Glykemie v těhotenství

littlebee124
20. črc 2021

Ahoj holky, včera sem byla na krvi a dneska koukala na výsledky, měla sem na lacno glymcu 5,3. Posílal vás pak lékař s touto hodnotou na další odběr? 🙂

michaelarousova
20. črc 2021

@littlebee124 mela jsem 5,2 a sla jsem znova ☺️

pampeliska1313
20. črc 2021

Když jsem byla na testu, jedna paní měla taky už první glykémii nad hodnotu a poslali ji domu, že se má stavit třeba za další dva dny, že se v testu nepokračuje. Tak byste asi měla jít znovu. )

terezia10
20. črc 2021

Ano měla by jsi jít znovu ja byla 2x a bohužel jsem měla cukrovku a potom inzulín

littlebee124
autor
20. črc 2021

@terezia10
@pampeliska1313
Jdu na kontrolu až 10.8 🙈 tak nevim jestli se nemam nechat nabrat v praci třeba v patek 🙂

pampeliska1313
20. črc 2021

@littlebee124 to asi záleží na Vás. Já začala dietu držet jakmile jsem se dozvěděla výsledky a diabetologie mě čekala až za měsíc a něco. Asi bych si zašla a pro jistotu zkusila upravit jídelníček, kdyby náhodou. 🙂

michaelarousova
20. črc 2021

@littlebee124 A chapu dobre ze to jsou jen ty odbery kolem toho 10tt?

lachtanice86
20. črc 2021

@littlebee124 jak na krvi? To nebyl test ogtt? Tak pokud to nebyl ogtt, ale jen krev v prvním trimestru, tak to uz je rovnou na dia

littlebee124
autor
20. črc 2021

@michaelarousova
@lachtanice86
Ne byl to úplně první odběr krve v tom 10tt.

@pampeliska1313 Jo zkusím to, je fakt ze sem ráno dopila vodu a bylo v ni úplně minimum stavy, bylo to tak 30 minut před odběrem. Tak zkusím změnit jídlo a počkat do kontroly no. 🙏🏻

michaelarousova
20. črc 2021

@lachtanice86 neni , ja byla znova po nejakym tydnu a nakonec jsem mela 4,9 ..ogtt pak bylo v poradku

michaelarousova
20. črc 2021

@littlebee124 tak ja normlane cekala ma dalsi kontrolu a poslala me doktorka na dalsi odber a tam jsem to mela v poradku a pak normalne v tom 25tt na ogtt

palja
20. črc 2021

@littlebee124 já jsem měla v 10tt hodnotu 5,5 sestra 5,3 odběr se opakoval se stejným výsledkem, obě nás poslali na diabetologii. Sestra je na dietě, já už na inzulínu.

lachtanice86
20. črc 2021

@michaelarousova a upravila si stravu nebo ne?

michaelarousova
20. črc 2021

@lachtanice86 jen jsem den predem nejedla sladke jinak vse stejne…

piskle89
20. črc 2021

@littlebee124 jestli tam bylo i minimum šťávy, je to tím. Takže příští odběr to může být úplně ok.

katule1990
20. črc 2021

@littlebee124 Ano, při 5,3 se dělá další odběr. Měla jsem v 11tt taky 5,3, další týden kontrolní odběr zase 5,3, takže dia poradna, glukometr a půl roku na dietě.

littlebee124
autor
20. črc 2021

@piskle89 Plus sem blbě spala. Takže do dalšího odberu a i nadále změním jídelníček a uvidím. ;)

j.a.n.i
20. črc 2021

@littlebee124 Tak menit jidelnicek uplne vhodné neni, chce to vedet hodnotu pri "normalnim", ale tu stavu vynechat jo 😉

cilkat
20. črc 2021

Pokud jsi půl hodiny před tím pila sladké pití, je to velmi hezká hodnota. Jen ten odběr by to chtělo zopakovat tentokrát úplně na lačno. (Moje gynekoložka teda tenhle první odběr nechává nabrat během dne a pokud je hodnota takle lehce nad pět, tak to neřeší s tím, že to prostě není lačná hodnota... Ale správný postup to není.)

rennni
20. črc 2021

Já byla na těhlech odběrech v 16tt, glykemii mám 5,3... ale výsledky mi sestřička napsala do prukazky až na další poradně ve 20tt, říkala že je vše v pořádku... a já na to koukla až doma... no teď jsem 23tt, tak se na to na příští poradně zeptám... i když už je to skoro jedno, protože mě brzy čeká ogtt...

littlebee124
autor
20. črc 2021

@cilkat Tak pít člověk musi, ale jen čistou vodu 🙈 ja bych bez vody neměla absolutně žíly

pampeliska1313
21. črc 2021

@littlebee124 mně třeba řekli, že den odběru a během něj ideálně nepít, max si jen trošišku cucnout vody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru