Fallotova tetralogie, šly byste na odběr plodové vody?

romanavitkova
9. pro 2016

Ahoj všechny chtěla bych Vás moc poprosit o pomoc. Na 2 genetice ve 20 týdnů se mé genetičce nezdálo srdíčko. Byla jsem poslána k dětskému kardiologovi. Paní doktorka mi ultrazvuk dělala asi 45 min. Poté mi sdělila že srdíčko má vadu "Fallotova tetralogie" podle ní, ale chce to mít ještě potvrzené od další kardioložky. Tam jdu v pondělí. Jelikož manžel je v nemocnici po operaci tak jsem doma sama a můžu se z toho zbláznit. Je tady někdo kdo měl nebo má jeho miminko stejnou vadu? Vada dle kardioložky je operovatelná, ale jaksi se asi nedokážu smířít s tím že se mi za 4 měsíce narodí miminko a budu ho muset dát na oepraci. Pokud by Vám kardioložka doporučila odběr plovodky šli by jste? Mam obavy z rizik které to má. Děkuji moc

nikkimakri
9. pro 2016

Ahoj Romčo, já sice s vadou srdíčka u miminka zkušenost nemám nicméně malý se nám narodil s oboustranným celkovým rozštěpem. Samozřejmě to nechci srovnávat, jen Ti chci říct, že jako maličký šel na operaci rtu...hrozně jsem se bála...také ten pocit, že bude muset podstoupit operaci. Nakonec to on zvládal vše daleko lépe než já a vše dopadlo dobře. Teď jdeme v lednu na operaci patra...tak už jsem zase nervozní a samozřejmě, že se o něj bojím, ale už to není strach takový. Byli jsme na operaci v Motole a mluvila jsem tam s pár maminkama u kterých děticky podstoupili operaci srdce. Je to tezké, ale personál je tam úžasný a hodně pomůžou jak psychicky, tak s péčí! Mysli pozitivně, vše dobře dopadne! 🙂

romanavitkova
autor
9. pro 2016

Děkuji moc já právě četla všechny možný dostupný informace a zdá se to být úspěšná operace. Ale samozřejmně mám obavy ... Doufám že v pondělí mi k tomu paní doktorka kardiologie řekne víc 🙂

nikkimakri
9. pro 2016

@romanavitkova Hlavně mysli pozitivně! 🙂 Opravdu ty děti to snášejí úžasně! A v Motole jsou upravdu machři!

lucka662006
9. pro 2016

Ahoj, ja byla pred 30 lety hned po narozeni na operaci jicnu. Jiz tenkrat to vsichni zvladli dobre a dnes je jeste kvalitnejsi pece! Odber plodovky - nevim proc...aby zjistovali jeste dalsi mozne vady? Operaci jiste zvladnete, lekari a sestricky se o mimi dobre postaraji.

nikkimakri
9. pro 2016

Jo a k té plodové vodě...já jsem na ní byla dvakrát. Poprvé mě to bolelo hodně, ale řekla bych že to bylo polohou plodu, že museli napíchnout skoro v podbřišku. Podruhé jsem byla teď u syna a uplně bez problémů...nic jsem necítila...žádnou bolest, prostě nic, ani vpich. Dostala jsem na 3 dny antibiotika a bylo mi doporučeno 3 dny ležet. Ležela jsem jeden den a pak už fungovala normálně a vše v pořádku. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru