Hematom bez krvácení - 10. tt. Uklidníte mě, prosím?

nikka06
21. pro 2022

Potřebuji asi poradit nebo uklidnit. Jsem po mimoděložním únorovém těhotenství a momentálně i po IVF, které se zdařilo na první dobrou.🙏 Jsem teď v 10tt. Vše je skvělé, nezvracím, nemám velké obtíže, miminko na ultrazvuku mává, přetáčí se a je to moc hezký. Jenže mi doktor řekl, že tam mám i hematom, se kterým nejde nic dělat a musím vydržet než se vstřebá nebo až bude mimčo tak veliké, aby to pro něj nebylo nebezpečné. Ale že může i prasknout, z čehož mám strach. Nicméně vím, jak se mám chovat, byla jsem poučena a kvůli IVF beru i progesoteronové čípky. Prý se ale jinak mohu chovat úplně normálně, nijak zvlášť neležet. Jen netahat těžké věci. To vše dělám, ale i během dne polehávám kvůli lepšímu pocitu. Chtěla jsem se prosím zeptat na vaše zkušenosti s hematomem, se kterým jste dlouho nekrvácely, jestli mám očekávat prasknutí nebo se vám vstřebal? Dávám sem utz fotografii mého hematomu -> vede k němu šipka. Ještě mě zajímá jestli patří k těm velkým? Moc bych si přála abych si mohla užívat už těhotenství beze strachu. Moc děkuji za rady a zkušenosti.

ps.: témat podobných jsem našla hodně, ale většinou to píšou ženy, které jsou hospitalizované kvůli špinění či krvácení. To se mi ale neděje.

nikka06
autor
21. pro 2022

A ještě, v jakém týdnu se to tak přehoupne z toho nebezpečného pro dítě? Děkuji

ellyem
21. pro 2022

Mne zjistili hematom na 2. screeningu, byl skoro stejne velky jak mimco. Ja teda mela narizeny klid na luzku a tyden se cekalo, jak to dopadne. Nakonec to bylo dobre, srazenina se sama vstrebala (nekrvacela jsem ani jednou), ve 3. trimestru uz bylo vsechno uplne v poradku.

denise095
21. pro 2022

@nikka06 Měla jsem 6cm hematom a byla to polovina miminka už si nepamatuji přesný týden... Trošku se narusil a krvácel, ale chci tím říct že jelikož o něm víte už teď což já nevěděla a měla jsem pohlavní styk tak tomu určitě v klidu předejít můžete. Pamatuji se že mi mimo jiné ihned doplňovali hořčík tak bych ho určitě brala 🙂 Hematom mi zmizel až kolem 20tt a do té doby jsem byla opravdu dosti omezená.. Bylo mi doporučeno často ležet a odpočívat. Vůbec se nebojte vypadá to že je celkem malinký a nijak jste ho nenarušila 😊

nikka06
autor
21. pro 2022

Děkuji za rady, hned jsem si běžela dát hořčík. 🙂 Nicméně tedy z toho chápu to, že do třetího trimestru klid mít asi nebudu, a zároveň děkuji za uklidnění, že vám připadá hematom malý. Koukám na to neobjektivně a přijde mi obrovský. Sama mám pocit, že bych měla mít klid na lůžku, hlavně si nechci pak nic vyčítat, nějaký zbrklý pohyb. První screening mám až 5. ledna, do té doby si asi raději poležím. Škoda tohohle ,,strašáka,, jinak je to tak pohodové těhotenství. ❤️

malenca
21. pro 2022

Měla jsme velký hematom, zjištěn při prvním screeningu, nekrvacela jsem vůbec, na další kontrole cca za 3 týdny uz tam nebyl. Ale žádný klidový režim nic jsem narizeny nemela. Držím palce

denise095
21. pro 2022

@nikka06 Určitě bych si nedělala hlavu prý je důležitý být v klidu 💯😊

lenickakl
22. pro 2022

Mela jsem hematom ve stejne velikosti jako plod. Chodila jsem i normalne do prace a to delam fyzicky narocnejsi praci. Po tydnu hematom nebyl. Prej kdyby to nemel vyfoceny, ani by tomu neveril, ze tam nakej byl.

japapi18
Autor odpověď smazal
Zobraz
japapi18
12. led 2023

@nikka06, muzu se zeptat jak to dopadlo, mám úplně stejný problém a jsem z toho dost ve stresu.🙈

nikka06
autor
23. únor 2023

@japapi18 omlouvam se, ze pisu az ted, nevsimla jsem si dotazu. Nicmene hematom byl, pak nebyl, pak zase jo a pak zmizel a nebylo po nem ani pamatky. Jsem ted v patem mesici v naprosto pohodovem tehu 😊. Preju hodne stesti!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru