Hematom, 8. tt. Máte pozitivní zkušenost?

janches
24. říj 2022

Ahoj holky,
potřebuji uklidnit... jsem nyní v 8tt a včera silné krvácení a dnes doktorka říkala že je u placenty velký hematom... minulé těhotenství se dělo úplně to stejné. Krvácení, hematom a porad dokola. Nakonec to skončilo 23tt odloučením placenty a potratem. Teď mám samozřejmě obrovský strach, že se to bude opakovat... máte prosím někdo pozitivní zkušenost, že i přes velký hematom vše dopadlo dobře? 🙏 Moc děkuji

dasipe
24. říj 2022

@janches moje známá měla velký hematom. Nevěděla, že je těhotná, snažila se převrátit balík sena a začala dost silně krvácet. Odvezli ji na gyndu do nemocnice, kde jí dělali různá vyšetření, kde tedy zjistili, že je už ve 4 měsíci. Měla neustálé kontroly a vše dobře dopadlo, za chvíli bude mít malý 2 roky 🙂

jjasmina
24. říj 2022

@janches Kolegynka taky dost krvácela, ale nakonec v pohodě a zdravý chlapeček. Co nejvice se šetřit a nenamáhat

janches
autor
24. říj 2022

@jjasmina děkuji moc

janches
autor
24. říj 2022

@dasipe děkuji, kéž by to i u nás dobře dopadlo...

beck90
24. říj 2022

@janches také jsem dost krvácela a poměrně dlouho, bylo mi řečeno že je důležité kde ten hematom je....krvácela jsem asi 4 týdny, bylo poznat že jde hematom ven.
Teď jsem 38tt 😉
Chce to hlavně být v klidu, pít a brát léky poctivě.
Držím palec!

ninibystrous
24. říj 2022

Též jsem měla hematon na děloze v nemocnici jsem dostala injekcu a do dvouch dnech jsem přestala krvácet plus jsem brala dva druhy prášku ale to už si nepamatuji jak se nazývali. Co můžu doporučit klidovej režim nic nedělat jen ležet a krátké procházky. Malá se mě narodila v 38tt zdravá ale hematon tam byl vidět na ultrazvuku trošku vždycky štěstí bylo že se mě udělal na dobré straně dělohy. Žádný stres a hodně štěstí 🍀

janches
autor
25. říj 2022

@beck90 no já ho mám nalepený na té dutině s miminkem. Jakoby na placentě, ale ona to ještě úplně placenta není... teď už nekrvácím, ale ta minulá zkušenost mě prostě děsí. Děkuji vám za pozitivní zprávu a držím pěsti, ať vše dobře dopadne ✊️

janches
autor
25. říj 2022

@ninibystrous nebyl to utrogestan a ascoritin? To jsem taky brala (v minulém těhu) teď mi napsala jen ten utrogestan. Kéž bych i já měla štěstí a vše dobře dopadlo. Děkuji vám za pozitivní zprávu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru