže jsme taky v klidku 😊 jen to chce fakt nic moc nedělat a nechat se obskakovat a bude to dobre 😉🤰🍀

kysloberga
26. říj 2020

@gaaaby Ahoj,ja si tim taky prosla. V 8.tt jsem zacala spinit o vikendu,tak jsme jeli na pohotovost a zjistili mi hematom. Nasadili mi Ascorutin a Utrogestan a tyden jsem si v nemocnici polezela. Ze me teda hematom postupne odchazel (jakoby kusy jatry),ale za 4 dny byl pryc 🙂 Hrozne jsem se bala,ale vse dobre dopadlo. A opravdu doporucuji klidovy rezim,co nejvice lezet. Ted jsem ve 23tt 🙂 Drzim pesti,hlavne myslet pozitivne a verit,ze to bude dobre 🙂

daisymaminka
26. říj 2020

@gaaaby Měla jsem taky v 6tt. Krvácení silné, jela jsem na pohotovost s tím, že se asi jedná o potrat. V kalhotkách ručník protože vložka nestačila. Na pohotovosti srdíčko bilo, poprvé jsme slyšela, potvrzen hematom (velikost si nepamatuji), dostala jsem injekci do zadku, brala jsem myslím Kanavit a Ascorutin. Utrogestan jsem musela po dobu krvácení polykat. Po 2 dnech to přešlo v hnědé špinění (Utrogestan jsem zaváděla až do 12tt). Po 4 dnech potvrzen hematom o dost menší a vstřebávající se. Těhu ok. V nemocnici jsem si poležela týden. Pohyb možný jen na WC a do koupelny, i jídlo nám nosili až do postele. Přeji hodně štěstí.

gaaaby
autor
26. říj 2020

Holky me uplne desi ze jste vsechny byly v nemocnici... me na pohotovosti o nejakem lezeni nerekli ani Ň.. rekli mi ze at nezvedam tezke veci a nedelam tezkou fyzickou aktivitu ale to je vse.. normalne do prace a vsechno..
samozrejme jsme nedeli prolezela a v praci se nehnu z zidle a doma taky lezim.. ale nechapu to! Zitra jdu rano ke svemu gynekologovi tak uvidim co mi na to rekne on...doufam ze taky neskoncim v nemocnici.. v teto dobe bych nerada..
Kazdopadne jsme se chtela zeptat jak to je se zavadenim utrogestanu kdyz spinim? Muzu? Bylo mi recenonze kdyz krvacim tak ho uzivat oralne ale nevim jestli muzu zavadet kdyz trosku spinim..
dekuju z odpovedi.. a za podporu❤️☘️

benjik
26. říj 2020

@gaaaby též jsem měla hematom. Zmizel sám. A teď tu chovám syna, kterému budou v pondělí 3 týdny

lnk
26. říj 2020

Ahojky, take jsem si tim prosla. Ale ja teda krvacela jasne cervenou, takze si me tam nechali, hrozici potrat. Hematom byl velky a umisteny nejak nad drobkem, takze hrozilo, ze pokud bych hodne krvacelo, tak by to drobka vzalo sebou. Lezela jsem dva tydny v nemocnici a nesmela jsem z postele, jen na wc a do sprchy. Davali mi nejake leky, aby se krvaceni zastavilo. Nastesti to dobre dopadlo a mam krasneho zdrsveho syna 🙂

kysloberga
26. říj 2020

@gaaaby Uvidis,co ti zitra rekne gynekolog,kazdy s tim nelezi v nemocnici. A jinak Utrogestan jsem celou dobu radeji polykala 😊

gaaaby
autor
27. říj 2020

Ahoj holky.. tak mam po vysetreni u Dr. ❤️Bije!🙏🏻 Podle app jsem 6+4
Podle utz to vypada na 6+2
Hematom pan doktor ani nenasel.. rekl doslova ze to co psala pani doktorka z pohotovosti tak tam nevidi.. tak doufam ze se bud vstrebal nebo ze odchazi spinenim.. coz by bylo nejlepsi!
Jen doufam ze se ten pacholek nekam neschoval jinam.. ale snad ne...
misto komtroly pristi pondeli jdu az 10.11. A kdyz bude vse v poradku tak si snad vyprosim uz i fotecku.. 🙏🏻 Byl mi proslouzen utrogestan ale zmirnene davkovani.. samozrejme klidovy rezim ale vzhledem k memu povolani neni treba neschopenka a jen lezet.. byla mi nabidnuta a muzu si ji kdykoliv “vyzvednout” ale myslim ai ze to bez ni zvladneme.. partner je zlatej, doma vsechno zastanane takze doma bude jen leharo a v praci “jen” sedim za pc. Takze doufam ze uz bude vsechno v poradku..🙏🏻🙏🏻☘️

barunkiss
27. říj 2020

Ahoj 😊.
Já jsem začala krvácet světlou krví taky okolo toho 6TT, byl mi zjištěn hematom o velikosti, podobně, jako jsi uvedla ty, týden jsem ležela, užívala ascorutin a duphaston (ten jsem užívala cely první trimestr pro jistotu). Hned jsem jela na pohotovost, kde mi ty léky nasadili, poté už jsem “jen” hnědě špinila cca týden, lékářka mi sdělila, že je to dobře, protože se ten hematom “vyplavuje” ven 😊. Můj gynekolog mi řekl, že v těchto situacích, je třeba nad tím nepřemýšlet v nejčernějších barvách, bylo mi totiž psychicky hrozně špatně..každopádně, po týdnu jsem byla u gynekologa na kontrole a snažila se myslet pozitivně a když mi řekl, že je mimčo v pořádku, už jsem přestala i špinit 🙂. Takže dle meho názoru je to hodně i o psychice, samozřejmě né úplně ve všem🙂. Nyní jsem ve 29tt a těším se na tu naši uličnici😍.
Tobě držím palečky, hematom je bohužel v těhotenství častý a když se nebudeš namáhat a budeš odpočívat, tak zmizí tak rychle jako se objevil 💪🏻.

gaaaby
autor
27. říj 2020

@barunkiss ahooojky! To je tak hezky napsano! Ja jsem prave hrozne stresar a snazim se hrozne nebyt.. celou nedeli po pohotovosti jsem byla tak nakrapnuta ze jsem jen lezela a bulela.. ten strach.. no jsem rada ze uu nekrvacim a doufam ze uz ani nebudu!.. pozitovni mysleni je strasne dulezity!!! Mam hrozny stesti ze mam vedle sebe partaka ktery me vzdy dokaze v tomhle hrozne podporit a uvim se od nej jak na to, protoze jsem spis negan.. ale je pravdou ze co ma byt bude.. tak si drzme palce ☘️☘️ Kazdopadne uz se nemuzu dockat az budu alepson za tou pomyslnou hranici 12tt..

barunkiss
27. říj 2020

@gaaaby když jsem přijela z pohotovosti (což byl samozřejmě večer našeho výročí😁🙄), jsem taky jen brečela a byla smířená s nejhorším, i doktorka na pohotovosti mi říkala, že prostě potratit můžu. Několik dní jsem nejedla, neměla jsem vůbec chuť na nic. Ale potom, co mi přítel a plno dalších lidí pomohlo myslet na to, že to bude dobrý, stav se zlepšoval. Věř mi, pokud budeš číst jen negativa, není to pro miminko dobrý, všechno dobře dopadne, podle toho co jsi psala, tak už ani nešpiníš, takže je buď fuč nebo je úplně malinkej. Prcek je bojovník, jen tak se nedá ✊🏻

priefi
27. říj 2020

@gaaaby ahojky, u mladšího syna jsem začala špinit v 5+5, 6+0 jsem měla první kontrolu, bylo srdíčko a já stále špinila. Dostala jsem Ascorutin a gynprodil (to samé, co je ustrogestan) a za pár dní bylo po problému. Každopádně styk byl zakázaný do konce 1.trimestru. Teď tu mám skoro 2 letého raráška

gaaaby
autor
27. říj 2020

Holky! Vy jste uzasne! Dekuju vam za podporu!!! Takovych krasnych pribehu❤️☘️☘️ To jsem ani necekala!🙏🏻🙏🏻 Moc mi to pomohlo! Diky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru