Jsem v 19.týdnu těhotenství, mám Leidenskou mutaci v heterozygot.stavu a MTHFR v heterozygot.stavu.
Přidá se ke mě někdo s kým bych mohla probírat podrobnosti okolo tohoto problému. Díky
píchala🙂
@marki.la ahojky od kterého týdne jsi píchala? jakou dávku jsi měla? já mám zatím 0,6 Fraxiparine... Nasadili mi to v 18.týdnu a překvapilo mě, že na kontrolu jdu až za 3 měsíce... Jak často jsi chodila na kontroly?
https://www.modrykonik.cz/diskuse/me-zdravi/tro...
Zkus to tady, at tu neni x stejnych temat 😉
píchala jsem si od prvního dne, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, kontrola měsíčně. a taky jsem měla 0,6
@marki.la mě je právě strašně divné, že jdu na kontrlu až po třech měsících... alergii na Fraxiparie asi nemá už si píchám 14 dní... spíš se bojím aby nedošlo ke snížení počtu trombocytů... slyšla jsem o to někdy?
aha, to jsem ještě neslyšela, tak se sama objednej, když máš strach. normálně řekni, že chceš být sledována častěji, je to pro jistotu....
Píchám si xlexan od 14 týdne a také až do konce těhu 😨
@vodvarkova ahojky, ja mam uplne to same co ty. picham si uplne od prveho dna yistenia tehu fraxiparin 0.4.
Ako ti prisli na tie mutacie? ja som prisla o prve miminko v 5. mesiaci a tak som podstupila vsetky vysetrenia.... a nasli to.
na hematologiu do motola chodim cca co 2 az 3 tydne.
@luckaamilan
@havrankova2 Ja picham Clexane od zjisteni //. Zatím ho mam jen od sve gyndr, na pondelni kontrole (pokud bude vse ok) bych ale mela konecne dostat zadanku na hematologii a zacit chodit tam. Dr me chtěla posilat na Karlak, ale tam jsou pry hrozne fronty, jak to vypada v Motole?
@luckaamilan já jsem poprvé těhotná. Dosud jsem němala žádné problémy, žádnou trombozu. Na mutaci mi přišli při preventivním vyšetření, pač stejné mutace má moje mamka.. Jak se držíš v tomto těhu?
@cabalkova
v Motole je to ok, podla mna lepsie než na Karlaku. Bo v Motole ti rano vezmu krv a vysledky su do hodiny a hned ides k mudr. na konzultaci. Ale na Karlaku chodis na krv den pred tým než ides na konzultaci....teda spon tak to ma kamaratka, kt. tam chodi.
@vodvarkova
dakujem za opýtanie, klopem klopem klopem vše ok, a moc si tehotenstvo užívam.
Ja si pícham preventívne, výsledky su vraj upne v norme, ale už nechceme nič v tomto tehu podcenit.
strasne ma hneva, že sa na tie mutace neprislo skor, brala som niekolko rokov antikoncepciu ale ziadny mudr. to holt nezistoval..... 😢 , trombozu som ziadnu nemala nastastie.
@luckaamilan No tak to by pro me bylo rozhodne lepsi, protože budu muset do Prahy dojizdet. plus jsem slyšela, ze jsou na Karlaku hoodne dlouce cekacky, takze pokud na tom mudra nebude nejak zvlast trvat, tak budu chodit taky do Motola, zítra se s ni domluvim.
@luckaamilan A ještě prosim te, ten Motol, to je specializovane trombocentrum, anebo je to po obecnou hematologickou ambulanci?
je to podla mna len hematologicka ambulancia. Trombocentrum je v CR len jedno a to na Karlaku. Ale Motol je proste Motol, fakt sa nemusis bat nejakeho zanedbania. Kamaratka ma uplne to sa me co ja, tiez jej davaju fraxiparin, tak jak mne. ona ma ale kontroli co 4 až 6 týždnov na Karlaku, ja čo 2 až 3 týždne, ale určite péče v oboch centrach zrovnatelna.
Ahoj holky,pridavam se,picham od 5+1 fraxiparine.Zadnou predchozi zkusenost nemam...pichate kolmo nebo v uhlu 45 st.?A stalo se vam nekdy,ze jak jehla zajela co to jde,tak jste ucitili bolest?Prislo mi,jak kdybych tam vevnitr neco trefila...vpich boli jeste ted a je zarudlej...
@luckaamilan Tak ja se naknec po trech dnech marného snazeni dovolala na Karlak a tam mi rekli, ze s MTHFR uz neobjednavaji, ze se to uz nebere jako mutace... teprve když jsem jim rekla, ze mam za sebou pet potratu, me milostive vzali na vedomi a neprilis ochotne objednali. Zkousela jsem i Motol, ale tam mi bohužel rekli, ze tam nepatrim spadove a ze na pacienty z jinych oblasti mají stop stav, takze jsem nemela na vybranou.
@lucies25 Mela bys pichat kolmo, ja zezačátku taky pichala blbe, jakoby sikmo, a mela jsem z toho pak daleko vetsi modriny, nez mam ted, tak to zkus nakolmo a uvidíš, jestli to nebude lepsi. Fraxik holt boli, no, taky mam zkušenost, ze to nekdy trefim lip a nekdy hur, zalezi... "nastesti" jsem tlustoska, tak mam silnou tu tukovou rasu a do svalu se netrefim, pokud ji hodne stihla, muze te to bolet vic i proto, ze e trefíš az do svalu.
Dekuju...picham kolmo,snazim se.No spek na brise mam,nez jsem zacla pichat,myslela jsem,ze je obrovskej,ted bych brala vetsi )))) A nevadi to,kdyz to pichnu az do svalu?
@lucies25 Mam s jodem a mam ho schvaleny... jen se ted nemuzu dohoukat k endokrinoložce na kontrolni nabery, tak snad pristi tyden se zadari. Vim, ze existuje i bez jodu, ale s endokrino jsem to probirala, uz když jsem ho brala prekoncepcne a výsledky vychazely ok, takze to mam schvaleno.
holky ja tedy brala jen anopyrin a pichal asi az po porodu, ale taky chodim na karlak. zas takove fronty uz tam nejsou. prestehovali to jinam a uz to cekani neni tak na dlouho a hlavne jako tehu je tam klidneji. Driv to bylo hrozny cekalo se v cekarne se 40ceti lidmi apod..
Kontrolovali mne co 6 tydnu a jedina nevyhoda je, ze se musí na tu krev zlvast a za par dni az na konzultaci.Ale to ti po první navsteve uz vždy daji termin. Letosni tehotenstvi jsem tam necekavala dele naz pul hodiny. Vevnitr to jde obvykle rychlosti svetla.
@lucies25
ahojky, ma sa pýchat v 90 stupnoch, teda aspon tak mi to povedali v Motole v lekarni.
Mne to pýcha manžel, ja som na to srab, ale obcas to fakt boli a tak raz za týžden mi ostane modrina, ktora sa drží i niekolko dni.....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj, já píchal až do konce šestinedělí po porodu🙂