Ahoj všem těhulkám a maminkám,
od 22tt beru Gynipral (do 27tt půl tablety po 8 hodinách, od tohoto týdne 1-půl-1 tableta denně)+ k tomu beru 4x2tbl Magnesia.
Máte, prosím, někdo zkušenosti s tímto lékem proti děložním stahům? Jak dlouho jste ho braly a v jakém dávkování? CHodily jste při užívání na pravidelné EKG?
Díky všem za reakce a přeji měkká bříška až do porodu v termínu 😉
kecalko, díky 😉 ...no co nadělám...doktorka mi ho předepsala...tak ho jím a jíst budu do 34tt, pak se musí vysadit.
Tobě přeju klidný zbytek těhu a pohodový porod v termínu 😉 ...taky si budu muset zvyknout, že bříško hodně tvrdne 😉
holky, tak já jsem byla v nemocnici od 28týdne celkem 3 týdny, cpali do mě Gynipral nitrožilně cca 14dní, pak ve formě tablet 3xdenně a magnézko. Každý den monitor, 1x EKG za pobyt. První dny jsem se třásla a srdce mi hrozně bouchalo. Odcházela jsem domů s magnézkem a břicho mi tvrdlo úplně stejně jako jsem přišla do nemocnice-vyjádření lékaře-dráždivá děloha. Musela jsem doma jen ležet, byla jsem na rizikovém těhu a stejně jsem porodila o 6týdnů dřív. Nikdo mi doteď nevysvětlil proč, ale asi tuším, bylo toho více a asi hlavní důvod byl, že mimi nebylo úplně O.K, tak chtěl už ven.
Takže doporučuji opravdu ležet, odpočívat, zobat magnézko a ať vydržíte až do termínu.
Lendy1: díky moc ta Tvé zkušenosti...
Hodně štěstí a zdraví Tobě i Davídkovi 🙂
obnova diskuse
Bohužel i já musím gynip. brát. Buší mi po tom srdce, takže mám k tomu ještě izoptin ☹ Je tu někdo na tom podobně?
teda chtěla jsem napsat isoptin 🙂
jej ted jste mě trochu vyděsily....jsem doma na neschop kůli tvrdnutí břicha a mám magnesolv zatím jen rozpustný prášek-pomáhá asi, ale tvrdne mi každý den a to ráno, dop, odp a večer, a taky ji mám podrážděnou a to z kašle!! jenže tomu nikdo nezabrání!!
jinak ginip. neberu.
A jak dlouho ti tvrdne to břicho?? mě tak půl minuty, někdy minutu. Ale není to tak hrozný abych musela k dr. Ani nevím kdy bych tam měla např jít....
já myslím, že pokud ti bude jenom tvrdnout břicho, tak ti to magnézko určitě stačit bude. Mně začalo tvrdnout ve 23.tt a to mi MUDr napsal magnézko a duphaston.
Gynipral jsem začala brát až ve chvíli, kdy mi zjisili, že se otevírám (26.tt)
Jinak mně bez gynipralu tvrdlo břicho i po deseti minutách, tak se netrap, pokud je to jenom párkrát za den
🙂
hm hm tak to jj, ale stejně musíme být v klidu vid!!! tak taky držím palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉 🙂 😵
no to každopádně 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj zuuu, já jsem byla s tvrdnoucím bříškem hospitalizována 3 týdny od 25 tt. Gynipral mi nejprve dávali nitrožilně asi 4 dny, pěknou perdu, tak jsem z toho měla třas a bušení srdce. To mi stahy skoro přestaly.
Pořád kontrolovali tlak, dělali monitor a po 5 dnech jsem byla na EKG. Poté nasadily tabl. 1x4 a stále kontrolovali tlak a ozvy mimča. Bříško začalo opět zlobit, ale ne tak často a k tomu ještě nitrožilně magnesium.
V každém případě to ale není lék na ambulantní léčbu, pacientka má být pod kontrolou lékaře.
Já myslím, že mi ta léčba nepomohla vůbec. Bříško tvrdne pořád a bude asi až do konce. Už jsem se s tím smířila. Zobu 4x2 tabl. magnesia a musím doma ležet. Hlavní je, aby čípek byl vpoho. 😀
Držím pěsti 😉